Brons i Lag-SM till Lina Dolk

09/11/2020

Flera Plantskole elever tävlade även Lag-SM förra helgen på Strömsholm.

Lina Dolk som tog individuellt silver i SM U25 tog även en brons medalj i Lag-SM med laget Ågesta Ridklubb. Individuellt placerades Lina & De-Lazet-Ö 10:a i 3:e kvalet FEI Intermediaire I med 67,402%.

Placerad 4:a individuellt i samma klass var Plantskole kollegan Filippa Norrman & H.S Indigo (Skovens Rafael x Weltman) på 69,069% som med laget hamnade på en 4:e plats.

Placerad 5:a individuellt i lag kval del 2 Msv A:1 var ytterligare en Plantskole kollega Beata Söderberg & Dark Juwel (Dancier x Stedinger) med 68,120%.

Ajax-stipendie till Plantskole eleven Klara Svanberg

09/10/2020

Plantskole eleven Klara Svanberg har blivit tilldelat det hedervärda Ajax-stipendie som Ulla Håkansson delar ut varje år - ett fantastik stöd till Sveriges tävlingssatsande ungdomsryttare. Klara fick ta emot priset under SM på Strömsholm förra helgen.

Anna & Detroit placerades 7:a på Danska Mästerskapen

09/08/2020

Danska Knytkalas medlem Anna Zibrandtsen är första års senior och tävlade i helgen Danska Mästerskapen.

Anna tävlade godkända hingsten Detroit (Dimaggio - Lord Liberty G) som gjorde sin Grand Prix debut förra helgen. Tillsammans gjorde dom två fina rundor och slutade på en 7:e plats i Kür finalen med 73,1%.

BRONS medalj i första senior SM till Marina & Quartermain

09/07/2020

Knytkalas medlem Marina Mattsson har redan ett antal SM medaljer i bagaget från ponny till U25. I år var första året som senior!

Marina från Hannell Dressage tävlade hästen Quartermain (Quarterback x Wilawander xx) på SM som gick av stapeln denna helg på vackra Strömsholm.

Ekipaget placerades 3:a i fredagens kval Grand Prix med 70,652%. Igår söndag gjorde dom revansch i Kür finalen och kom segraren Patrik Kittel hack i häl med endast 0,2% och personliga GP rekordet på 77,810%. I det totala SM räckte det till en flott brons medalj i en tät strid mellan medaljörerna.

GULD och SILVER i U25 SM för Emma & Lina

09/06/2020

Två dagar med seger i U25 Grand Prix till Emma Jönsson & Gerion! Och med det även en flott GULD medalj i Svenska U25 Mästerskapet 2020. I finalen vann ekipaget med hela 74,690% i Kür finalen.

2:a i Kür finalen var Plantskole eleven Lina Dolk & Languedoc med 72,2% och det ledde även i det totala mästerskapet till en SILVER medalj!

GULD, SILVER och BRONS i YR SM till plantorna

09/06/2020

Plantorna kammade hem alla medaljerna på YR SM denna helgen på Strömsholm.

Favorit var Plantskole eleven Elin Mattsson som redan sedan kvalen var både 1:a och 2:a med sina hästar. I Kür finalen vann Elin & Beckham med 74,185% och guldmedaljen var klar!

Plantskole kollegan Klara Svanberg & Bon Geste placerades 2:a och det blev då även till en silver medalj i det totala SM. 73,290%.

I finalen avancerade Felicia Olofsson & Dan Brown till en 4:e placering. I det totala SM blev det Plantskole kollegan Matilda Illerfelt & Bento D som tog hand om bronsmedaljen.

Elin & Beckham tar ledningen inför SM finalen

09/04/2020

Efter dubbelseger igår för Plantskole eleven Elin Mattsson i första SM (YR) kvalet blev det till än en seger idag.

Elin vann dagens andra kval på Beckham med 72,794% och tar därmed ledningen inför morgondagens SM final. Elin ligger även 2:a med andra hästen Cognac.

2:a var Plantskole kollegan Klara Svanberg & Bon Geste, 3:a Matilda Illerfelt & Bento D, 4:a var Elin igen på Cognac. Plantskole kollegan Emelie Svanström & Toscham placerades 6:a och Felicia Olofsson & Dan Brown 8:a.

Inför morgonens final ligger 5 Plantskole elever i topp för att slåss om medaljerna.

Dubbelseger i SM kval

09/03/2020

Vilken början på årers SM!

Young Rider SM:
1:a kvalet i SM för Young Rider blev en stor succé för Plantorna! Elin Mattsson tog hem segern Beckham (Bernstein x Koncerz xx) med 71,127% och tog även hand om 2:a platsen Cognac (Rosevelt x Koncerz xx) på 69,853%. Plantskole kollegan Klara Svanberg & Bon Geste (Dutch Dormello DDH x Nabuur) placerades 3:a med 68,971% och 4:a var Plantskole ryttaren Emelie Svanström Toscham (Topaasch x De Niro) med 67,745%. Placerad 5:a var Plantskole kollegan Matilda Illerfelt & Bento D (Florencio x Havidoff) med 67,549%. På en 8:e placering kom Felicia Olofsson & Dan Brown (Dancier x Hohenstein) med 66,225%.

U25 SM:
Vinsten gick till Knytkalas medlem Emma Jönsson & Gerion (Jazz x Don Primero) med 70,299% och 2:a placeringen gick till Plantskole eleven Lina Dolk & Languedoc (aomedon x Francisco I) med 67,436%.

17 startande ekipage på SM

09/02/2020

Imorgon drar årets stora svenska mästerskap igång på vackra Strömsholm.

Först ut är Young Rider och U25, sedan kommer juniorerna och slutligen även seniorerna. Helt enkelt en hästfest till helgen med kamp om ett antal medaljer.

Plantskolan och Knytkalaset har i år 17 ekipage till start på Strömsholm och vi kommer att följa dem dag för dag.

Stort lycka till!

Charlotta & X-Cilent 3:a i S.t Georges

09/02/2020

Plantskole eleven Charlotta Lundblad tävlade i helgen i Kimstad.

Charlotta tävlade hästen X-Cilent (Connaisseur x Weltmeyer) i nationell S:t Georges och placerades 3:a med 66,177%.