Det blev till dubbel 2:a för Charlotta & X-Cilen i Msv A:1, först med 65,9% och sedan med 66,3%.

Fina resultat i Ribersborg

06/04/2019

Förra helgen tävlade flera Knytkalasare i Ribersborg, Malmö.

Först ut på torsdagen var Knytkalas medlem Ida-Linn Lundholm. Hon tävlade kvalklassen Msv C:1 på stoet Fanita (Vivaldi x Havidoff) och vann med 69,524%. Ekipaget tävlade även samma klass på lördagen och med en 3:e placering och 69,405% är de nu färdigkvalade för Msv B.

Sedan var det dags för Msv A:1 där Knytkalas kollegan Mia von Essen placerades 2:a med Bellagio (ex Bliksem) x Don Schufro) med 70,598%. Mia var även 2:a i Intermeidiare I på Leopold (Licosto x Lafitte) med 69,559%.

Fina resultat för Knytkalasare och plantor i danska Aalborg

05/28/2019

Förra helgen tävlade flera Knytkalasare och plantor i danska Aalborg.

Först ut var Plantskole eleven Jennifer Lindvall & Bobcat (Breitling W x Silvano N) som tävlade i torsdagens Nations Cup för Young Riders där Sverige kom 2:a.

I torsdagens U25 Intermediaire II blev det en fin 2:a placering till Knytkalas medlem Marina Mattsson & Quartermain (Quarterback x Wilawander XX) från Hannell Dressage med 73,039%. 3:e placeringen tog Plantskole eleven Emma Jönsson & Donizetti 39 (Don Frederico x Lauries Crusador XX) hand om med 70,196%.

Först utanför placering i Young Rider S:t Georges klassen var Plantskole kollegan Elin Mattsson & Cognac (Rosevelt x Koncerz) med 68,676%.

I fredagens Grand Prix placerades Knytkalas medlem Natalie Oldfors & Mickey M (Metall x Bonaparte 566) 5:a med 68,543%.

Sedan var det dags för YR klassen där Elin & Cognac placerades 5:a med 68,529%.

I lördagens U25 Grand Prix blev det en 3:e placering för Marina & Quartermain med 68,248%.

I söndagens Grand Prix Special hamnade Knytkalas kollegan Paulinda Friberg & Di Lapponia (Donnerhall x Argument) precis utanför placering med 67,277%.

Knytkalas kollegan Rose Mathiesen & Zuidenwind (Oo-Seven x Jazz) tog hem en fin 3:e placering i söndagens Grand Prix Kür med 75,5%.

Trippelseger till Sofie Lexner i Björbäck

05/23/2019

Knytkalas medlem Sofie Lexner från Christinelund Dressage tävlade förra helgen i Björbäck.

Sofie hade en segerrik helg med trippel i topp.

Först ut var det vinst på Inaroline (Johnson x Amiral) i Msv B:2 med 72,838%. På lördagens vann ekipaget FEI klassen för 6-åriga hästar med 89,2%. Placerad 2:a i klassen var Plantskole eleven Carl Hedin på Van der Veen (Vitalis x Fidermark) med 79%.

Söndag var det seger igen på andra hästen Fame (Bordeaux x Rhodium) i FEI Intermeidiaire I med 74,853% och mer än 5% till tvåan i klassen.

Knytkalas kollegan Charlotte Haid-Bondergaard vann söndagens Grand Prix på Dixiland (Loutano x Reichsgraf) med 65%.

Fina placeringar vid Ålborg Dressage Event

05/21/2019

Knytkalaset och Plantskolan var väl representerade förra veckan vid de internationella tävlingarna Ålborg Dressage Event.

Först ut var Knytkalas medlem Stefan Jansson Zidney (Zuidenwind x Laurentino) som placerades 3:a i torsdagens CDI3* Prix S:t Georges med 69,206%. I fredagens CDI3* Intermeidiare I blev det till en fin 4:e placering med 68,353%.

