Knytkalas träningarna har dragit igång höstterminen

09/08/2021

Nu är Knytkalas träningarna igång igen efter ett uppehåll över sommaren med alla tävlingar och mästerskap.

Och äntligen fick Kyra Kyrklund flyga in från England och träna seniorerna i dagarna två. Jätte roligt och inspirerande!

Sofie & Kingston seger x 2

09/07/2021

Knytkalas medlem Sofie Lexner från Christinelund har tävlat 6-åriga valacken Kingston (Apache x Diamond Hit) i klasser för 6-åringar.

Först tävlade ekipaget i Dagstorp och vann med 83% och sedan helgen efter vann dom igen, denna gången i Gärds med 86,2%.

Dubbelseger till plantorna och Lag SM silver

09/06/2021

Plantskole eleverna Matilda Illerfelt och Eila Käck tävlade Lag SM förra helgen i Kimstad.

Matilda tävlade Bento D (Florencio x Havidoff) och vann söndagens FEI Intermediaire I i Lag SM finalen med 70,196%. Matilda tävlade för laget Dressage Club Ridsportförening som tog silver medalj. Matilda & Bento placerades även 5:a i lördagens SM kval FEI Intermediaire I med 66,813%.

Eila tävlade stoet Betty Boop (Blue Hors Don Romantic x Cortez) I FEI Prix S:t Georges och vann söndagens klass med 68,628%. Ekipaget tävlade även S:t Georges på lördagen och placerades 3:a med 68,186% i Lag SM kval-klassen.

SM medaljer och fina resultat

08/23/2021

Nu är SM för YR, U25 och seniorer över för i år och det avslutades med medaljer och fina resultat!

Här kommer en sammanställning för samtliga ryttare som ingår i Plantskolan och Knytkalaset:

YR SM:
1:a kvalet reds i torsdags i FEI Prix S:t Georges. 2:a i klassen blev Plantskole eleven Ellen Lindén Urnes & Fairy Tale (Friedensritter x Rosenkavalier) med 71,324%. 5:a i klassen var Plantskole kollegan Matilda Illerfelt & Bento D (Florencio x Havidoff) med 68,726%. Hack i häl var Plantskole kollegan Felicia Bermar Vistedt & Breezy A.S (Fürst Piccolo x Welt Hit II) med 68,676%. På en 13:e plats var Tindra Alricsson & Adobe MB (Don Primero x Looping) med 66,372%. Inte långt efter kom Plantskole eleven Sofia Buskhe som hade kvalat med två hästar Fireball Macohl (Fürstenball x Rosentanz) och Red Starligt (Santana x Falleur), samt Emma Brunfelter på Entutu (Ehrenpreis x Cacir AA) och Maja Falk på Gilmore MC (Zizi Top x Zeoliet).

I fredagens 2:a kval FEI Mästerskapsprogram Msv A (UR) placerades Ellen & Fairy Tale 2:a igen med 71,765% och väldigt liten marginal till segraren. Felicia & Breezy klättrade upp till en 3:a plats med 71,716% och Matilda & Bento kom 5:a med 71,029% och dessa ryttare tog sig vidare till A-final.

På lördagen red de unga ryttare Consolation final i FEI Prix S:t Georges. Placerad 2:a var Sofia Buskhe & Fireball Macohl med 69,461%. Emma & Entutu kom på en 4:e plats med 66,912%. Sofia kom även på en 9:e plats med andra hästen Red Starlight.

Söndag var det dags för Kür final! Och nu var det Ellen & Fairy Tales tur att stå högst på prispallen! Det blev vinst med 73,895%. Placerad 3:a var Matilda & Bento med 72,825%. Felicia & Breezy kom 7:a med 69,740% och Tindra & Adobe kom 9:a med 69,160%.

I det totala SM blev det till SM GULD för Ellen Lindén Urnes & Fairy Tale och BRONS för Matilda Illerfelt & Bento. Felicia Bermar Vistedt kom 4:a och Tindra Alricsson på en 11:e plats, Sofia Buskhe på 1n 19:e och en 25:e plats, Emma Brunfelter 24:a och Maja Falk på en 26:e plats.

U25 SM:
U25 ryttarna red sitt enda kval på fredagen i FEI U25 Grand Prix. Vinnare i klassen var Plantskole eleven Elin Mattsson & Beckham (Bernstein x Koncerz xx) med 68,675%. Plantskole kollegan Felicia Olofsson & Dan Brown kom på en 11:e plats.

I söndagens Kür final placerades Elin & Beckham 2:a med 69,380%.

I det totala SM blev det sammanlagt till en SILVER medalj för Elin Mattsson & Beckham.

