Irma Wickström


Biografi

Född: 2007

Hästar: Divine, som är ett sto f. 2009 e. Blue Hors Don Romantic - Lauries Crusador xx. Banuehøjens Macoy, som är en valack f. 2007 e. Don Marco - Kermo’s White Talisman. Med båda mina hästar tävlar jag som junior på FEI - nivå.

Målsättning: Jag vill bli den bästa versionen av mig själv. Jag vill vara någon som andra ser upp till och någon som man kan be om råd. Självklart är OS ett stort mål och en fantastisk merit att ta erfarenhet ifrån. Men jag siktar hellre mot att bli den bästa ryttaren jag kan bli, att kunna rida alla hästar och lösa alla problem. Jag vill få så mycket bra erfaraneter och så bred verktygslåda som möjligt.

Drivkraft: Att se andra i min omgivning ha så stor passion och vara så beslutna om att uppfylla sina mål är vad som driver mig. Att se att andra också kan vara nere på djup botten men ändå klättra sig upp igen för att fortsätta mot sina mål påminner mig om att inte sluta kämpa. Det hjälper också att ha folk vid min sida som räknar med mig och hejar på mig, samt att jag påminner mig själv om varför jag fortsätter och strävar efter att uppnå mina mål.

Tränar för: Jag tränar dagligen för min mamma, Anna Karin Wickström, och har Olof Axelsson som ordinarie tränare. Dessutom tränar jag för Jan Brink under plantskole-träningarna.

Jag och Plantskolan

Vad plantskolan ger mig: Plantskolan ger mig fantastiska träningar och därmed en otroligt bra möjlighet för mig att fortsätta utvecklas med mina hästar och lära mig mer. Att ha några veckors mellanrum mellan träningarna i plantskolan ger mig en bra avstämning från vardagsträningen. Dessutom ger plantskolan mig en väldigt god gemenskap och relation till de andra plantorna som delar exakt samma intresse.

Vad jag ger plantskolan: Till plantskolan bidrar jag med god stämning och sammanhållning. Jag försöker alltid komma dit med god och glad inställning för att få en tid till att lära känna andra inom sporten och som dessutom ligger på ungefär samma nivå tävlingsmässigt. Vi bidrar med bra laganda som behövs inom en individuell sport som ridsporten.

Tävlingsresultat

Meriter: 2020 tog jag SM-guld i Children med min dåvarande häst Bossa Nova. Jag har startat Junior-SM både 2022 och 2023, men har än så länge inte tagit medalj utan hamnade på en 7e plats med Banuehøjens Macoy och 16e plats med Divine 2023. Divine och jag tog dessutom en tredjeplats i DressagePowers Junior Trophy - final 2023.

2024-01/unknown-119.jpeg 2024-01/unknown-120.jpeg 2024-01/unknown-116.jpeg 2024-01/unknown-117.jpeg 2024-01/unknown-118.jpeg