Trippel Knytkalasare i topp i DK

11/08/2023

Förra helgen tävlade 3 Knytkalas medlemmer på danska Heslegård Sportrideklubb.

Och trippel i topp blev det på prispallen! Överst stod Knytkalas medlem Cathrine Laudrup-Dufour med nya tillskottet i stallet Freestyle (Fidermark x Donnerhall) som vann deras Grand Prix debut med 76,767%. 2:a var Knytkalas kollegan Anna Zibrandtsen & Lumières (Floricello x Gigolo) med 71,33% och 3:a var Knytkalas kollega Sofie Lexner från Christinelund med Inoraline W (Johnson TN x Amiral) med 70,967%.

Cahtrine vann även Grand Prix med Vividus QRE (Zaladin MI x Don Charly) med 71,6%.

Höstens Knytkalas träningarna i full gång

11/07/2023

Knytkalaset har haft härliga träningarna igen och här är ett bildspel från träningarna.

Anna Zibrandtsen & Quel Filou 5:a i World Cup kür

10/27/2023

Förra helgen tävlade flera Knytkalasare i danska Herning.

Danska Knytkalas medlem Anna Zibrandtsen tävlade i World Cup klassen med Quel Filou (Quaterback x Stedinger). I I lördagens Grand Prix placerades ekipaget 6:a med 71,978%. I söndagens Kür final klättrade ekipaget upp till en fin 5:e placering med 78,685%.

Anna tävlade även i den 3* CDI på hästen Uno Don Olympic (Don Olymbrio x Del Piero) och placerades 5:a med 70,022% direkt efter Knytkalas kollegan Mia von Essen & Invoice (Jazz x Olympic Ferro) på 4:e platsen med 70,652%.

Linnea Holmgren & QC Sir Dennis vinner Int. II

10/26/2023

Plantskole eleven Linnea Holmgren tävlade förra helgen i Mantorp.

Linnea tävlade hästen QC Sir Dennis (Sir Donnerhall I x De Niro) i Intemdiaire II och vann med 67,990%.

Int. II vinst för Siri & Romeo

10/26/2023

Plantskole eleven Siri Ehrnrooth tävlade i helgen i Falkenberg med Møgelbjergs Romeo (Blue Hors Rush Hour x Blue Hors Don Romantic).

Ekipaget startade en Int. II och vann med 69.314%.

Härliga träningar med Plantskolan i norr

10/21/2023

Plantskolan i norr hade härliga träningar nu i veckan. Höstigt, soligt och härlig gemenskab.

Cathrine Laudrup-Dufour dubbelseger och 7 placeringar med 6 olika hästar på Blue Hors

10/17/2023

Danska Knytkalas medlem Cathrine Laudrup-Dufour tävlade ett antal hästar på danska unghästchampionatet Pavo Cup Blue Hors. Och vilken framgångsrik helg det blev!

Först ut var 4-årsklassen där Cathrine tävlade Farringhton (Fürst Samarant x Rheinklang) och placerades 6:a med 88,2% och 10:a med HP Viard (Vitalis x Diamond Hit) med 86,4%. I finalen på lördagen placerades Cathrine & Farringhton 4:a med 89,6% och Cathrine & HP Viard kom 8:a med 86,6%.

Sedan var det dags för 7-åringarna. Cathrine tävlade Hesselhöj Darwin (Hesselhöj Donkey Boy x Solos Landtinus) och placerades 3:a med 82,682%. I finalen på lördagen placerades ekipaget 2:a med 80,557%.

I 5-årsklassen kom Cathrine 7:a med SK Farnello (Blue Hors Farrell x Akinos) med 87,4%.

6-årsklasen vann Cathrine med Zimillione PT2 (Gammelgårds Zappa x Fürst Nymphenburg) med 89,4%. I söndagens final placerades ekipaget 2:a med 91%.

Cathrine tävlade såklart även unghäst Grand Prix med SWB hästen Vividus QRE (Zaladin MI x Don Charly) och segrade med 76,272%. Dubbelseger blev det när ekipaget sen vann igen med 76,124%.

Höstiga Plantskole träningar i söder

10/16/2023

Förra veckan hade Plantskolan i söder två dagars träningar Tullstorp. Höstigt och vackert väder, fina hästar och duktiga ryttare.

Fina placeringar i Troisdorf

10/10/2023

Plantskole eleven Siri Ehrnrooth tävlade internationellt förra veckan i tyska Troisdorf.

Siri tävlade hästen Black Sense E (Dante Weltino x Gribaldi). Första dagen tävlade ekipaget St Georges blev dom placerades 6:a på 66.9%
Andra dagen tävlades det i Mästerskapsprogrammet och då placerades ekipaget 2:a med 68,7%. De avslutade meetinget med en fin 4:e plats i küren med 71.6%.

Stora framgångar på Breeders Trophy 2023

10/06/2023

Förra helgen avslutades SWB Equestrian Week Dressage Breeders Trophy for dressyrhästarna, det stora årliga avelschampionat på Flyinge.

Både Plantskolan och Knytkalaset var väl representerade i diverse klasser.

6-åringar, kval:
Först ut var Plantskole eleven Linnea Holmgren & Buskhagas Ramayana (Revolution x Del Piero). Ekipaget placerades 2:a i onsdagens kval med 87,4%. Placerad 6:a i klassen var Knytkalas medlem Ida-Linn Lundholm & Reezling TH (Dragon Welt x Chirlon) med 79,4%. På en 7:e placering var Knytkalas kollegan Emma Jönsson & Gosling (Gammelenggårds Zappa x Weltmeyer) med 79,2%.

4-åringar, kval:
På torsdag var det dags för 4-åringarna. Här placerades Knytkalas medlem Johanna Dueboje & Ester (Total Hope x L'Acteur) 6:a med 83,4%. 7:a var Knytkalas kollegan Sofie Lexner från Christinelund med Jiihous (Jovian x Johnson) med 81,6%.

7-åringar, kval:
Senare på torsdagen kom 7-åringarna på banan. Här tävlade Linnea Holmgren igen, denna gången på Buskhagas Tsjai (Tailormade Temptation x Sandro Hit) Ekipaget placerades 3:a med 76,168%.

5-åringar, kval:
Fredag kom 5-åringarna på banan för första gången. Här placerade Plantskole eleven Ebba Wallin 6:a med Fascinate KR (For Emotion x Don Schufro) med 83,6%.

6-åringar, final:
I lördagens final för 6-åringar placerades Linnea & Buskhagas Ramayana 3:a med 87,6% och Emma & Gosling placerades 5:a med 80,2%.

4-åringar, testryttare:
Lördag var det även dags för testryttare för 4-åringarna. Johannas Ester skötte sig väl och placerades 3:a med 90%. Totalt blev det till en 4:e plats för Ester.

7-åringar, final:
I söndagens final för 7-åringar placerades Linnea & Buskhagas Tsjai 2:a med 78,743%.