Segertåg för Stefan Jansson

07/31/2023

Knytkalas medlem Stefan Jansson har haft några väldigt framgångsrika veckor på tävlingsbanorna.

Efter ett lyckad Falsterbo tog Stefan seger i Lilla Edet i Intermediaire II på Locatelli (Loredes x Rubinrot) med 68% och sedan en vinst i Msv A:1 Santorini (Sezuan x Rubinrot) med drygt 67%.

Sedan i helgen tog Stefan dubbelseger på Westcoast Equestrian Week med Zidney (Zuidenwind x Laurentio). Först var det seger i FEI Grand Prix på 71,594% och sedan seger igen i Grand Prix Kür med 75,192%.

FALSTERBO 2023

07/24/2023

Bästa tecknet på att sommaren verkligen är här - FALSTERBO HORSE SHOW 2023

Och vilket Falsterbo det blev... Som vanligt var Knytkalasare och Plantor högt representerade både i antal och på prispallen.

Scandinavian Open för 4-åringar:
Sofie Lexner från Christinelund dubbelsegrade i onsdagens semifinal för 4-åringar. Segern tog hon med Quaterflash (Quaterhit x Friendship) med 88,6% och 2:a placeringen med Pantera (Romeo x Londonderry) med 86,6%. Segrare i final blev Quaterflash igen med 90,2%. Pantera slutade på en 3:a plats med 83,9%.

Scandinavian Open för 5-åringar:
Först ut var Knytkalas medlem Carl Hedin på den fantastiska 5-åriga svarta hingsten Skyline To B (Blue Hors St. Schufro x Ampere). Med 4 x 9,5 och 1 x 9 i gångartsbetygen vann hingsten överlägset måndagens kval med totala 86,205%. Placerad 3:a i klassen var Knytkalas kollegan Sofie Lexner på Irish (Asgard's Ibiza x Fürst Heinrich) med 80,618%. I torsdagens final blev det till en flott 2:a placering för Carl & Skyline, precis slagen av ett danskt ekipage så ekipaget höll kvar titeln som bästa svenska 5-åring. Sofie & Irish hamnade på en fin 5.e placering med 75,6%.

Scandinavian Open för 6-åringar:
I tisdagens semifinal för 6-åringar placerades Plantskole elev Linnea Holmgren & Buskhagas Ramayana (Revolution x Del Piero) 3:a med 79,935%. Placerad 7:a var Knytkalas medlem Emma Jönsson & Gossling (Gammelenggårds Zappa x Weltmeyer) med 76,634%. Placerad 9:a var Knytkalas kollegan Ida-Linn Lundholm & Reezling (Dragon Welt x Chirlon) med 76,017%. I torsdagens final klättrade Emma & Gossling upp och placerades 2:a med 79,2%. Ida-Linn & Reezling placerades 7:a med och Linnea & Ramayana placerades 9:a.

Scandinavian Open för 7-åringar:
Danskt i topp var det i klassen för 7-åringar. Både 1:a, 2:a och 3:e platsen gick till danska ekipage - som tur er var 3:a placerade danska Knytkalas medlem Anna Zibrandtsen & Sevilla med 75,222%. Direkt därefter på en 4:e plats kom Knytkalas kollegan Marina Mattsson från Hannell Dressage med Ladavion B (pache x San Remo) med 74,997%. I lördagens final placerades Anna & Sevilla 4:a med 76,2% och Marina & Ladavion B 7:a med 73,857%.

CDI1* Prix St. Georges:
Här blev det Sofie Lexner i topp igen. Vinst i fredagens klass på Kavira (Franklin x Sorento) med 73,529%. 2:a var Linnea Holmgren & Q Sir Dennis (Sir Donnerhall x de Niro) med 71,088%. I söndagens CDI1* Intermeidiare I placerades Sofie & Kavira 3:a med 70,588%.

CDI3*Grand Prix:
Seger blev det här till Anna Zibrandtsen & Blue Hors Don Olympic (Don Olymbrio x Del Piero) med 71,282%. 2:a var Knytkalas kollegan Johanna Dueboje & Mazy av Klövenhöj (Bocelli 1044 x National Zenith XX) med 70,87%. Placerad 6:a i klassen var än en Knytkalas kollega Emma Jönsson, denna gången på Gerion (azz x Don Primero) med 68,935%. I lördagens CDI3* Grand Prix Kür var det ombytta roller. Johanna & Mazy vann med 77,105% och Anna & Don Olympic placerades 2:a med 76,745%. Knytkalas kollega Stefan Jansson & Zidney (Zuidenwind x Laurentino) placerades 3a med 75,015%.