I lördagens CDI för Young Riders placerades Plantskole eleven Elin Mattsson 2:a Beckham (Bernstein x Koncertz XX) med 70,147%. Plantskole kollegan Filippa Norrman & H.S.Indigo (Skovens Rafael x Weltman) placerades 4:a med 69,559%.

Plantskole kollegan Beata Söderberg red hem 2:a platsen i lördagens CDIU25 Grand Prix Harmony's Fiorano (Rousseau x Rotspon) med 67,205%. I söndagens U25 Grand Prix Kür blev det till en fin 3:e placering för ekipaget med 70,175%.

Flying days på Flyinge

05/13/2019

I helgen var det soliga vårtävlingar på Flyinge med allt från 4-åringar till Grand Prix.

I lördagens Lövsta Future Challenge Cup i avdelningen för Unga Ryttare blev det till vinst för Plantskole eleven Emma Jönsson & Donizetti (Don Frederico x Lauries Crusador xx) med 70,784%.

I avdelningen för Unga Hästar blev det en fin 4:e placering för Knytkalas elev Ebba von Essen & Dora (Don Primero x Amiral) med 67,5%. 5:a i klassen var Knytkalas kollegan Ida-Linn Lundholm & Empire (Wynton x Wellington) med 66,667%.

2:a i dagens huvudklass Grand Prix gick till Knytkalas eleven Paulinda Friberg & Di Lapponia T (Donnerhall x Argument) med 69,855%. Ekipaget var även 2:a i FEI Grand Prix Kür på söndagen med 72,125%.

Charlotta & X-Cilent 2:a i Msv A:1

05/06/2019

Plantskole eleven Charlotta Lundblad tävlade i Gnesta i helgen.

Charlotta tävlade hästen X-Cilent (Connaisseur x Weltmeyer) i Msv A:1 och placerades 2:a med 64,615%.

I Laholm visade 7-åringarna framfötterna

05/06/2019

Knytkalasare och plantor tävlade framgångsrikt i Laholm förra veckan.

Knytkalas medlem Marina Mattsson från Hannell Dressage intog översta trappsteget på prispallen när hon vann FEI programmet för 7-åringarna på härliga hästen Feel Good (Fürstenball x Friedensfürst) med 78,425%.

Knytkalas kollegan Maria von Essen (Mia) & Invoice (Jazz x Ferro) klev även dom upp på pallen med en fin 3:e placering med 76% och ekipaget är nu färdigkvalade till Falsterbo.

Strax därefter kom Plantskole eleven Carl Hedin och hästen SimmerbrosDonnaFrapin (Sir Donnerhall II x Florestan I) på en 4:e plats med 73%.

Framgångsrik helg för Filippa Norrman

05/03/2019

Det blev en framgångsrik helg för Plantskole eleven Filippa Norrman när hon tävlade i helgen i Vallentuna.

På 5-åriga hästen Buskhagas Dasras (Desperado x Blue Hors Zack) vann hon både dagarna med 76,4% och 81%. Med 6-åriga hästen Sir Doriol (Sir Oldenburg x Don Primero) blev det vinst med 74% och två kval klara.

Därmed är alla hästarna färdigkvalade till Falsterbo och Flyinge.

Ida-Linn dubbel GP 2:a

04/30/2019

Knytkalas medlem Ida-Linn Lundholm från Tullstorp Dressage Stable tävlade i helgen i Lidköping.

Ida-Linn tävlade hästen Empire (Wynton x Wellington) i lördagens Lövsta Future Challenge GP kval för Unga Hästar och placerades 2:a med 67,990%.

Senare på dagen tävlade Ida-Linn även hästen Dan Brown (Dancier x Hohenstein) från Skillinge Dressyr i FEI Grand Prix och placerades då 2:a igen med 72,609%. Placerad 5:a i klassen var Plantskole eleven Nina Rademaekers på Dorano (Dormello x Silvio I) med 66,957%.