Natalie Oldfors


Biografi

Född: 1986

Hästar: Winnie B ( kwpn, hingst född 2003 e Roven xx – Lancer II. Mickey M ( SWB, valack född 2006 e Metall – Bonaparte. Enjoy ( kwpn, hingst född 2009 e Johnson – Jetset D.

Resultat: Jag har tävlat för landslaget som ponnyryttare, som juniorryttare och nu som senior. Internationella starter som junior. Jag har utbildat Winnie upp till Grand Prix och tävlat finalen i Lövsta Future Challenge i Globen 2013. Placeringar i Grand Prix nationell och elit. En 8:e plats i Grand Prix kvalet på SM 2013. Även tagit brons i laget på NM 2013. Tävlat nations Cup för Sverige 2013. Startat många unghästar i årgångs finalerna i Falsterbo som jag utbildat från grunden. Även fått ett stipendie av ridsportförbundet under gothenburg Horse show samt ett stipendie av Swedbank och av Michael Wolf.

Målsättning: Jag har som målsättning att utbilda många fler hästar upp till Grand Prix. Jag älskar att se hästarnas utveckling under resans gång och den sammansvetsade fina kontakten man får med hästarna. Jag är en riktig tävlingsmänniska och vill bli ett namn att minnas på de stora internationella tävlingarna. Jag vill höja min lägstanivå och satsar högt för att nå mina drömmar och mål.

Drivkraft: Drivkraften jag har kommer för att jag får syssla med det som jag brinner för och älskar mest utav allt. Visst är branschen ingen dans på rosor och otroligt tuff men det gör saken bara ännu mer “peppande” och drivande. Det är en otrolig sport där man verkligen kan komma långt som en skicklig ryttare utan att egentligen köpt några dyra hästar. Med fullt fokus, ett jävlar anamma, envishet, en röd tråd i det man gör, lyhördhet, ett bra upplägg och en ödmjuk inställning kommer man långt.

Styrka och svagheter som ryttare: Mina absoluta styrkor är att jag alltid är väldig lugn och därför förmedlar trygghet till hästarna i alla situationer. Jag har stor erfarenhet av olika sorters hästar och utbildat hästar upp till Grand Prix som jag ridit in själv. Vilket jag ser som en stor styrka. Jag har förmågan att kunna analysera hästen och tänka i andra banor om något inte fungerar i träningen. Svagheter är att jag kan vara lite väl orädd ibland.

Tränar för: Jag har i nästan 10 års tid tränat för olika holländska tränare men även haft ett öga från min mamma. Patrik Kittel hjälper mig och Kyra via förbundsträningarna och knytkalaset.

Jag och Knytkalaset

Vad knytkalaset ger mig: Knytkalaset ger mig en enorm kick och utvecklingspotential. Att få vara en del av detta är få förunnat och otroligt peppande och lärorikt. Kyra är en fantastisk tränare som är riktigt duktig på att förmedla sin känsla och förklara hur och varför man skall gå till väga på olika sätt. Hon plockar på ett enkelt sätt fram kvalitéerna i hästen och efter varje pass har hon alltid en glad ryttare och en glad och nöjd häst. Att sitta och titta på alla ekipage och även lära känna de andra medlemmarna bättre är superkul. Det är mycket surr och vi bollar mycket idéer om allt inom hästsporten.

Vad jag ger knytkalaset: Jag är en positiv, framåt och glad tjej och hoppas jag kan bidra med många skratt. Jag har mycket idéer och kreativitet i mig och ställer gärna upp om någon behöver hjälp eller något behöver ordnas. Jag har ett stort varmt hjärta och jag hoppas kunna sprida mycket glädje runt mig. Jag älskar att peppa andra människor vilket man behöver i denna sport. Jag ger god publicitet och reklam för knytkalaset.

Tävlingsresultat

Natalie rider i svenska landslagets B-trupp på egenutbildad GP häst. Ekipaget tävlade i finalen i LFC i Globen, tog lagbrons på NM och tävlade Nations Cup 2013. Hon har även med framgång startat många unghästar i årgångsfinalerna i Falsterbo.

Image: 2017-02/6267-catharinabrink-vit-.jpg 2015-05/img-7939-kopia-1vt1.jpg 2015-05/img-2285-kopia-1.jpg 2015-05/img-7937-kopia-1vt.jpg 2015-05/1432537307_img-7978-kopia-1vt1.jpg 2015-05/img-2511-kopia-1.jpg 2015-05/img-2695-1-1vt.jpg