Och fortsätta vinnartåget gjorde han också.. vinst blev det i debuten i Intermediaire II på Davalerian (Dante weltino - Vivaldi) med 70,784%.

Siri & Black Sense vinner 7-årsklassen på Westcoast Equestrian Week

08/11/2022

Plantskole eleven Siri Ernrotth tävlade på Westcoast Equestrian Week.

Siri tävlade Black Sense E (Dante Weltino OLD x Gribaldi) I 7-årsklassen och vann med 73,95%.

EM lag brons till svenska YR laget

08/10/2022

Plantskole eleven Linnea Holmgren blev uttagen att representera Sverige på årets stora mästerskap för Young Riders, EM i engelska Hartpury.

Linnea tävlade sin Qc Sir Dennis (Sir Donnerhall x de Niro). I lagtävlansprogrammet placerades Linnea & Dennis 6:a med 73,029%. Med Hedda Thunberg & Diva som bästa svensk på en 5:e placering med 73,088%, Ellen Hedbys & Quentin SV och Bianca Bosson & Cardon M i laget tog svenska Young Rider tjejerna brons med laget. Guldet gick till Tyskland och Danmark tog hand om silvret.

I Individuella programmet på torsdagen placerades Linnea & Dennis på en 14:e plats med 71,838%.

Lördag var det dags för kür'en och där kom Linnea & Dennis igen på en fin 14:e plats med 73,713%.

Johanna & Natalie fortsätter med topp placeringar

08/10/2022

Efter vinsten i Världscup'en forsätter Knytkalas medlem Natalie Oldfors sommaren med topp placeringar tillsammans med Knytkalas kollega Johanna Dueboje.

Johanna & Natalie tävlade på Westcoast Equestrian Week. Johanna vann tisdagens FEI Grand Prix med Mazy af Klövenhöj (Bocelli x National Zenith xx) med 72,544% och Natalie placerades 2:a med Mickey M (Metall x Bonaparte). Ekipaget med 70,043%. Även Knytkalas kollegan Marina Mattsson tävlade Helix (Apache x Jazz) och kom 5:a med 68,131%.

I FEI Grand Prix Specialen på onsdagen placerades Johanna & Mat 2:a med 70,298% och Natalie & Mickey 3:a med 69,681%.

Falsterbo 100 år

07/20/2022

Falsterbo Horse Show fyllde 100 år under corona och i år var det äntligen dags att få fira ordentligt - och det blev där!

Som vanligt var Falsterbo Horse Show den mix det skall vara av både Horse och Show! Och vädret kunde inte ha varit bättre för både hästarna, ryttarna, åskådarna och utställarna! Det perfekta Falsterbo-vädret helt enkelt!

Och på plats var såklart som vanligt ett antal ryttare från både Plantskola och Knytkalaset.

Scandinavian Open för 5-åringar:
Först ut var unghästarna som gick i början på veckan. Och seger blev det direkt på måndagen! Plantskole eleven Linnea Holmgren tävlade Buskhagas Ramayana (Revolution x Del Piero) och vann semifinalen i Scandinavian Open för 5-åringar med 83,7%. Placerad 3:a var Knytkalas medlem Sofie Lexner från Christinelund på Galarina de Fontaine (Grand Galaxy Win x Conen) med 77,716%. Placerad 9:a var Knytkalas kollegan Ida-Linn Lundholm på Reezling TH (Dragon Welt x Chirlon) med 74,916%.

I finalen vann Linnea & Ramayana helt överlägset med 85,967% och nästa 8% till tvåan Sofie & Galarina på 78,050%.

Scandinavian Open för 6-åringar:
I tisdagens semifinal placerades Knytkalas kollegan Mia von Essen & Tjörnelys Torino (Tailormade Temptation x Marlon) 3:a med 78,1%. Mia & Tjörnelys Torino tog sedan hem segern i finalen med 77,581%.

Folksam Open för 4-åringar:
Onsdag tävlade 4-åringarna om en plats till finalen och placerad 3:a var Knytkalas medlem Carl Hedin på Floriscount's Erbe SL (Floriscount x Quaterback) med 85,9%. 5:a i klassen var danska Knytkalas kollegan Anna Zibrandtsen på Remember Me (Blue Hors Don Olymbrio x Sezuan) med 83,7% och därefter på en 6:e plats Ida-Linn, denna gången på Focus (For Romance I x Royal Diamond) med 82,4%.

Carl & Floriscount's Erbe kom sedan 4:a i fredagens final med 85,5% och Anna & Remember Me 5:a med 83,8% och 6:a var Ida-Linn & Focus med 80,7%..

7-årschampionatet:
I 7-årschampionatet var Sofie Lexner & stoet Kavira (Franklin (Fierce-S) x Sorento) överlägsna och vann semifinalen med 82,779% och mer än 3% till tvåan. Sofie var även placerad 3:a med Kingston (Apache (ex Amigo) x Diamond Hit) med 78,429%. 7:a i klassen var Carl & Dantes Specter med 74,547% och 10:a var Knytkalas kollegan Ebba von Essen & Ztorm (Zuidenwind x Briar) med 71,686%.

I lördagens final vann Sofie & Kavira storslaget med 84,2154%. Sofie var även 4:a med Kingston med 77,7%.

