Sofie Lexner dubbeltvåa

06/22/2022

Knytkalas medlem Sofie Lexner från Christinelund tävlade i helgen i Laholm.

Sofie tävlade 7-åriga First Lady (Fürstenball x Cashmir) och placerades 2:a med 76,036% på Unghäst VM uttagningen.

Även med 5-åriga Galarina de Fontaine (Grand Galaxy Win x Conen) kom Sofie 2:a med 85,8%.

Ida-Linn & Reezling färdigkvalade för Falsterbo

06/15/2022

Knytkalas medlem Ida-Linn Lundholm tävlade förra helgen i Gärds.

Ida-Linn tävlade hästen Reezling (Dragon Welt x Chirlon) i FEI Inledande program för 5-åriga hästar.

Ekipaget placerades 2:a på lördagen med 79,6% och vann söndagens klass med 80,4% och är därmed färdigkvalade för årets stora utomhus hästfest på Falsterbo.

SM medaljer 2022 - dubbelt silver och brons

06/10/2022

Nu är årets stora svenska mästerskap på Strömsholm över för denna gången! i de vackra omgivningar tävlade ett stort antal ryttare om medaljerna.

Knytkalas medlemmarna tog hem tog SM medaljer! Johanna Dueboje & Mazy Klövenhöj (Bocelli (SWB) x National Zenith xx) placerades 2:a i fredagens Grand Prix med 72,609%. 3:a var Knytkalas kollegan Natalie Oldfors & Mickey M (Metall x Bonaparte) med 70,978%. Placerad 5:a var än en Knytkalas kollega Carl Hedin & Van der Veen (Vitalis x Fidermark) med 69,652% och 6:a Emma Jönsson & Gerion (Jazz x Don Primero) tät därefter med 69,544%.

I söndagens Grand Prix Kür final placerades Johanna & Mazy 2:a igen med 75,670% och Natalie & Mickey M kom 5:a med 74,110%. Totalt räckte detta till ett sammanlagt SM SILVER till Johanna & Mazy och SM BRONS till Natalie & Mickey. Guldet gick till tidigare Knytkalas medlem Patrik Kittel & Fuhur 6.

I SM för Young Riders tävlade Plantskole eleven Linnea Holmgren & QC Sir Dennis (Sir Donnerhall I x De Niro). Första dagen lördag placerades ekipaget 3:a med 69,167%. Plantskole kollegan Siri Ernrooth & Elverhöjs Olympia (Blue Hors Romanov x Amiral) placerades 8:a med 67,059%. 9:a i klassen var Plantskole kollegan Tindra Alricsson & Adobe MB (Don Primero x Looping). I söndagens omgång 2 i FEI Mästerskapsprogran Msv A (UR) placerades Linnea & Sir Dennis 2:a med 72,157% och Siri & Olympia 7:a med 67,353%. I måndagens kür final tog Linnea & Dennis än en gång hand om 2:a placeringen med 75,850%. Siri & Olympia kom 6:a med 70,340% och Tindra & Adobe 9:a med 68,950%. I det totala SM blev det en SM SILVER medalj till Linnea & Sir Dennis.

Linnea tävlade även lite yngre hästar och tog hem en dubbelseger i 5-årsklassen på torsdagen när hon vann med Buskhagas Ramayana (Revolution x Del Piero) med 86% och kom 2:a med Buskhagas Vindaloo (Vincent Maranello x Sandro Hit) med 83,6%.

Även bland juniorerna var där ett par plantor med och tävlade. I omgång 2 red unga Ebba Wallin upp sig till en 4:e placering med Santorini (San Remo x Wolkenstein II) med 67,5%.

Plantskole kollegan Klara Svanberg & Bon Geste (Dutch Dormello DDH x Nabuur) vann lördagens Intermediaire II med 67,157%. Emma Brunfelter & Entutu (Ehrenpreis x Cacir AA) kom 4:a.

Dufour Dansk Mästare med rekordhöga 90%

06/10/2022

Nyblivna Knytkalas medlem Cathrine Dufour är för närvarande 2:a på världsrankingen.

Nu i helgen tävlade hon Dansk Mästerskap i Uggerhalne, Ålborg och var såklart favorittippat. Och som Cathrine presterade! Hon och hästen Vamos Amigos (VITALIS) höll en klar ledning från start till slut!