CDIO4* Grand Prix Nations Cup:
I lördagens Grand Prix placerades Anna Zibrandtsen 4:a på Quel Filou (Quaterback x Stedinger) med 73,304%. Söndag tävlade halva startfältet Grand Prix Special och halva i Grand Prix Kür. I specialen vann Anna & Quel Filou med 75,745%. Knytkalas kollega Marina Mattsson placerades 5:a med Helix (Apache x Jazz) med 70,574%.

NM medaljer och placeringar i Drammen

07/03/2023

I helgen har Knytkalasare och plantor tävlat Nordisk Mästerskap i norska Drammen.

Senior:
LAGGULD till seniorerna! I laget ingick Knytkalas ryttare Stefan Jansson & Zidney (Zuidenwind x Laurentino). Stefan & Zidney placerades 5:a individuellt i fredagens Grand Prix med 67,891%. I Kür finalen var ekipaget först utanför placering med 71,885%.

Young Rider:
I lagtävlan klassen Prix St Georges vann Plantskole eleven Siri Ernrooth & Black Sense E (Dante Weltino Old x I.P.S. Gribaldi) med 70,294%. Med laget blev det till brons medalj för Sverige. I laget ingick även plantskola kollegan Louise Brantefjord & Grey Galaxy 3 (Grey Flanell x Daddy Cool 22) och Tindra Alricsson & Adobe MB (Don Primero x Looping).

Junior:
Svenska laget tog brons medalj. I laget ingår Plantskole eleven Ebba Wallin & Santorini (San Remo x Wolkenstein II) som smällde till med personbästa i Kür finalen med 72,460%.

Marina & Emma 3:a i Nations Cup

06/28/2023

I helgen avslutades än en omgång av Nations Cup Dressage. Denna gången avgjordes det i holländska Rotterdam.

På plats var Knytkalas medlemmarna Marina Mattsson & Emma Jönsson ihop med lagkamraterna Caroline Darcourt och Tinne Vilhelmson Silfvén.

Första dagen torsdag tävlade ekipagen i FEI Grand Prix. Marina tävlade fuxen Helix (Apache x Jazz). Ekipaget gjorde personbästa och slutade 6:a med 71,761% som bästa svenska ekipage. Emma & Gerion (Jazz - Don Primero) fick 69,869%.

På lördagen var det dags igen, denna gången med halva laget i Grand Prix Speciel och halva i Grand Prix Kür. I Specialen placerades Marina & Helix 4:a med 71,798%. Emma & Gerion placerades 6:a med 70,362%. Totalt i laget ledde detta till et kliv upp på prispallen och en 3:e plats totalt i Nations Cup.

Anna Zibrandtsen dansk dubbel 2:a

06/23/2023

Danska Knytkalas medlem Anna Zibrandtsen tävlade förra helgen på Kirstinelund Horsefestival.

Det blev en 2:a placering med Lumiére (Floricello x Gigolo) i Intermediaire II med 72,2% och en 2:a placering med Uno Don Olympic (Blue Hors Don Olymbrio x Del Piero) i Grand Prix med 70,5%.

Dubbelseger till Carl & Skyline to B

06/22/2023

Knytkalas medlem Carl Hedin tävlade förra helge i Hermanstorp.

Carl tävlade 5-åriga godkända hingsten Skyline To B (Blue Hors St Schufro - Ampere) i FEI Inledande. Ekipaget vann på fredagen med 89,2% och på söndagen med 88,6%.

Ännu en vinst och Falsterbo kval till Linnea Holmgren

06/22/2023

Plantskole eleven Linnea Holmgren tävlade förra helgen i Karlstad.

Linnea tävlade 5-åriga Buskhaga Sitara (Springbank II VH x Sandro Hit) och vann klassen med 86,2%. Ekipaget är därmed även färdigkvalade till Scandinavian Open på Falsterbo Horse Show i juli.

Anna & Quel Filou 6:a på Dansk Mästerskap

06/14/2023

Inte nog med de fina medaljer och placeringar på SM men det blev även en fin placering på Dansk Mästerskap för vår danska Knytkalas medlem Anna Zibrandtsen.

Anna tävlade Dansk Mästerskap på Helgstrands anläggningen samtidigt som att SM gick av stapeln på Strömsholm.

Anna tävlade hästen Quel Filou (Quarterback x Stedinger). I första omgången FEI Grand Prix placerades ekipaget 6:a med 74,52%. Även i Kür finalen kom ekipaget 6:a med 76,55%. Sammanlagt i det totala Danska Mästerskapet blev det då även till en fin 6:e plats.

Somrig säsongsavslutning för Knytkalaset

06/13/2023

Nu har Knytkalaset haft sista träningsdagarna för våren 2023. Nu blir det ett par månaders uppehåll för alla tävlingar, mästerskap mm och sedan drar höstens träningar igång igen efter sommaren.

Vädret var med oss och vi fick några härliga dagar i solen på utebanan med både yngre och mer rutinerade hästar.

Vinst i Msv B:2 debut för Elise & Vague du Succés