Vi börjar 2023 med Plantskole träningar i söder

01/20/2023

Ett nytt år har börjat och vilket bättre sätt att börja än med Plantskole träningar. Efter lite jul-ledigt är både hästar och ryttare taggade inför den kommande tävlingssäsongen och är motiverade och inspirerade efter två dagar med bra träning.

God Jul & Gott Nytt År

12/24/2022

önskar Knytkalaset & Plantskolan

Int. I vinst för Ellen Hedbys & Quentin

12/14/2022

Plantskole eleven Ellen Hedbys tävlade i helgen i Lillhagen. Ellen tävlade hästen Quentin SV (Quaterback x De Niro) i årets sista tävling och det blev vinst i Int. I med 70,7%.

Toppträningar på Tullstorp med Knytkalaset

11/24/2022

Nu har Knytkalaset haft träningar igen på Tullstorp och det gick toppen bra!

Mycket motivation, inspiration, hästglädje mm som ryttare och hästar smittar av sig och delar med sig dessa dagar.

Topplaceringar på Blue Hors Dressyrfestival

11/22/2022

Förra helgen avhölls nationella och internationella tävlingar i Danmark, Blue Hors Dressyrfestival.

Ett antal Knytkalasare var där och viftade med både svenska och danska flaggan. Först ut var danska Knytkalas medlem Anna Zibrandtsen Uno don Olympic (BLUE HORS DON OLYMBRIO x DEL PIERO). Ekipaget tävlade i Intermediaire II på torsdagen och placerades 3:a med 71,974%.

Sedan var det Anna igen som ingot prispallen i fredagens Grand Prix med Detroit (DIMAGGIO x LORD LIBERTY G) där dom placerades 3:a med 70,367%.

Senare samma dag placerades Anna för 3:e gången 3:a, denna gången i den internationella CDI3* Grand Prix Quel Filou (Quarterback x Stedinger) med 70,739%. 6:a i klassen var Knytkalas kollega Emma Jönsson & Gerion (Jazz x Don Primero) med 69,065%.

I lördagens CDI3* Prix S:t Georges placerades än en Knytkalas kollega Carl Hedin 2:a med Davalerian (Dante Weltino Old x Vivaldi) med 71,941%.

Sedan var det dags för Anna igen på Quel Filou i CDI3* Grand Prix Kür där dom placerades 2:a med 75,675%. Emma & Gerion placerades 5:a med 73,695%.

Även söndag blev det till fina placeringar! Carl & Davalerian placerades 3:a i CDI3* Intermediaire I med 70,088%.

Allt i allt en mycket lyckat helg för Knytkalasarna på Jylland.

Supersegrar i Linköping

11/16/2022

Förra helgen tävlade ett antal plantor och Knytkalasare i Linköping och det blev super seger och toppen resultat!

Dressage Power Junior Trophy:
Först ut var juniorerna i Dressage Power Junior Trophy. Där placerades Plantskole eleven Nellie Liljegren 4:a med Concannon (Zuidenwind x Bocelli) på 68,889%. 6:a var 14-åriga junior ryttaren Ebba Wallin som lånade sin mammas häst Faustino (Florencio I x Arram) med 68,131%. I Kür finalen var det ombytta roller. Ebba & Faustino tog hand om 4:e placeringen med 71,525% och Nellie & Concannon kom 6:a med 70,8%.

Dressage Power Young Rider Trophy:
Bland YR var Plantskole eleven Linnea Holmgren & QC Sir Dennis (Sir Donnerhall I x De Niro) oslagbara och avslutade tävlingssäsongen med en super seger! Först vann dom semifinalen i St. Georges på 71,373 % och sedan vann dom Kür finalen med hela 78,150% och 7,5% till tvåan! Plantskole kollegan Tindra Alricsson & Adobe MB (Don Primero x Looping) var 4:a både dagarna.

