Klar seger till Elliot & Redford

10/27/2022

Plantskole eleven Elliot Nilsson tävlade förra helgen i Ystad.

Elliot gjorde sin andra start på valacken Redford (Radisson x Farewell III) och det blev en klar seger till Elliot & Redford i Msv B:2 med 74,054% och mer än 6% till tvåan.

Plantskolan tränar på

10/21/2022

Plantskolan hade träningar förra helgen och tränade på och umgicks.

Sneak peak från sista Knytkalas träningarna

10/19/2022

Här är lite bilder från förra Knytkalas träningarna, lite bilder från bakom kulisserna helt enkelt.

Peder Fredricson elev på Kyra clinic på Elmia

10/14/2022

Under Jönköping Horse Show på Elmia i höstlovet håller Knytkalasets senior tränare Kyra Kyrklund en clinic. I clinic'en skall två yngre men välmeriterade dressyrryttare Lina Dolk och Louise Wessblad ingå som elever. Men kunskapsbyte blir det även på ännu högre nivå när VM-guldmedaljören i hoppning Peder Fredricson även han skall ingå som ryttare på clinic'en.

Fina internationella placeringar för Johanna & Mazy

10/12/2022

Knytkalas medlem Johanna Dueboje tävlade vid de internationella tävlingarna i tyska Troisdorf förra veckan.

Johanna tävlade stoet Mazy af Klövenhöj (Bocelli x National Zenith xx) i CDI4* Grand Prix på fredagen och placerades 4:a med 70,674%. I GP Kür finalen på söndagen placerades ekipaget 5:a med 73,415%.

Dubbelseger till Linnea Holmgren

10/11/2022

Plantskole eleven Linnea Holmgren tävlade förra helgen i Hammarö.

Linnea tävlade i fredagens FEI Prix S:t Georges på QC Sir Dennis (Sir Donnerhall I x De Niro) och vann med 75,196%.

Lördag blev det seger igen i Msv A:1 med Buskhagas Zhakti (Blue Hors Zack x Sandro Hit) med 69,936%.

Johanna & Marina i Grand Prix Kür toppen

10/06/2022

Under SWB Equestrian Week på Flyinge avhöll Grand Hotell Stockholm en Grand Prix Kür.

Vinnare i klassen blev Knytkalas medlem Johanna Dueboje & Mazy av Klövenhöj (Bocelli x National Zenith xx) med 74,275%. Hak i häl var Knytkalas kollegan Marina Mattsson från Hannell Dressage som debuterade i Kür med ståtliga valacken Helix (Apache x Jazz) på 74,150%.

Breeders Trophy 2022

10/06/2022

Förra veckan avhölls årets stora avelschampionat för svenskfödda hästar.

Som vanligt gick evenemanget av stapeln på Flyinge under namnet SWB Equestrian Week och som vanligt red ett antal Plantor och Knytkalasare.

4-årsklassen:
Representera Knytkalaset bland 4-åringarna gjorde Carl Hedin och hans fina Skyline To Be (Blue Hors St. Schufro x Ampere). Ekipaget placerades 2:a i kvalet och vann finalen efter Cathrine Dufours testridning på lördagen då hon berömde hästen med 10 för ridbarheten och 9,9 för utvecklingsbart och en total på 99,5%. Även Knytkalas kollegan Mia von Essen hade ett 4-årigt sto Marie Curie (Revolution x Rubinrot) som gick till final med 83,8%.

5-årsklassen:
I Breeders Trophy för 5-åringar var där kamp om vinsten. I första finalomgången vann Knytkalas medlem Emma Jönsson med Gosling (Gammelenggårds Zappa x Weltmeyer) med 90%. Placerad 3:a var Plantskole eleven Linnea Holmgren & Buskhagas Ramayana (Revolution x Del Piero) med 87,4%. I finalen kammade Linnea & Ramayana hem segern med 90,4% och Emma & Gosling hamnade på en flott 4:e placering med 83,4%. Både ryttare berömdes med lovord av utländska domaren Christoph Hess för deras mjuka, fina och välanpassade ridning! Knytkalas kollega Ida-Linn Lundholm tävlade sin Reezling (Dragon Welt x Chirlon) och gick till final genom en 3:e placering i consolation på 79,4%.

7-årsklassen:
Knytkalas kollega Ebba von Essen tävlade 7-åriga Zanté (Blue Hors Zack x Don Primero) och placerades 6:a i kvalomgången med 73,547%. Ekipaget klättrade till en 5:e placering i finalen med 74,615%.

Plantskolan drar igång höstterminens träningar

10/03/2022

Nu har hösten kommit och Plantskolan drar igång träningarna igen efter sommarens uppehåll över alla mästerskap.

I söder var det höstsol och pigga och glada ryttare såväl som hästar som var fulla av energi och motivation.

Ebba & Faustino dubbelsegrar i Tingsryd

09/27/2022

Plantskole eleven Ebba Wallin tävlade i helgen i Tingsryd.

Ebba lånades sin mammas häst Faustino I (Florencio I x Arram) och tävlade Msv B:2 och Msv B:5. Det var en lyckad kombination och ekipaget gjorde vann både Msv B:2 med 72,838% och Msv B:5 med 68,298%.