SM brons för Ellen Olsson & Daimjenko

07/27/2020

SM medalj blev det igen för Ellen Olsson - för fjerde året i rad!

Denna gången var det SM debut som junior ryttare och med hästen Daimjenko (Dancier x Worldly). Ekipaget klättrade under SM dagarna i Laholm och det gick hela vägen till ett SM brons efter söndagens Kür final där ekipaget red ihop 71,575%.

Image: 2020-07/unknown-3.jpeg

Chans för SM medaljer för juniorerna?

07/23/2020

Nu har sommartävlingarna i Laholm dragit igång!

Imorgon fredag är det dags för första SM kval för juniorer där 2 plantskole elever är med och tävlar om medaljerna. Frågan är om Plantskole eleven Felicia Olofsson & Bellman skall göra hattrick och ta SM guldet för juniorer för 3:e året i rad? Även Plantskole kollegan och tidigare SM medaljören Ellen Olsson är med och tävlar om junior SM medaljerna i år. Detta är Ellens första år som junior och hon tävlar hästen Daimjenko. Ellen har tidigare vunnit SM för C-ponnyer de sista 3 åren på raken med ponnyn Daylight och nu är det första året som junior för Ellen.

Utöver SM för children och juniorer finns även ett antal klasser från LA till Grand Prix kür som kommer att gå av stapeln dessa dagar i Laholm.

Totalt kommer 9 ryttare från Plantskolan och Knytkalaset att tävla med totalt 16 hästar i diverse olika klasser från fredag till söndag.

Image: 2020-07/1595496161_sm.jpg

Seger med Bravour för Karolin Sjöland

07/20/2020

Plantskole eleven Karolin Sjöland tävlade sin häst Bravour (Hermes x Prestige VDL) för första gången på länge och det blev till en seger med bravur i Msv C:1 på 72,976% i Åsbo igår.

Image: 2020-07/unknown-25.jpeg

Artikelserie: Min Häst Historia - Ida-Linn Lundholm

07/11/2020

Jag heter Ida-Linn Lundholm och är 29 år gammal. För ganska exakt 25 år sedan var jag och min familj på semester i Orlando där vi skulle på en alligatorsafari, till häst. Ingen i min familj har verken hästvana eller intresse, jag var på tok för liten för att få rida, men efter mycket om och men fick jag sitta framför en guide på hästryggen. Sedan dess har jag inte velat göra annat än att rida eller hålla på med hästar.

Jag började på ridskola en gång i veckan på Kungsbacka Ridklubb. Hemma ritade jag hästar, läste om utrustning, hästraser, färger och allt annat som hade med hästar att göra.

Mina föräldrar skilde sig när jag var 4 år gammal. Då flyttade jag och min mamma till Norge där jag fortsatte på ridskola, först med shetlandsponnyer och sedan stora hästar. Jag började hjälpa till i stallet med allt från fodring och mockning till sadling, in o utsläpp och med tiden helg- och sommarjobb. Så länge jag kan minnas har all min lediga tid gått till att vara i stallet, jag har alltid vetat att min dröm och mål är att leva av att jobba med hästar och rida, tävla på högsta nivå och rida mästerskap.

Utan stark ekonomi hemifrån eller hästkunnskap i familjen, men med ett enormt stöd att följa min dröm, bestämde jag mig tidigt för att satsa på en ryttarkarriär och ett liv med hästar. Jag visste att min väg till toppen kommer att vara lång och jag kommer behöva bli så duktig på att rida olika hästar och utbilda dom att folk är villiga att betala mig för att göra just det, och få tag i hästar genom sponsorer, jobb och samarbeten. Jag red så mycket jag kunde på alla möjliga hästar under mina tonår, tävlade litegrann men på låg nivå.

Efter 1 år i ett utbildnings- och försäljningsstall i Norge ringde min tränare Marit Delebekk till Jan Brink som en referens till mig för att kolla om det fanns någon möjlighet för mig att komma till Tullstorp och jobba. Vi hade inga anspråk på en ridtjänst, få in foten var mitt fokus. Efter ett möte men Jan under NBC i Drammen sommaren 2010 packade jag mina saker och flyttade till Tullstorp. Jag fick börja rida ganska fort. Jan såg en talang i mig och i en kombination av hårt arbete och vilja att hela tiden bli bättre, och att Jan har gett mig ansvar, möjligheter, vägledning och träning har det som från början var en möjlighet att komma till gården och kanske rida, utvecklats till att jag idag lever i det som en gång var min dröm.

