SM 2023 - 2 x Brons medalj och många fina placeringar

06/09/2023

Enligt tradition avhölls årets stora svenska mästerskap i helgen runt nationaldagen på vackra Strömsholm.

SM JUNIORER:
Juniorer red sitt kval på söndagen. Där placerades yngsta Plantskole eleven Ebba Wallin 8:a med Santorini (San Remo x Wolkenstein II) med 67,424%. Ekipaget slutade på en 11e plats i Mästerskapsprogrammet och I Kür finalen på en 7e plats med 70,53%. I det totala SM blev det en 8:e plats.

SM YOUNG RIDER:
De unga ryttare tävlade kvalomgången på söndagen. Där la Plantskole eleven Ellen Olsson från Hannell Dressage ut med en 3:a placering Daimjenko (Dancier x Worldly) med 69,363%. 4:a var Plantskole kollegan Louise Brantefjord & Grey Galaxy 3 (Grey Flanell x Daddy Cool) med 69,265%. I andra omgången på måndagen placerades Ellen & Daimjenko 2:a med 69,902%. Placerad 10a var plantskola kollegan Tindra Alricsson & Adobe MB (Don Primero x Looping) med 67,745%. I Kür finalen kom Ellen & Daimjenko på en 5:a plats med 71,055%. I det totala SM blev det till en BRONS medalj för Ellen & Daimjenko.

SM U25:
U25 ryttarna red i början av Strömsholmsdagarna. Kvalet gick på torsdagen och där la Plantskole elev Klara Svanberg & Bon Geste (Dutch Dormello DDH x Nabuur) ut med en 3e placering på 67,991%. I Kür finalen kom Plantskole eleven Ellen Hedbys på en 5:e plats med Sonnenkönigin (Roi du Soleil x Sir Donnerhall I) med 71,420% precis utanför placering. Plantskole kollegan Sofia Buskhe & Dexter kom på en 8e plats. I det totala SM blev det till en 5:a plats för Ellen & Sonnenkönigin och en 7:e plats för Klara & Bon Geste.

SM SENIORER:
Kvalomgången FEI Grand Prix avhölls på fredagen. Flera Knytkalasare var med och slåss om placeringar och medaljer. Bäst var Knytkalas medlem Emma Jönsson & Gerion (Jazz x Don Primero) med 72,261%. Placerad 5:a var Knytkalas kollegan Marina Mattsson från Hannell Dressage på Helix (Apache x Jazz) med 69,826%. Placerad 6:a var än en Knytkalasare, Stefan Jansson & Zidney (Zuidenwind x Laurentio) med 69,239%. I söndagens Kür final placerades Emma & Gerion 4:a med 75,060% och Marina & Helix kom 5:a igen med 74,3% och Stefan & Zidney 6:a med 73,140%. Totalt i SM blev det till en BRONS medalj till Emma & Gerion! Marina & Helix slutade även 5:a totalt och Stefan & Zidney 6:a.

Lövsta Future Challenge:
Under Strömsholmsdagarna avhölls även klasser för de yngre hästar. I FEI Finalprogram för 6-åriga hästar placerades Plantskole eleven Linnea Holmgren 2:a med Buskhagas Ramayana (Revolution x Del Piero) (- se tidigare nyhet) med 86%. 3:a i klassen var Knytkalas medlem Emma Jönsson & Gossling (Gammelenggårds Zappa x Weltmeyer) med 79,6%. Linnea var även 5:a Buskhagas Vindaloo (Vincent Maranello x Sandro Hit) med 77,6%. I FEI Finalprogram för 7-åriga hästar kom Linnea 2:a Buskhagas Tsjai (Tailormade Temptation x Sandro Hit).

Där tävlades även i andra klasser. Knytkalas medlem Sofie Lexner från Christinelund tävlade Kingston (Apache x Diamond Hit) i FEI Intermediaire II med 72,99%. Emma Jönsson placerades 4:a på Date Me (Dancier x Rotspon) med 69,902%. Denna klassen var en förklass inför lördagens Lövsta Future Challenge klasser. Här placerades Sofie & Kingston 2:a igen med 72,912%. Emma & Date Me kom 3:a med 72,206%.

