Emma Jönsson dubbelsegrade i Gärds

09/13/2016

Plantskole eleven Emma Jönsson tävlade i helgen i Gärds.

Emma tävlade i FEI finalprogrammet för 5-åringar. Det blev till vinst med Guccicatrasse Texel (e. Bretton Woods x Ferro) på 83,6% och en 2:e plats med Gerrarava (e. Chippendale x Trento B) på 82,2%.

Jan Brink i Ridsportpodden

09/12/2016

Grundare, ryttare och tränare Jan Brink i i Tidningen Ridsports Ridsportpodden!

Lyssna om hur Jan berättar om tankerna kring träningsplanering, coaching av elever, hur han har byggt upp hela verksamheten Tullstorp samt hur Knytkalaset och Plantskolan har växt fram.

Seger till Plantskole eleven Victoria Darling

09/12/2016

Plantskole eleven Victoria Darling tävlade i helgen på Segersta.

Victoria tävlade hingsten Fürst Metternich 4 (e. Future x Paradiesvoghel) i Msv B:4 och vann med 72,5%.

Plantskole eleven Carl Hedin på framsidan av Kentaur

09/09/2016

Nyss anlände senaste numret av Kentaur Magasin och på framsidan syns Plantskole eleven Carl Hedin.

I magasinet finns en stor artikel om Carl på sidorna 68-79 där han bl.a. ses rida med sitt Knytkalas schabrak.

Stor artikel i Cheval Media om Plantskole eleven Lina Andersson

08/30/2016

Nya numret av Cheval Media är nu ute och första artikeln i magasinet är om Plantskole eleven Lina Andersson.

Under titeln "Hårt arbete, målmedvetenhet och en vilja att aldrig ge upp" berättar Lina om barndom, ungdom och framtid med hästarna.

Här är direktliänk till magasinet där artikeln finns på sidorna 9-26.

Vinstrik helg i Krimstad

08/29/2016

I helgen tävlade ett flertal elever från Plantskolan och Knytkalaset i Krimstad och det blev till ett antal vinstar och fina placeringar.

Det började med vinst i lördagens FEI Prix S:t Georges för Knytkalas medlem Sofie Lexner på hästen Red Devil (Don Primero x Chirac) med 70,921%. 2:a i klassen var Plantskole eleven Carl Hedin Chabot (First Wish x Palermo) med 70,877%.

Sedan blev det dags för Lövsta Future Challenge för Unga Ryttare, FEI Intermediaire II där Plantskole kollegan Lina Dolk placerades 2:a Biggles (Briar x Krevad) med 68,465%. Placerat 4:a i klassen var Plantskole kollegan Emma Jönsson Tango (Obelisk x Lohengrin) med 66,316%.

På söndagen blev det tribbelvinst!

Först la Plantskole eleven Lina Andersson ut med seger i FEI Intermediaire I Kür med 70,625% på B. Aretos (Briar x Nocturne).

I dagens nästa klass FEI Intermediaire I Kür-final Dressyrringens Int. I Cup var det kollegan Carl & Chabot som tog hem segern med 72,292%.

Vinst blev det sen igen i dagens tredje klass FEI Grand Prix Kür för Lina Dolk & Biggles med 71,792%.

Framgångsrik helg för Lina Dolk & Stefan Jansson

08/16/2016

Plantskole eleven Lina Dolk och Knytkalas medlem Stefan Jansson tävlade i helgen på Wermland Equestrian Games Dressyr och det blev en segerrik helg.

Lina la ut med vinst i torsdagens Msv B:2 på hästen Sevilla (Silvano x Imperator) med 70,930%. Lina var även placerat 3:a i klassen på andra hästen De-Lazet-Ö (De Noir x Solos Landtinus) med 68,953%. Placerat 4:a var Knytkalas medlem Stefan Jansson på Kitaro SB (Kostolany x Donatelli) med 66,512%. Stefan & Kitaro vann sedan Msv B:4 med 68,696%.

På fredagen placerades Stefan & Kitaro 2:a med 71,667% i Msv A:1 som även var kval 1 i Lag-SM. Lina tog hem segern i programmet för unga häster på De-Lazet-Ö med 78,70% och vann även Msv C:1 på Sevilla med 72,979%.

Lördag blev det först till seger i Msv B:3 på De-Lazet-Ö med 69,375%. Sedan tog hon en 3:e placering i Prix S:t Georges på Jouleen af Högberget (Biggles x Marino) med 68,509%. Plantskole kollegan Filippa Norrman var placerat 4:a på Candela (Electro x First Consul) med 68,070%.

Stefan & Kitaro avslutades meeting med en 2:a placering i söndagens Prix S:t Georges med 68,640%.

Emelie Brolin 2 x 3:a i Jönköping

08/12/2016

I helgen tävlade Plantskole eleven Emelie Brolin i Jönköping.

Emelie tävlade hästen Briman (Briar - Martini) och placerades 3:a först i fredagens Intermediaire II med 68,782% och sedan i lördagens FEI Grand Prix med 67,267%.

Emma Jönsson & Tango dansade sig till vinst i Intermediaire II

08/11/2016

Plantskole eleven Emma Jönsson tävlade hästen Tango (Obelisk - Lohengrin) i Jönköping.

Emma & Tango dansade hem en vinst i Intermediaire II med 69,254%.

Plantskole eleven Ida-Linn Lundholm i final på unghäst-VM

08/01/2016

I helgen avgjordes årets stora Vm för unghästar i Ermelo, Holland.

Plantskole eleven Ida-Linn Lundholm från Tullstorp tävlade godkända hingsten Eclectisch (Zenon x Olivi).

Med en vinst i lördagens andra kvalklass på 76,178% var ekipaget därmed kvalade till söndagens final där ekipaget slutade på en 14:e plats med 71,90%.

Med på plats i Ermelo var tränare tillike grundare av Knytkalaset, Jan Brink.