Charlotta 4:a i S:t Georges på Strömsholm

10/08/2019

Plantskole eleven Charlotta Lundblad tävlade förra helgen på Strömsholm.

Charlotta tävlade hästen X-Cilent (Connaisseur x Weltmeyer) i S.t Georges och placerades 4:a med 66,6%.

Plantorna strålar i höstsolen

10/04/2019

Nu har vi även har höstpremiär på Plantskolan i söder.

Här är ett litet bildspel från dagarna två på Tullstorp.

Sofie & Danny Black 3:a i Danmark

10/04/2019

Knytkalas medlem Sofie Lexner från Christinelund tävlade förra helgen i Danmark.

Sofie tävlade hästen Danny Black (Desperados x Fleurop) tävlade i Intermediaire II och placerades 3:a med 69,298%.

Breeders Trophy 2019

10/03/2019

Förra helgen gick årets stora SWB- championat av stapeln på Flyinge.

4-åringarna:
Först ut var 4-åringarnas omgång 1. Plantskole eleven Lina Dolk placerades 5:a med Buskhagas Arundhati /Ampere x Davignon I) med 84,2%.

5-åringarna:
I 5-åringarnas omgång 1 placerades Plantskole kolleganFilippa Norrman3:a medBuskhagas Dasras(Desperado x Blue Hors Zack) med 81,8%. I finalen placerades Filippa & Buskhagas Dasras 7:a med 74,4%.

6-åringarna:
Sedan var det dags för 6-åringarnas omgång 1. 5:a i klassen var Filippa & Sir Doriol(Sir Oldenburg x Don Primero) med 78%. Filippa & Doriol var även 5:a i finalen med 79,8%.

7-åringarna:
5:a i lördagens första omgång var Plantskole kollegan Carl Hedin & SimmerbrosDonnaFrapin(Sir Donnerhall II x Florestan I) med 72,143%. I söndagens final placerades Carl & SimmerbrosDonnaFrapin 3:a med 73,243%.

CDI Young Rider:
I första klassen var Filippa 6:a medH.S Indigo(Skovens Rafael x Weltman) med 68,725%. Plantskole kolleganMatilda Illerfelt & Bento D(Florencio 2 x Havidoff) kom 7:a med 68,579%. I lördagens kür placerades Filippa & Indigo 5:a med 69,508%.

CDI3* S:t Georges:
I fredagens 3* S:t Georges placerades Knytkalas medlemStefan Jansson & Zidney(Zuidenwind x Laurentino) 2:a med 71,529%. I lördagens S.t Georges Kür placerades Stefan & Zidney 3:a med 73,980%.

Allt i allt en mycket bra helg för Knytkalasare och plantor!

Höstens första Plantskole träff i norr

09/20/2019

Nu är hösten här och då har även Plantskole träningarna dragit igång igen.

Först ut var norr som precis har avslutat ett par lärorika dagar i höstsolen med härlig gemenskap och bra träning för Liane Wachtmeister.

Emma & Carl plockade placeringar i Laholm

09/18/2019

Förra helgen tävlade ett par plantor i Laholm och plockade hem fina placeringar.

Först ut var Emma Jönsson & Gerion (Jazz x Don Primero) i lördagens S:t Georges på en fin 3:e placering med 67,99%.

På söndagen tog Emma revansch och vann S:t Georges på Gerion med 71,912%. 2:a placeringen tog Plantskole kollegan Carl Hedin & SImmerbrosDonnaFrapin (Sir Donnerhall II x Florestan I) hand om med 68,382%.

Många fina vinster och placeringar på Djursholm

09/18/2019

Förra helgen tävlade ett antal plantor och Knytkalasare på Djursholm.

På fredagen la Knytkalas medlem Ebba von Essen & Dora (Don Primero x Amiral) ut med en 3e placering i FEI Intermediaire II med 68,824%.

