Fler vinster och placeringar för plantor och Knytkalasare i Laholm

08/01/2016

I helgen tävlade ett flertal plantor och Knytkalas medlemmar vid de nationella tävlingar i Laholm. Vi har redan nämnd Jönsson-tjejernas och Sofie Anderssons framgångar.

Därutöver tävlade även Plantskole kollegan Tove Melin som vann onsdagens Lätt A:3 på Sababa Balagan (FS Lord Loxley x Akzent II) med 75,174 %.

Knytkalas medlem Sofie Lexner vann lördagens FEI Prix S:t Georges Red Devil (Don Primero x Chirac) med 71,140% och placerades 2:a med Fairy Tale (Friedensritter x Rosenkavalier) med 70,877%.

Plantskole eleven Carl Hedin tävlade stoet Chabot (First Wish x Palermo) i samma klass och placerades 4:a med 70,044%. Carl & Chabot placerades sedan även 2:a i söndagens FEI Intermediaire I Kür med 72,00%. Carl kommenterade sin ritt som följer: "Kanonhärligt att vinna sista kvalet till Dressyringens Int I Kür-Cup och jag är så glad för det samarbete jag har med Ulrika Bynander som är uppfödare/ägare till min häst Chabot! Jag tycker det ska bli så roligt att rida finalen i Linköping som Ulla Håkanson är en av initiativtagarna till. Förra året fick jag mottaga hennes Ajax-Stipendie och jag hoppas hon ser min finalplats som ett kvitto på min utveckling."

På söndagen blev det seger i Msv B:5 för Knytkalas kollegan Stefan Jansson och Loatelli (Loredes x Rubinrot) med 73,163% och en 2:a placering på Kitaro SB (Kostolany x Donatelli) med 71,939%.

Seger i tävlingarnas huvudklass Grand Prix gick till än en Knytkalas elev Natalie Oldfors & Winnie (Roven xx x Lancer II) med 66,633%.

Vinstrik helg för Sofie Andersson

07/31/2016

I helgen tävlade Plantskole eleven Sofie Andersson i Varberg Summer Horse Show.

Sofie tävlade stoet Donna Samba (Sandro´s Bube - Bernstein) och la ut med vinst i torsdagens FEI Prix S:t Georges med 72,697%.

Sedan blev det till än en seger i fredagens FEI Kür för Unga Ryttare med 74,188%.

Dubbelseger till Jönsson-tjejerna i Laholm

07/30/2016

Plantskole eleverna tillike Jönsson systarna Emma & Lina tävlade förra helgen i Laholm.

Lina tävlade Quentin (Quattro B - Michelangelo) i Medelsvår A:1 och vann med 72,094%.

Storasyster Emma tävlade hästen Tango (Obelisk - Lohengrin) i Intermediaire IB och vann med 67,713%.

Charlotte Esping 2:a i Grand Prix

07/30/2016

Plantskole eleven Charlotte Esping tävlade förra helgen på Hagfors Uddeholms Ridklubb.

Charlotte tävlade hästen Ciwi (Briar - Chirac) och placerades 3:a i lördagens Intermediaire II med 66,184%.

I söndagens Grand Prix placerades ekipaget 2:a med 65,133%.

Emelie Brolin 2:a & 3:a

07/30/2016

Förra helgen tävlade Plantskole eleven Emelie Brolin i Lilla Edet.

Emelie tävlade hästen Briman (Briar - Martini) och placerades 2:a i lördagens Intermediaire II med 67,50%.

Ekipaget tävlade även i söndagens Grand Prix där det blev den 3:e placering med 65,20%.

Framgångsrik helg för Natalie Oldfors

07/29/2016

Förra helgen tävlade Knytkalas medlem Natalie Oldfors i Lilla Edet.

Natalie tävlade 7-åriga Enjoy (Johnson - Jetset-D) och det blev vinst i Msv B:2 med 70,814% och ytterligare 3 placeringar.

Natalie debuterade även i FEI Intermediaire II med Mickey M (Metall - Bonaparte) med placering.

Med hästen Winnie (Roven xx - Lancer II) placerades ekipaget 2:a i FEI Grand Prix med 66,10%.

Lina Dolk 3:a i Aachen

07/26/2016

Plantskole eleven Lina Dolk skördar framgångar på Biggles (Briar - Krevad).

För ett par veckor sedan tävlade ekipaget U25 Grand Prix i välkända Aachen.

I lördagens Grand Prix Kür final placerades Lina & Biggles 3:a med 73,2%.

Marina & Mathilde hyllades i Falsterbo

07/20/2016

Knytkalas medlem Marina Mattsson & Plantskole eleven Mathilde Hannell från Hannell Dressage hyllades på Falsterbo för deras U25 EM-bronsmedaljer.