Knytkalas kollegan Anna Zibrandtsen tävlade 2 hästar på DM, Detroit (DIMAGGIO x LORD LIBERTY G) och Quel Filou (QUATERBACK x STEDINGER).

Första dagen lördag vann Cathrine & Vamos Grand Prix'en med 83,180%. Anna placerades 6:a med Quel Filou med 72,140% och 7:a med Detroit på 71,260%.

I söndagens Kür final slog Cathrine & Vamos personligt rekord och vann klassen och även då DM GULD med 90,850% och hela 20 10'er i protokollet! Anna & Detroit kom 6:a med 76,675%.

Nästa stora mästerskap för Cathrine blir EM i Herning och Anna & Detroit är uttagna till NM på Flyinge i slutet på juni.

17 ekipage på Svensk- och Dansk mästerskap

06/02/2022

Denna helgen går årets stora nationella tävling Svensk Mästerskap av stapeln på vackra Strömsholm. Samma helg är det motsvarande Dansk mästerskap på Helgstrands anläggningen i DK.

Med både svenska och danska ryttare från junior upp till senior har Knytkalaset och Plantskolan totalt 17 ekipage som skall starta SM och DM. Därutöver har ett antal ryttare ytterligare några yngre hästar med, totalt 19 ekipage som skall tävla till helgen.

06/01/2022

Knytkalas medlem Stefan Jansson tävlade i helgen 3* meeting i Kimstad.

Stefan tävlade Locatelli (Loredes - Rubinrot, uppf/äg: Stefan Jansson och Magnus Ringmark). Det blev till två segrar i Inter IB med 69.070% på lördag och 69.380% på söndag.

Stefan tävlade även Santorini (Sezuan - Rubinrot uppf/äg: Stefan Jansson och Magnus Ringmark) och detta ekipage segrade i båda sina starter i Msv B:5 med 72.660% på lördag och 68.617% på söndag.

Sofie segrade i Björbäck

05/31/2022

Knytkalas medlem Sofie Lexner från Christinelund tävlade i helgen i Björbäck.

Sofie tävlade 7-åriga stoet Kavira (Franklin (Fierce-S) x Sorento) och segrade med 78,404%.

Vinst i YR Kür för Tindra & Adobe

05/19/2022

Plantskole eleven Tindra Alricsson tävlade förra helgen i Flying.

Tindra tävlade stoet Adobe MB (Don Primero x Looping) i Young Rider Kür och vann med 69,867%.

Knytkalasare och Plantor intar Aalborg

05/17/2022

I helgen tävlade ett antal Knytkalasare och Plantor internationellt i danska Aalborg.

Torsdag:
Först ut var Knytkalas medlem Carl Hedin & Davalerian (Dante Weltino Old x Vivaldi) i CDI3* S:t Georges på torsdagen. Ekipaget kom på en 6:e plats med 69,382%.

I dagens huvudklass FEI CDI3* Grand Prix placerades Knytkalas kollegan Natalie Oldfors & Mickey M (Metall x Bonaparte) 5:a med 70,261%. På en 7:e plats kom Knytkalas medlem Johanna Dueboje & Macy Klovenhoj (Bocelli 1044 x National Zenith XX) med 68,978%. Tät därefter kom Carl & Van der Veen (Vitalis x Fidermark) med 68,174%, Ebba von Essen & Dora (Don Primero x Amiral 764) på 67,630% och Emma Jönsson & Gerion (Jazz x Don Primero) med 67,261%.

Fredag:
I fredagens CDI3* Intermediaire I placerades Carl & Davalerian 2:a med 71,353%.

I dagens CDI3* Grand Prix Special var det dags för placering till Emma & Gerion med 68,745%. Ebba & Dora kom på en 8:e plats med 67,660%.

Linnea & Ramayana segrade i 5-årskval

05/11/2022

Plantskole eleven Linnea Holmgren tävlade förra helgen i Solstaden.

Linnea tävlade två unghästar i 5-årsklassen FEI Inledande. Med hästen Buskhagas Ramayana (Revolution x Del Piero) vann hon med 87,2% och med andra hästen Buskhagas Vindaloo (Vincent Maranello x Sandro Hit) kom hon 2:a med 77,4%. Linnea var ensam ryttare i klassen men tog hem fina procent och bland annat 2 x 9 med Ramayana för skritten och framtidsutsikter.