Linnea i topp med sina unghästar

06/08/2023

Plantskole eleven Linnea Holmgren har varit iväg och tävlat lite.

Linnea tävlade Buskhagas Ramayana (Revolution-Del Piero) i 6-års finalprogrammet på Strömsholm. Ekipaget kom 2:a med 86%.

Linnea tävlade även Buskhagas Vindaloo (Vincent Maranello-Sandro Hit) på 77.6%.

På söndagen tävlade Linnea i Askersund. Linnea tävlade 5-års inledande program på Buskhagas Sitara (Springbank II VH-Sandro Hit). Ekipaget vann med 83.8%.

Knytkalasare i topp i Danmark

05/31/2023

I helgen tävlade flera Knytkalasare vid de nationella tävlingarna i Vallensbäk.

Först ut var Knytkalas medlem Cathrine Laudrup-Dufour. Hon tävlade svenskfödda Vividus QRE (Zaladin MI x Don Charly) i lördagens Intermediaire II och vann med 73,289%.

Söndag var det dags för Grand Prix och där slog Knytkalas kollegan Mia von Essen till med en seger på Invoice (Jazz x Ferro) med 71,3%. Placerad 2:a i klassen var danska Knytkalas kollegan Anna Zibrandtsen & Uno Don Olympic (Blue Hors Don Olymbryo x Del Piero) på 71,133%.

Dubbelseger till Ida-Linn & Reezling

05/30/2023

Knytkalas medlem Ida-Linn Lundholm har tävlat 6-åriga valacken Reezling och segrat!

Först tävlade ekipaget i Björbäck och vann med 81,6% och sedan tävlade ekipaget i Malmö och vann med 80,4%.

Ekipaget är nu färdigkvalade till Falsterbo Horse Show i juli.

Linnea & Buskhagas Tsjai i topp i Grevagården

05/28/2023

Plantskole elev Linnea Holmgren tävlade förra helgen på Grevagården.

Linnea tävlade egna uppfödningen 7-åriga Buskhagas Tsjai (Tailormade Temptation x Sandro Hit) i FEI Inledande för 7-åriga hästar.

Ekipaget vann fredagens klass med 75,007 och placerades 2:a på lördagen med 77,404%.

Träningar för Plantskolan i norr

05/23/2023

Plantskolan i norr har haft härliga dagar med träningar.

Dubbelseger i Borås för Stefan och egna uppfödningarna

05/16/2023

Knytkalas medlem Stefan Jansson tävlade i helgen i Borås.

Det var egna uppfödningar som fick komma ut och "lufta" sig denna gången.

Stefan & Santorini (Sezuan x Rubinrot) startade Msv B:5 och vann på 67.872%. Ekipaget kom sedan även tvåa i Msv A:1 med 66.624%.

Stefan tävlade även Locatelli (Loredes x Rubinrot) startade Intermediare 1B och vann med 69.884%.

Seger i Solstaden för Linnea & Vindaloo

05/08/2023

I helgen tävlade Plantskole eleven Linnea Holmgren sin 6-åriga vallack Vindaloo (Vincent Maranello x Sandro Hit) i Solstadens Ryttarförening.

Ekipaget tävlade FEI Inledande för 6-åriga hästar och vann med 80% med bl.a. 9 för traven.

Lyckad helg i Willands för Ida-Linn Lundholm

05/05/2023

Knytkalas medlem Ida-Linn Lundholm tävlade förra helgen i Willands.

Det blev en lyckad helg med vinst i Intermediaire I på Roswell (Rosevelt - weltman) med 70,6%.

Ida-Linn tävlade även 5-åriga Kid Wilson (St Schufro -Topaasch) och kvalade till breeders 77,4%.

Dubbelseger i Laholm för Johanna & Keane

05/02/2023

Knytkalas medlem Johanna Dueboje tävlade 8-åriga Keane (Negro x Krack C) i Laholm i helgen.

Johanna & Keane vann lördagens Msv B:5 med 69,468%. Sen vann ekipaget även söndagens Msv A:1 med 69,872%.