Vinst och 2:a placering för Stefan Jansson i Lilla Edet

07/27/2021

Knytkalas medlem Stefan Jansson tävlade i helgen i Lilla Edet.

Stefan tävlade Locatelli (Loredes - Rubinrot) och vann Intermediaire 2 med 68,578%

Stefan tävlade även Santorini (Sezuan - Rubinrot) och kom 2:a i Msv B:2 med 72,027%

Trippelseger i Falsterbo

07/15/2021

Nu är årets stora utomhus tävlingar på Falsterbo över för de dressyr intresserade.

I årets Corona-anpassade Falsterbo Horse Show Sport Edition tävlade dressyr ryttarna från lördag till måndag och som vanligt tävlade ett antal Knytkalas ryttare.

Det blev till väldigt fina segrar och placeringar!

I semifinalen för 4-åringar vann Knytkalas medlem Carl Hedin på Reticulum (Revolution x Lauries Crusador xx) med 82,6%. 2:a i klassen var Knytkalas kollegan Marina Mattsson från Hannell Dressage på Smokey (Symphonic x Peking) med 81,7%. Sofie Lexner var 7:a Royal Flush S (Revolution x Blue Hors Romanov) med 76,8%. I måndagens final placerades Carl & Reticulum 4:a med 80,7% och Sofie & Royal Flush S 8:a med 75,6%.

Knytkalas kollegan Mia von Essen vann 5-årsfinalen på stoet Tjörnelys Torino (Tailormade Temptation x Marlon) med 80,384%. Ekipaget placerades 5:a i semifinalen med 75,527%.

Dubbelseger blev det för Sofie Lexner i Scandinavian Open för 6-åringar där hon och stoet Kavira (Franklin (Fierce-S) x Sorento) kammade hem segern i både semifinalen med 81,5% och i finalen med 79,267%. 2:a i finalen var Knytkalas kollegan Ebba von Essen & Ztorm (Zuidenwind x Briar) med 76,150%. Placerad 7:a var Knytkalasare Carl Hedin & Dantes Specter (Dante Weltino OLD x Donnerball) med 73,1%. I semifinalen placerades Carl & Dantes Specter 5:a med 75,7% och Ebba & Ztorm 6:a med 75,4%.

Även i Scandinavian Open för 7-åringar var Carl placerad, denna gången med Davalerian (Dante Weltino OLD x Vivaldi). Ekipaget placerades 4:a i semifinalen med 75,843%. I finalen placerades Knytkalas och Särö kollegan Emma Jönsson & Grey Galaxy 3 Grey (Flanell x Daddy Cool) 7:a med 71,529%.

Placeringar blev det även i Grand Prix. Ebba von Essen & Dora (Don Primero x Amiral) placerades 5:a i lördagens Grand Prix med 67,210% och 4:a i söndagens Grand Prix Kür med 72,042%.

Plantor på EM

07/15/2021

Fina resultat från plantorna på EM.

I spanska Nova var pågick förra veckan ett varmt EM.

Junior ryttaren från Plantskolan Siri Ernrooth & Olympia red första dagen FEI lagtävlan på 69.697% och tog en 24 plats som bästa svensk,
Andra dagen i FEI mästerskap fick dom 69.441% och hamnade på en 26 plats.

Young Rider ryttaren Felicia Bermar Vistedt tävlade hästen Breezy A.S. och FEI lag 68,5% och landade på en 18 plats. I FEI mästerskap blev det 69,3% och igen en 18 plats. Plantskole kollegan Ellen Lindén-Urnes & Fairy Tale kom på en 20:e plats med 68,971% och första dagen på en 16:e plats med 68,765%. Även Plantskole kollegan Matilda Illerfelt tävlade EM med hästen Bento D (Florencio 2 x Havidoff) och fick 66,794% i lagprogrammet.

Marina & Iplonia vinst i tävlingsdebut

07/07/2021

Knytkalas medlem Marina Mattsson från Hannell Dressage tävlade förra helgen i Falkenberg.

Det var första tävlingen på 8-åriga stoet Iplonia (Jazz x Rhodium). Ekipaget vann FEI S:t Georges med 73,186% och mer än 6% till tvåan.

NM guld och silver!

07/05/2021

Nu är årets NM i Finland över och det avslutades med både NM guld och silver!

GULDET gick till svenska Young Rider laget där Plantskole eleven Maja Falk & Gilmore MC (Zizi Top x Zeoliet). Maja & Gilmore gjorde tre bra rundor med en 8:e plats i onsdagens lagprogram med 69,020%. I torsdagens mästerskapsprogram blev det en 9:e plats med 66,461% och med sina lagkamrater Amanda Lindholm, Linnea Holmgren och Nina Jenemark.

Avsluta meetinget gjorde U25 och seniorerna. Svenska U25 laget tog dom lagsilver! I laget ingick Plantskole elven Elin Mattsson & Beckham (Bernstein x Koncertz XX). Elin & Beckham slutade 4:a och första utanför placering med 67,872%. Även söndag i Kür finalen placerades Elin & Beckham 4:a med 71,835%. I laget ingick även Plantskole kollegan Felicia Olofsson samt lagkamraterna Lina Dolk och Evelina Söderström.