CDI3* Grand Prix:
I fredagens GP placerades Anna Zibrandtsen 4:a med Quel Filou (Quarterback x Stedinger) på 69,196% 8:a i klassen var Ebba von Essen & Dora med 67,870%.

Anna & Quel Filou placerades sedan 2:a i Kür finalen på lördagen med 76,850% och Ebba & Dora kom 5:a med 72,405%.

CDI4* Grand Prix: I söndagens Kür final placerades Knytkalas medlem Johanna Dueboje & Mazy af Klövenhöj (Bocelli 1044 x National Zenith XX) 5:a med 76,55%.

Natalie & Mickey M vinner Världscup

07/20/2022

Knytkalas medlem Natalie Oldfors tävlade Världscup'en förra helgen i Perila i Estland.

Natalie och hennes valack Mickey M (Metall x Bonaparte) är bra världsvana och vann Världscup Küren på söndagen med 75,530%.

Ekipaget var 2:a i onsdagens CDI-W Grand Prix med 69,370%.

Marina dubbelsegrar i Falkenberg

07/08/2022

Knytkalas medlem Marina Mattsson från Hannell Dresage tävlade i hemorten Falkenberg förra helgen.

Marina tävlade tre hästar, vann med två av dom och kom 3:a med sista hästen.

Marina la ut med seger i FEI Prix S:t Georges på Notting Hill (Floricello x Donnerhall) med 73,137%. I samma klass placerades Marina 3:a med Iplonia (Jazz x Rhodium) med 67,451%.

Senare blev det seger igen på Julius (Expression x Cabochon) i Msv A:1 med 67,308%.

Cathrine Dufour fullständigt överlägsen i Aachen

07/06/2022

Knytkalas medlem Cathrine Dufour hon kom, hon såg och hon segrade!! Med sig till Aachen hade hon 2 två hästar - och totalt red hon 5 klassar, vann alla med enbart över 80% och avslutade med att vara årets Grand Aachen Champion!

Cathrine tävlade Bohemian (Bordeaux 28 x Samarant) i den 4* Grand Prix och vann med 80,413%. Ekipaget tävlade även den 4* Grand Prix Kür och vann med 84,120% och 6,5% till tvåan.

Ännu större blev det med Vamos Amigos (Vitalis) - ekipaget vann den 5* CDIO Grand Prix med 81,544%, vann den 5* Grand Prix Special med 80,064% och slutligen även Kür finalen med 88,375% och 5% till tvåan! Så en överlägsen seger och Grosse Preis of Aachen gick till danska Knytkalas medlem Cathrine Dufour!

Dessutom vann Cathrine med danska laget Nations Cup som var Grand Prix och Grand Prix Specialen ihopslaget.

Nordic Baltic Championship 2022 = 9 medaljer

07/05/2022

Förra veckan gick årets stora Nordiska Mästerskap Nordic Baltic Championship 2022 av stapeln på vackra Flyinge.

Ett antal plantor och Knytkalas medlemmar tävlade där och det med bravur!

Knytkalas medlem Johanna Dueboje & Mazy Klövehöj (Bocelli 1044 x National Zenith XX) vann det hela! Ekipage la ut med seger i lördagens CDI3* Grand Prix NM för seniorer med 71,043%. Denna dagen avgjordes även lagmedelaljerna och det blev NM SILVER medalj för svenska senior laget som enbart var Knytkalas ryttare - kollegorna Emma Jönsson & Gerion (Jazz x Don Primero), Carl Hedin & Van der Veen (Vitalis x Fidermark) och Natalie Oldfors & Mickey M (Metall x Bonaparte). Seger blev det igen för Johanna & Mazy i tisdagens Grand Prix Kür final med 76,185% och därmed vann NM GULD individuellt. NM SILVER medaljen gick till Emma & Gerion som belönades med 75,020% för deras kür.

NM GULD gick till danska laget där Knytkalas kollegan Anna Zibrandtsen ingick med Detroit (Dimaggio x Lord Liberty G).

Sedan kom ungdomarna - Plantskole eleven Linnea Holmgren & Q Sir Dennis (Sir Donnerhall x de Niro) la ut med en 3:e placering i tisdagens FEI Lagprogram för Young Riders med 72,402%. Plantskole kollegan Siri Ernrooth var först utanför placering på en 9:e plats med Elverhöjs Olympia (Romanov x Amiral) med 68,529%. I onsdagens FEI Mästerskap blev det igen en fin 3:e placering för Linnea & Dennis med 71,765% och totalt blev detta till NM GULD för de svenska Young Rider ryttarna! I torsdagens individuella Kür final tog Linnea & Dennis NM BRONS med 75,015%.

Totalt blev det då till 9 NM medaljer för Knytkalasarna och plantorna.

Fina placeringar till Alexandra & Eila

06/22/2022

Plantskole eleverna Alexandra Papp och Eila Käck tävlade i helgen i Surahammars Ryttarförening.

Tjejerna tävlade i FEI Intermeidiare I. Alexandra tävlade 9-åriga Castano (Blue Hors Zack x Richfield) och placerades 2:a med 67,941%. Eila tävlade 11-åriga stoet Betty Boop (Blue Hors Don Romantic x Cortez) och placerades 4:a med 66,667%.