Knytkalasets tränare - Kyra Kyrklund

Kyra Kyrklund är finska och sedan många år tillbaka bosatt i England där hon driver ett träningsstall ihop med engelske maken Richard White. Innan dess bodde Kyra ett antal år i Sverige där hon jobbade på Flyinge med en rad internationella elever, däribland Jan Brink. Som tränare har hon, förutom deltagarna i Knytkalaset, varit finsk landslagstränare för juniorer, Young Riders och seniorer med flera lag och individuella silver och bronsmedaljer, utbildat ett trettiotal internationella Grand Prix ryttare och är sedan 2011 supervisor för det svenska dressyrlandslaget.

Kyra har tävlat framgångsrikt internationellt i 30 år, tog individuellt silver vid VM i Stockholm 1990, har vunnit NM, tagit hem 10 fisnak mästerskap, deltagit på 6 OS, varit med i 6 World Cup finaler - aldrig varit placerad sämre än 6:a - vann1991 i Paris. Hon har utbildat och tävlat 15 hästar i internationellt GP.

Kyra är dessutom utnämnd till adjungerad professor i ridkonst med inriktning dessyr vid Sveriges Lantbruskuniversitet i samarbete med Flyinge och Strömsholm.