4 plantor uttagna till EM

06/28/2021

7 jul 2021 inleds årets stora mästerskap för juniorer och Young Riders i spanska Oliva.

Sverige ställer upp med både ett junior- och ett Young Rider lag med var 4 ryttare, dvs. totalt 8 ryttare. Av dessa är hälften från Plantskolan.

• Emilia Berglund Bergåkra

Vi önskar er alla stort lycka till och håller tummarna för att vi får höra svenska nationalsången!

Klara Svanberg & Lucky You vann 5-årsklass

06/16/2021

Plantskole eleven Klara Svanberg vann FEI Inledande Program för 5-åriga hästar med hästen Lucky You (Grand Galaxy Win x Fidermark) i Gärds med 80,4%.

Ida-Linn & Chivas Charm 3:a på Unghäst VM uttagning på Flyinge

06/07/2021

Knytkalas eleven Ida-Linn Lundholm tävlade förra veckan på Flyinge.

Ida-Linn debuterade på tävlingsbarnona med hästen Chivas Charm (Skovens Rafael x Rambo) i FEI Inledande för 5-åriga hästar med uttagning för Unghäst VM. Ekipaget placerades 3:a med 78,6%.

Storslam på Strömsholm!

06/07/2021

I helgen avhölls stora tävlingar på vackra Strömsholm - de såkallade Strömsholmsdagarna!

Först ut var Plantskole eleven Felicia Bermar Vistedt & Breezy A.S (Fürst Piccolo x Welt Hit II) som vann torsdagens S:t Georges med 71,422%. Placerad 3:a i klassen var Plantskole kollegan Matilda Illerfelt & Bento D (Florencio x Havidoff) med 69,265%.

Fredag var det dags igen! Matilda & Bento D placerades 2:a i dagens FEI Mästerskapsprogram Msv A (YR) med 70,343% och hack i häl kom Felicia & Breezy med en 3:a placering och 70,049%. På en 6:e placering kom Plantskole kollegan Tindra Alricsson & Adobe MB (Don Primero x Looping) med 67,353%.

I fredagens FEI Intermediaire II för Unga Hästar blev det dubbelt Knytkalas på pallen! Vinnaren var Mia von Essen & Invoice (Jazz x Ferro) med 70,490% och 2:a var Knytkalas kollegan Stefan Jansson & Zidney (Zuidenwind x Laurentio) med 69,804%. I Intermediaire II för Unga Ryttare vann Plantskole eleven Elin Mattsson & Beckham (Bernstein x Koncerz xx) med 67,990%.

På lördagen var juniorerna först ut! Plantskole eleven Siri Ernrooth & Elverhöjs Olympia (Blue Hors Romanov x Amiral) placerades 2:a med 70,051%. Plantskole kollegan Elliot Nilsson & Alfonso (Riverman x Equador) placerades 3:a i FEI Lagprogram Msv B (J) med 69,849%. Placerad 6:a var än en Planta Ellen Olsson & Daimjenko (Dancier x Worldly) med 68,030%.

I Lövsta Future Challenge FEI Intermediaire I för Unga Ryttare placerades Elin & Beckham 2:a med 68,529%. I Lövsta för Unga Hästar var det dubbelt Knytkalas igen, denna gången dock tvärtom. Stefan & Zidney vann med 70,323% och Mia & Invoice placerades 2:a med 68,912%.

Sedan tog Knytkalas kollega och kusin Ebba von Essen hem segern i dagens Grand Prix på Dora (Don Primero x Amiral) med 68,696%.

Söndag tog Siri & Elverhöjs Olympia tag i sak och vann FEI Mästerskapsprogram Msv B (J) med 71,912%. Ellen & Daimjenko klättra ändå upp till en fin 3:e placering med 69,755%. Elliot & Alfonso placerades 6:a med 68,088%.

Allt i allt en mycket lyckat tävlingshelg för plantor och Knytkalasare.

Topplaceringar i Flyinge

05/31/2021

I helgen tävlade några Knytkalasare och plantor i Flyinge.

Först ut på lördagen var Knytkalas medlem Marina Mattsson från Hannell Dressage. Marina tävlade hästen Buster (Belissimo M x Sir Donnerhall) i Prix S: Georges och vann med 71,520%. 2:a platsen gick till Plantskole eleven Ellen Lindén-Urnes & Fairy Tale (Friedensritter x Rosenkavalier) med 70,980%.

I lördagens FEI Intermediaire II placerades Plantskole kollegan Felicia Olofsson & Dan Brown (Dancier x Hohenstein) från Skillinge Dressyr 4:a med 66,617%.

Söndag var det Marinas tur igen. Denna gången blev det tilll en 2:a placering med Helix (Apache x Jazz) i FEI Intermeidiare I på 70,637%.