Dressage Power Future Stars:
Sedan var det dags för de mer rutinerade ryttarna på de mindre rutinerade hästarna. Och här blev det seger i St. Georges till Knytkalas medlem Sofie Lexner & Kingston (Apache x Diamond Hit) från Christinelund med hela 75,196% och nästan 6% till tvåan. Linnea Holmgren red även här Buskhagas Zhakti (Blue Hors Zack x Sandro Hit) och placerades 4:a med 67,794%. I kür finalen slog även Sofie till med en super seger Kingston 78,142% och igen 6% till tvåan. Linnea & Zhakti kom 5:a med 70,375%.

Dressage Power Grand Prix Tour:
I FEI Grand Prix tog Knytkalas medlem Stefan Jansson & Zidney (Zuidenwind x Laurentio) hand om 2:a placeringen i kvalet med 69,602% och en 3:e placering i kür finalen med 72,308%. Knytkalas kollegan Johanna Dueboje & Mazy Klövenhöj (Bocelli x National Zenith xx) kom på en 4:e plats i kvalet på 69,203% och en 4:e placering även i Kür finalen med 71,242%.

Plantorna tränar på

11/16/2022

Nu har vi haft ännu ett träningstillfälle med Plantskolan på Tullstorp. Både elever och hästar njöt av dagarna två med trevligt umgänge och bra träning.

Vimlade av vinster på Elmia

11/09/2022

I helgen tävlade ett antal Knytkalasare och Plantor på Jönköping Horse Show på Elmia.

Först ut var Knytkalas medlem Sofie Lexner från Christinelund på stoet Galarina de Fontaine (Grand Galaxy Win x Conen). Ekipaget tävlade i klassen Agria Star of Tomorrow för 5-åringar och placerades 2:a med 81,021%.

Sedan blev det vinst i 6-årsklassen för Knytkalas kollegan Mia von Essen & Tjörnelys Torino (Tailormade Temptation x Marlon) med 77,2%.

I lördagens Kraft 4-års championat tog Sofie hand om segern med Irish (Asgard's Ibiza x Fürst Heinrich) med 87,4%. Placerad 4:a i klassen var Knytkalas kollegan Ida-Linn Lundholm & Focus (For Romance I x Royal Diamond) med 81,6%.

Segern i Agria Star of Tomorrow för 7-åringar gick till än en Knytkalas ryttare, Johanna Due-Boje & Keane RVR (Negro x Krack C) med 75,768%. Placerad 2:a var Plantskole eleven Siri Ernrooth Black Sense E (Dante Weltino OLD x Gribaldi) med 74,750%. 4:a I klassen var Knytkalas medlem Ebba von Essen & Zanté (Blue Hors Zack x Don Primero) med 73,032%.

I söndagens final var det ombytta roller - Siri & Black Sense E vann med 76,857% och Johanna & Keane placerades 2:a med 76,515%. Ebba & Zanté var 4:a igen med 73,957%.

I 4-årsfinalen vann Sofie & Irish igen på 87,3%. Ida-LInn & Focus klättrade till en 2:a placering med 83,6%.

Mia & Tjörnelys Torino vann även 6-årsfinalen med 78,656%.

1 - 1 - 2 för Knytkalaset på Grevagården

11/01/2022

Knytkalas medlemmarna Marina Mattsson från Hannell Dressage och Stefan Jansson tävlade i helgen på Grevagården.

Marina tävlade Helix (Apache x Jazz) i lördagens FEI Grand Prix och vann med 72,572%. Stefan & Sidney (Zuidenwind x Laurentio) placerades 2:a med 71,087%.

Senare samma dag tävlade Marina hästen Julius (Expression x Cabochon) i FEI Prix S.t Georges och vann även den klassen med 68,726%. Det var andra starten för ekipaget.

Dubbelseger till Ebba Wallin & Faustino

10/31/2022

Plantskole eleven Ebba Wallin tävlade i helgen sin mammas häst Faustino I SG (Florencio I x Arram).

Det blev en hit med mammas häst - dubbelseger! Vinst i lördagens S:t Georges med 66,225% och seger igen i söndagens Msv A:1 - och enda ekipage men bra jobbat av Ebba som enbart är 14 år gammal.