Jag minns tydligt alla gånger jag suttit på läktaren under Göteborg Horse Show och drömt om att en gång få vara en av dom som tävlar där och lever livet som professionell ryttare med allt vad det innebär. Jan har varit en förebild för mig så länge jag kan minnas, jag har hans autograf på en idolbild från tidigt 2000-tal. Samma med Kyra Kyrklund, en enorm förebild och legend för mig. Hade någon sagt att jag skulle få vara en del av Knytkalaset, träna med Kyra, få titta på, lära känna och inspireras av knytkalasets medlemmar, som anställd beridare på Tullstorp och genom det ha allt detta på hemmaplan, hade jag med all säkerhet inte trott att personen i fråga var riktigt klok. Min väg dit jag är idag har varit rätt väg för mig, och jag känner att jag skapar exakt den häst-historia jag alltid vela skriva genom min vardag och genom mina planer, mål och drömmar för framtiden.

Image: 2020-07/ill.jpg

Eila & Betty Boop 2:a i Msv A:1

07/08/2020

Plantskole eleven Eila Käck tävlade i helgen i Lilla Edet.

Eila tävlad hästen Betty Boop (Blue Hors Don Romantic x Cortez) I Msv A:1 och placerades 2:a med 66,966%.

Image: 2020-07/img-20200704-201626-835.jpg

Dubbelseger i S:t Georges

07/07/2020

Nu har tävlingarna dragit igång på riktigt och plantorna intar prispallen direkt!

I helgen var flera plantor och tävlade i Mariefred.

Först ut var Plantskole eleven Felicia Bermar VistedtBreezy A.S. (Fürst Piccolo x Welt Hit II) som la ut med seger i S:t Georges på lördagen med 69,951%. Placerad 4:a i klassen var Planskole kollegan Charlotta Lundblad & 9-åriga X-Cilent (Connaisseur x Weltmeyer) som gjorde personbästa med 68,431%. Matilda Illerfelt & Bento D (Florencio x Havidoff) placerades 6:a med 68,284%.

Söndag tog Matilda & Bento D över och kammade hem S:t Georges segern med 69,706%.

Felicia & Breezy är nu även färdigkvalade till årets SM.

Image: 2020-07/mariefred.jpg

Plantorna tog fina placeringar i S:t Georges i Överby

06/30/2020

Nu har tävlingarna för alvor dragit igång igen.

I helgen tävlade plantorna Matilda Illerfelt och Charlotta Lundblad i S:t Georges i Överby. Det blev fina resultat med en 2:a placering för Matilda & Bento D (Florencio x Havidoff) med 67,745% och Charlotta & X-Cilent (Connaisseur x Weltmeyer) var hack i häl med 67,451% på en 3:e plats.

Image: 2020-06/-verby.jpg

Programridning i södra solen

06/29/2020

Förra veckan avslutades för Plantorna med träningar i söder på Tullstorp. Fredag var det programridning på schemat.

Image: 2020-06/1593418759_pl-juni-20.jpg

Glad midsommar önskar Knytkalaset & Plantskolan

06/19/2020

Glad midsommar önskar Knytkalaset & Plantskolan

Image: 2020-06/img-3408.jpg

Framgångsrikt på Flyinge

06/19/2020

Nu har två dagar med nationella tävlingar på Flyinge precis avslutats.

Många tävlingssugna ryttare och hästar strålade i kapp med solen och det blev ett antal segrar och fina placeringar till Knytkalaset och Plantskolans elever.

Först ut på onsdagen var Msv B:5 där Plantskole eleven Amanda Svanberg placerades 2:a på Don Doceur (Don Index x Stedinger) med 71,489%.

Sedan var det dags för Msv A:1 där Knytkalas medlem Emma Jönsson från Särö Stable placerades 2:a på Faximiliana M (Ampere x Ferro) med 68,376% efter segraren Yvonne Österholm.

Sista klassen för dagen var FEI Intermediaire II där Knytkalas kollegan Marina Mattsson från Hannell Dressage tog hem segern på Quartermain (Quaterback x Wilawander xx) med 73,186%. 2:a var Emma igen, denna gången på hästen Gerion (Jazz x Don Primero) med 68,480%.

På torsdagen var ungdomerna först ut då Plantskole eleven Ellen Lindén-Urnes från Christinelund placerades 2:a på Fairy Tale (Friedensritter x Rosenkavalier) i FEI S:t Georges med 69,853%. 4:a i klassen var Amanda igen på hästen Bon Geste (Dutch Dormello DDH x Nabuur) med 69,118% och 7:a var Felicia Olofsson & Dan Brown från Skillinge Dressyr.

Image: 2020-06/flyinge.jpg