Lina Andersson i clinic med Patrik Kittel i Falsterbo

07/20/2016

På lördagen under Falsterbo Horse Show höll Patrik Kittel en clinic på dressyrarenan.

I clinic'en red flera U25-ryttare, däribland Plantskole eleven Lina Andersson på Briar-avkomman Aretos.

Knytkalasare och plantor framgångsrika i Falsterbo

07/19/2016

Årets stora internationella utomhustävling i Sverige Falsterbo Horse Show gick av stapeln vecka 27.

Här finns både hoppning och dressyr i världsklass från Scandinavian Open för unghästar till CDI3* och Nations Cup Grand Prix.

Ett antal plantor och Knytkalasare tävlade under Falsterbo-veckan och det med framgång.

Först ut var 5-åringarna:
På måndagen gick 5-åringarna i Scandinavian Open i kval till final. Placerat 2:a i klassen var Knytkalas medlem Ebba von Essen & Macacho (Maserati x Camaro M) med 75,062%. 3:a var Knytkalas kollegan Marina Mattsson från Hannell Dressage på Fireball Macohl (Fürstenball x Rosentanz) med 73,457%. På en 9:e placering kom än en Knytkalas kollega Sofie Lexner Valerian (Vivaldi x Florestan I) med 70,185%.

I torsdagens final dit de bästa 12 ekipage från måndagens tävling kvalade, placerades Ebba & Macacho 3:a med 74,792%, Marina & Fireball placerades 5:a med 72,639% och Sofie & Valerian var 6:a med 72,361%. Fireball ägs av Håkan Buskhe, vd för Knytkalasets nya huvudsponsor SAAB.

Sen kom 6-åringarna:
Tisdag morgon var det dags för finalkvalet för 6-åringarna. Placerad 6:a var Knytkalas medlem och grundare Jan Brink på den godkända hingsten RayMore (JJ RayBan x Figaro R) med 69,952%. Placerat 10:a och även han vidare till final var Knytkalas kollegan Stefan Jansson Zidney (Zuidenwind x Laurentio) med 68,952%.

I torsdagens final blev RayMore bästa SWB-häst i finalen när ekipaget placerades 2:a med 74,479%. Stefan & Zidney placerades 9:a med 69,375%.

Gina Tricot Future Elite:
Onsdag var det dags för unga ryttare istället för unga hästar och det i klassen Gina Tricot Future Elite som sponsras av Knytkalasets andra huvudsponsor Gina Tricot.

2:a i klassen var Plantskole eleven Sofie Andersson & Donna Samba (Sandro´s Bube x Bernstein) med 71,140%. 3:a var Plantskole kollegan Lina Jönsson & Quentin (Quattro B x Michelangelo) med 69,342%.

I fredagens andra omgång blev det igen till en 2:e placering för Sofie & Donna Samba med 71,333%. Lina & Quentin placerades 5:a med 69,548%.

Championatet för 7-åringar:
För de 7-åriga hästarna började tävlingarna på torsdagen. 2:a i klassen var Marina Mattsson & Quartermain (Quaterback x Wilawander xx) med 71,798%.

I söndagens final placerades Marina & Quartermain 3:a med 73,728%.

FEI Nations Cup Grand Prix:
Sedan var det dags för årets Nations Cup i dressyr. Från Knytkalaset tävlade både Rose Mathisen på godkända hingsten Zuidenwind (Oo Seven x Jazz).

I fredagens Grand Prix placerades Rose & Zuidenwind 3:a med 71,780%. I lördagens Grand Prix Special tog Rose & Zuidenwind hem segern med 73,510%. Totalt blev det till SEGER FÖR SVENSKA LAGET för Rose och lag-kollegorna Patrik Kittel och Jennie Larsson.

U25 Grand Prix:
På fredagen tävlade U25-ryttarna i Grand Prix och Plantskole eleven Mathilde Hannell från Hannell Dressage placerades 2:a med Deela Mae (De Niro x Landino) med 70,302%.

I söndagens kür final kom Mathilde & Deela 3:a med 71,200%.

CDI3* Grand Prix:
I lördagens 3-stjärniga Grand Prix tävlade Knytkalas medlem Marina igen, denna gången på Beckham (Bernstein x Koncertz XX) och ekipaget kom 5:a med 69,60%. På en 10:e plats kom Knytkalas kollegan Charlotte Haid-Bondergaard & Roberto des Frettes (Carinho des Noes x Boulou des Frettes).

I söndagens kür final blev det till än en 5:e plats för Marina & Beckham med 72,475%. Charlotte & Roberto des Frettes kom 8:a med 68,775%.

Dessutom så finns numera en ny VIP läktare dressyrarenan tack vara Falsterbo Horse Show ihop med sponsorerna Hannell Dressage, Fam. Jönsson och Global Connect (fam. Zibrandtsen) som alla har ryttare i Knytkalaset och Plantskolan.