Ellen & Jenko segrade i S:t Georges

09/22/2022

Plantskole eleven Ellen Olsson tävlade förra helgen i Laholm.

Ellen från Hannell Dressage Stable tävlade egna hästen Daimjenko (Dancier x Worldly) och ekipaget vann S:t Georges med 70,4%.

Debut och seger för Elliot & Redford

09/15/2022

Plantskole eleven Elliot Nilsson tävlade förra helgen i Gärds.

Det var tävlingsdebut med hästen Redford (Radisson x Farewell III) och det blev seger i Msv B:2 med 68,919%.

Emma Jönsson & Gerion 4:a i CDI3* GP Küren i Ermelo

09/12/2022

Knytkalas medlemmerna Emma Jönsson & Carl Hedin tävlade i Ermelo i helgen.

Emma & Carl tävlade CDI3* Grand Prix och placerades väl i söndagens Kür final.

Emma & Gerion (Jazz x Don Primero) slutade på en 4:e placering med 76,535% och Carl & Van der Veen (Vitalis x Fidermark) slutade på en 6:e plats med 73,74%.

Knytkalasarnas 4-åringar i topp i Stävie

09/08/2022

Förra helgen var Knytkalasare ute och lufta lite 4-åringar i Stävie.

Och det blev med bra resultat! Sofie Lexner från Christinelund vann klassen med Irish (Asgard's Ibiza x Fürst Heinrich) med 93,6%. 3:a placerad var Knytkalas kollegan Ida-Linn Lundholm & Focus (For Romance I x Royal Diamond) med 85,6% och Mia von Essen & Marie Curie (Revolution x Rubinrot) placerades 4:a med 84,2%.

Klassen var även kval för både Elmia och Breeders.

Knytkalaset och Plantskolan i topp i Grevagården

09/04/2022

Knytkalaset och Plantskolan tog hem en trippelseger i Grevagården i helgen.

Stefan Jansson la ut med vinst i fredagens FEI Intermediarire II med Zidney (Zuidenwind x Laurentio) på 71,814%. Både Stefan och Knytkalas kollegan Marina Mattsson tävlade sedan i lördagens i FEI Grand Prix. Där tog Stefan & Zidney hem än en seger med 72,283% och Marina & Helix placerades 2:a med 71,993%.

I fredagens FEI Prix S:t Georges placerades plantskole kollegan Eila Käck & Betty Boop (Blue Hors Don Romantic x Cortez) 2:a med 67,696%. I lördagens FEI Prix S:t Georges tog Plantskole eleven Siri Ernrooth & Elverhöjs Olympia (Blue Hors Romanov x Amiral) en seger med 69,069%. Eila & Betty Boop placerades 2:a igen med 68,186%. Söndag placerades Siri & Olympia 3:a med 69,068%.

Plantskole kollegan Louise Brantefjord tävlade i lördagens andra FEI Prix S:t Georges och placerades 3:a med Grey Galaxy 3 (Grey Flanell x Daddy Cool) med 67,206%. Ekipaget placerades sedan delad 4:a på söndagen i S:t Georges med 66,765%.

I lördagens Msv B:5 placerades Plantskole eleven Ebba Wallin 2:a med Easy Boy (Wietvot x Graf Top) med 69,043%.

På söndagen vann Siri 7-årsklassen på Black Sense E (Dante Weltino OLD x Gribaldi) med 77,982%.

Dubbel GP seger i DK till von Essen

09/01/2022

Knytkalas medlemmarna tillike kusinerna Ebba & Mia von Essen tävlade i helgen i danska Ringsted.

Mia tävlade 10-åriga valacken Invoice (Jazz x Olympic Ferro) och vann lördagens FEI Grand Prix med 71,867%. Ebba tävlade 13-åriga stoet Dora (Don Primero x Amiral) och vann söndagens FEI Grand Prix med Specialen med 68,104%.

Dubbelt guld på Skånsk Mästerskap

08/30/2022

I helgen var några plantor iväg och tävlade Skånsk Mästerskap på Sydslätten.

Och det blev till dubbelt guld!

I söndagen Mästerskap för Children tävlade Plantskole eleven Ebba Wallin & QC Bono (Bordeaux x Donnerhall). Ekipaget landade på fina 70,375% och tog hem guldet.

I Young Rider Mästerskapet tävlade Plantskole kollegan Tindra Alricsson & Adobe MB(Don Primero x Looping) och även dom tog hem guldet.

VM GULD & SILVER till Cathrine Dufour & Vamos Amigos

08/23/2022

Inget mindre än VM GULD & SILVER blev det till Knytkalas medlem Cathrine Dufour och hennes 10-åriga valack Vamos Amigos (Vitalis x Blue Hors Hotline).

Cathrine red på andra dagen i lagtävlan och vann FEI Grand Prix klassen individuellt med 81,864%. Sammanlagt blev det till ett VM GULD med danska lagkamraterna Carina Cassöe Kruth, Nanna Merrald Rasmussen och Daniel Bachmann Andersen. Silvret gick till England och bronset till Tyskland.

De bästa 30 ryttarna från Grand Prix'en gick vidare till måndagens individuella mästerskapsklass FEI Grand Prix Special. I denna klass gick engelska Charlotte Fry & Glamourdale i ledning och knep segern med 82,508% förre Cathrine & Vamos på 81,322% som därmed tog en individuellt silvermedalj.

Onsdag kväll var det dags för den stora VM Kür final. Enbart de ryttarna som var i topp 15 från måndagens Grand Prix Special fick tävla kür'en - dock max 3 ryttare per nation. Cathrine & Vamos gjorde en fantastisk kür ihop som berömdes med inget mindre än 89,411%. Med Charlotte & Glamourdale precis förre på 90,654% blev det åter igen ett individuellt silver! Dessa två tjejer hade en egen tävling i tävlingen då brons medaljören låg nästa 3% efter Cathrine.

Fotograf: Petra Kerschbaum/eqwo.net

Klara & Bon Geste 1:a och 2:a på Westcoast Equestrian Week

08/19/2022

Även Plantskole eleven Klara Svanberg tävlade på Westcoast Equestrian Week.

Klara tävlade stoet Bon Geste (Dutch Dormello DDH x Nabuur) och vann Int. II med 67,255%. Ekipaget tävlade även U25 Grand Prix och placerades 2:a med 65,769%.

Debut och seger i S:t Georges för Ellen & Daimjenko