Senior SM:
Även seniorerna red ett kval på fredagen i FEI Grand Prix. Knytkalas medlem Ebba von Essen & Dora (Don Primero x Amiral) placerades 4:a med 71,196%.

I söndagens Kür final placerades Ebba & Dora 5.a med 73,905% och detta räckte även i det totala SM till en flott 4:e placering!

YR, U25 och senior SM drar igång!

08/18/2021

Nu drar SM för Children, Young Riders, U25 och seniorer alldeles strax igång!

Kl. 12 idag är det Young Riders som är först ut på årets stora svenska mästerskap på Flyinge.

Bland Young Riders rider plantorna Sofia Buskhe, Felicia Bermar Vistedt, Tindra Alricsson, Ellen Lindén Urnes, Matilda Illerfelt och Maja Falk.

Imorgon fredag drar det igång får U25 ryttare där Plantskole kollegorna Felicia Olofsson och Elin Mattsson är med och tävlar om medaljerna.

Seniorerna har också första dag imorgon och där tävlar Knytkalas medlem Ebba von Essen.

Stort lycka till allihop!

Junior SM 2021

08/17/2021

Första dagen på SM tävlade tjejerna i FEI Lagprogram Msv B (J) i kval 1. Siri placerades 2:a med Elverhöjs Olympia (Blue Hors Romanov x Amiral) med 70,253%. Plantskole kollegan Ellen Olsson placerades 4:a med Daimjenko (Dancier x Worldly) med 68,636%. Emilia Lind & Donatello (Don Primero x Sorba) och fick 63,889%.

På lördagen vann Siri & Olympia FEI Mästerskapsprogram Msv B (J) med 70,931%. Siri & Olympia låg i topp i det totala SM men tyvärr fick Olympia en mindre hälta och kunde inte komma till start i Kür finalen.

I söndagens Kür final kom Ellen & Daimjenko 7:a med 70,570% och slutade på en 6:e plats i det totala SM.

SM för juniorer och Young Riders drar igång!

08/12/2021

Nu är det äntligen dags för årets stora svenska mästerskap i dressyr för juniorerna och Young Riders. Först ut är juniorerna som tävlar över helgen.

På plats på Flyinge bland junior ryttarna finns flera Plantskole elever. Ryttarna tävlar i kval 1 på fredagen och då tävlar ryttarna FEI Lagtävlansprogram Msv B (J). På lördagen är det dags för kval 2 där ryttarna tävlar FEI Mästerskapsprogram Msv B (J). På söndag tävlar de 15 bästa ekipage från kval 1 och kval 2 sammanlagt i Kür final. Resten av ekipaget tävlar Consolation final i FEI Lagtävlansprogrammet. SM rangordningen avgörs av det sammanlagda procenttalet efter kval 1, kval 2 och kür finalen.

Från Plantskolan tävlar följande junior ryttare:

• Emilia Lind & Donatello (Don Primero x Sorba)
  • Siri Ernrooth & Elverhöjs Olympia (Blue Hors Romanov x Amiral)
  • Ellen Olsson & Daimjenko (Dancier x Worldly)

Överlägsen junior-seger till Ellen Olsson & Daimjenko

08/05/2021

Plantskole eleven Ellen Olsson tävlade även hon i Laholm förra helgen.

Ellen är junior-ryttare och tävlade hästen Daimjenko (Dancier x Worldly) i FEI Lagprogram Msv B för juniorer. Ekipaget red ihop 71,263% och det räckte till en ganska överlägsen seger med mer än 3% marginal till tvåan Emma Kåberb & Carla.

Marina Mattsson dubbelseger i Laholm

08/03/2021

Knytkalas medlem Marina Mattsson från Hannell Dressage tävlade i Laholm förra helgen.

Marina la ut med seger i fredagens Msv B:5 på hästen Notting Hill TH (Floricello x Donnerhall) med 74,574%. Söndag tog hon hem än en seger i FEI Prix S:t Georges på stoet Iplonia (Jazz x Rhodium) med 72,157%. Marina placerades även 4:a i lördagens Msv B:2 på Zerafino (Blue Hors Zack x Duino).

Ida-Linn Lundholm dubbeltvåa i Laholm

08/03/2021

Knytkalas medlem Ida-Linn Lundholm tävlade i Laholm i helgen.

Ida-Linn placerades 2:a på Raspberry (Skovens Rafael x Londonderry) med 76,8% och är klar för Breeders. Ida-Linn kvalade även Winning Round (Certus NL x Santiago) till Breeders.

Hon kom även 2:a i Msv C på Goldprins (Goldberg x Raphael) med 71,310%.