Lördag startade dagen med vinst i S:t Georges för Knytkalas kollega och kusin Mia von Essen & Leopold (Licosto x Lafitte) med 68,971%. 2:a i klassen var Plantskole eleven Lina Dolk & De-Lazet-Ö (De Noir x Solos Landtinus) med 68,333%. 4:a var Plantskole kollegan Fanny Kokotsaki & Atterupgaards Trampedach (Tuschinski x Stedinger) med 66,569%, direkt efterföljd av Plantskole kollegorna Filippa Norrman & H.S. Indigo (Skovens Rafael x Weltman) med 66,324% på en 5:e placering och Matilda Illerfelt & Bento D (Florencio x Havidoff) med 65,882%.

Sedan var det dags för Lövsta Future Challenge Cup, först avdelningen för Unga Ryttare. På en 3:a plats kom Plantskole eleven Beata Söderberg & Heuberger TSF (Imperio x Michelangelo) med 67,598% och 4:a var Plantskole kollegan Lina Dolk igen, denna gången på Languedoc (Laomedon x Francisco I) med 66,863%. I avdelningen för Unga Hästar kom Knytkalas medlem Ida-Linn Lundholm & Empire (Wynton x Wellington) 3:a med 68,382%. Knytkalas kollega Ebba von Essen & Dora kom 4:a med 67,696%. Där är en deltävling kvar i Lövsta Future Challenge Cup'en inför den stora final på Friends i slutet på november under Stockholm International Horse Show där endast de 4 bästa ekipage i varje avdelning får tävla. Enligt nuvarande rankingen ligger Plantskole eleven Emma Jönsson & Donizetti 39 4:a och Lina Dolk & Languedoc 5:a. I avdelningen för Unga Hästar ligger Ida-Linn & Empire 2:a och Ebba von Essen & Dora 6:a.

I söndagens Intermediaire I placerades Mia von Essen & Leopold 2:a med 68,333%. Fanny & Trampedach placerades 4:a med 66,422%, Matilda & Bento D på en delad 5:e placering med 66,373% och Filippa & H.S. Indigo placerades 7:a med 65,931%. På en 8:e plats kom Lina Dolk & Entutu (Ehrenpreis x Cacir AA).

S:t Georges seger i Stockholm

08/30/2019

Plantorna Lina Dolk & Filippa Norrman tävlade S:t Georges förra helgen i Stockholm.

Segern gick till Lina & De-Lazet-Ö (De Noir x Solos Landtinus) med 72,549%. Filippa & H.S Indigo (Skovens Rafael x Weltman) tog hand om 2:a placeringen med 69,951%.

Dubbelt upp för Emelie Brolin

08/01/2019

Plantskole eleven Emelie Brolin tävlade förra veckan, först i Hagfors och sedan i Falun.

Emelie tävlade Miss Copper (De Niro x Briar) I Intermediaire I och Intermediaire I Kür vid både tillfällen och det blev dubbelt 2:a placering i Intermediaire I med och dubbelt vinst Intermediaire I kür, senast i Falun med 69,042%.

På pallen i Laholm

07/30/2019

I helgen tävlade flera plantor och Knytkalas medlemmar i Laholm.

Först ut på fredagen var Knytkalas medlem Ida-Linn Lundholm från Tullstorp Dressage Stable. Hon tävlade stoet Fanita (Vivaldi x Havidoff) i Msv B:5 och placerades 3:a med 67,66%.

I dagens Msv A:1 placerades Plantskole eleven Carl Hedin på SimmerbrosDonnaFrapin (Sir Donnerhall II x Florestan I) med 67,991%.

I fredagens Prix S:t Georges placerades även Plantskole kollegan Matilda Illerfelt på Bento D (Florencio x Havidoff) med 67,059%. Matilda & Bento tog sedan hem segern i lördagens Msv A:1 med 68,120%. I samma klass placerades Plantskole kollegan Charlotta Lundblad & X-Cilent (Connaisseur x Weltmeyer) 6:a med 66,667%.