Hösten har kommit ordentligt till Skåne nu och det har även träningarna. Laddade ungdomar med härliga hästar i alla åldrar, alla med olika bakgrund.

Denna gången hade vi även Plantskolans nya ansika Carl Hedin med på träningarna som red en förra detta fälttävlanshäst som verkar ha bättre talang för dressyren.

I samband med denna månadens Knytkalas träningar hade vi även årets stora sponsordag.

På Knytkalasets sponsordag bjuds alla Knytkalasets sponsorer in till en heldag med rundvandring, massor av bra träning med Kyra och eleverna samt en härlig långlunch gjort i bästa Knytkalas anda där alla ryttare var har med sig en rätt till en gemensam lunch. Här får alla sponsorerna möjlighet att träffa varann samt prata med samtliga ryttare och se dom träna för Kyra.

Igen i år var det en dag med skön stämning och mycket god mat och härligt umgänge. Med oss hela dagen var bl.a. grundare av Knytkalaset Åke Björsell.

Charlotte Esping 4:a i GP Kür i Helsinki

11/03/2015

Förra helgen tävlade Plantskole eleven från norr Charlotte Esping vid de internationella tävlingarna Helsinki International Horse Show i Finland.

Charlotte tävlade hästen Ciwi (Briar - Chirac) och kom 2:a i Grand Prix med 68,20% och slog personbästa.

I Grand Prix Kür finalen placerades ekipaget 4:a med 69,125%.

Marina Mattsson debut i World Cup

11/02/2015

I helgen tävlade Plantskole eleven Marina Mattsson från Hannell Dressage vid de internationella tävlingarna i franska Lyon.

Marina tävlade Beckham i World Cup Grand Prix dressyren. Eipaget kom 11:a i torsdagens Grand Prix med 67,46% och 12:a i fredagens kür med 69,60%.

Marina tog i somras 3 medaljer på EM som Young Rider och skall om knapp en månad tävla U25 Grand Prix finalen på Friends under Sweden International Horse Show.

Samtidigt som att Marina har tävlat som Young Rider och U25 har hon nu även gjort sin debut i World Cup'en som senior endast 21 år gammal.

Lina Dolk vann debut i Msv A:1

11/02/2015

I helgen tävlade Plantskole eleven från norr Lina Dolk i Katrineholm.

Lina tävade stoet Jouleen af Högberget och vann debuten i Msv A:1 med 68,7%.

Young Rider DM guldmedalj till Sofie Andersson

10/26/2015

I helgen tävlade Plantskole eleven Sofie Andersson i Lund.

Sofie tävlade stoet Donna Samba (Sandro´s Bube - Bernstein) i Young Rider DM-klassen i nationell S:t Georges och vann guldmedalj med 68,684%.

Sofie är fortfarande junior och tävlade även i FEI's Mästerskapsprogram för juniorer med hästen CSI (United - Gribaldi) med 67,237%.

Man endast får tävla i mästerskapet i 1 åldersgrupp och det blev därmed endast till medalj i Skånska Mästerskapen för Young Riders och inte ytterligare en guldmedalj för juniorer.

Ebba von Essen 2:a i Grand Prix kür finalen i Oslo

10/21/2015

I helgen tävlade även Dressyressen kusinerna Mia & Ebba von Essen vid de internationella tävlingarna i Oslo, Norge.

På torsdagen i Grand Prix placerades Ebba & Yantuge () 3:a med 67,480%. På en 5:e placering var Mia & Ferdi () med 66,180%.

I lördagens Grand Prix Kür final slutade Ebba & Yantuge 2:a med 70,050%.

Här är även en fin artikel om kusinerna von Essen i nya numret av Cheval Media!

Plantskole seger igen! Denna gången till Nina Rademaekers

10/21/2015

I helgen tävlade även Plantskole kollegan från norr Nina Rademakers.

Nina tävlade stoet Bizet Gersdorf (Come Back II -Leandro) i S:t Georges i Eskilstuna. Ekipaget vann med 69,6%.

Storseger till Plantskole eleven Sofie Andersson

10/21/2015

I söndags tävlade Plantskole eleven Sofie Andersson sin nya häst CSI (United - Gribaldi) i Lillhagen.

Det blev till seger där ekipaget berömdes med inte mindre än 77,7% av domarna.

Charlotte plockade vinster och placeringar i Ungern

10/20/2015

I helgen tävlade Knytkalas medlem Charlotte Haid-Bondergaard i Kaposvar i Ungern.

Charlotte hade med sig tre hästar och plockade hem både vinster och placeringar med alla 3 häster!

I söndagens World Cup Grand Prix kür placerades Charlotte 5:aTriviant (Olivi - Saluut) med 71,225%. Ekipaget kom 4:a i Grand Prix Specialen med 67,078%.

Med hästen Roberto des Frettes (Carinho des Noes - Boulou des Frettes) vann hon CDI3* Grand Prix for Special med 69,66%.

Sedan placerades hon 2 x 2:a med Don Scudo i Intermediaire I och Prix S:t Georges och vann sedan Intermediaire I Kür finalen med 71,150%.

Allt i allt en mycket framgångsrik internationell tävlingshelg för Charlotte.