Plantskole elever 2:a och 3:a i Gina Tricot Future Elite

07/06/2016

Idag avgjordes första omgången av Knytkalasets ena huvudsponsor Gina Tricot's klass för ungdomar, Gina Tricot Future Elite.

Plantskole eleven Sofie Andersson & Donna Samba (Sandro´s Bube x Bernstein) placerades 2:a med 71,140% och 3:a i klassen var Plantskole kollegan Lina Jönsson & Quentin (Quattro B x Michelangelo) med 69,342%.

3 5-åringar + 2 6-åringar till final i Falsterbo

07/05/2016

Nu har sommarens hästhöjdpunkt Falsterbo Horse Show dragit igång för alvor.

Scandinavian Open för 5-åringar:
Igår måndag öppnade dressyrarenan och först ut var 5-åringarna, semifinal i Scandinavian Open.

Placerat 2:a var Knytkalas medlem Ebba von Essen & Macacho (Maserati x Camaro M) med 75,062%. Placerat 3:a var Knytkalas kollegan Marina Mattsson från Hannell Dressage på Fireball Macohl (Fürstenball x Rosentanz). Fireball ägs av Håkan Buskhe och ekipaget red ihop 73,457%. På en 9:e placering var än en Knytkalas kollega Sofie Lexner på Valerian (Vivaldi x Florestan I) med 70,185%.

Därmed har Knytkalaset 3 ekipage klara för torsdagens final.

Scandinavian Open för 6-åringar:
idag tisdag var det dags för 6-åringarna.

I ett bra blandat dansk-svensk startfält blev det till en 6:e placering för Knytkalas grundare och medlem Jan Brink på godkända hingsten RayMore (JJ RayBan x Figaro R) med 69,952%. Knytkalas kollegan Stefan Jansson placerades 10:a på Zidney (Zuidenwind x Laurentio).

Därmed har Knytkalaset även 2 ekipage med i torsdagens Scandinavian Open final för 6-åringar.

Lina Dolk Nordisk U25-Mästare

07/04/2016

I helgen avhölls årets Nordiska Mästerskap i Finland där flera plantor och Knytkalasare tävlade.

På torsdagen avgjordes seniorernas lagtävling och det blev till ett lagsilver för svenska laget där bl.a. Knytkalas medlem Charlotte Haid-Bondergaard ingick med Triviant (Olivi x Saluut). Charlotte & Triviant var även placerade 4:a i fredagens Grand Prix Special med 67,039%.

Plantskole eleve Lina Dolk tävlade i torsdagens FEI Intermediaire II Biggles (Briar 899 x Krevad) och placerades 2:a med 68,246%. Lina & Biggles vann sedan fredagens U25 Grand Prix med 70,140%. Seger blev det även i söndagens Grand Prix Kür final med 69,875% och ekipaget tog därmed hem vinsten i det totala mästerskapet och vann NM GULD.

Emma & Tango dansade sig till seger i S:t Georges

06/29/2016

I helgen tävlade Plantskole eleven Emma Jönsson i Björkliden.

Emma tävlade hästen Tango (Obelisk x Lohengrin) och vann S:t Georges med 68,421%.

Segerrik Midsommar-helg

06/27/2016

Traditionen tro tävlade ett antal plantor och Knytkalas medlemmar vid de årliga Midsommar-tävlingarna i Everlöv.

Och det blev en lyckat helg med ett flertal segrar och fina placeringar för både plantor och Knytkalasare.

Midsommarafton:
Först ut var Plantskole eleven Carl Hedin som vann fredagens Msv A:1 på Ulrika Bynanders Chabot (First Wish x Palerma) med 72,778%. "Det var en sådan där runda när allt stämde och det kändes häftigt med en nästan felfri ritt", kommenterade Carl efter sin ritt.

I fredagens andra klass Msv B:2 placerades Plantskole kollegan Tove Melin 4:a Belisko ( Belissimo M x Bellini) med 70,930% och placerad 5:a var Amanda Svanberg & Strassie (Quite Easy x Hill's Double xx) med 70,249%, även hon från Plantskolan.

Midsommardag:
På lördagen la Plantskole kollegan Sofie Andersson ut med en 2:a placering i FEI Prix S:t Georges Donna Samba (Sandro´s Bube x Bernstein) med 70,395%. Sofie var även 5:a i klassen på CSI (United x Gribaldi) med 68,772%.

Sedan var det dags för Lätt A:3 där Knytkalas medlem Sofie Lexner tog hem segern på Valerian (Vivaldi x Florestan I) med 76%.

I lördagens LFC-kval för Unga Ryttare, FEI Intermediaire II, gick vinsten till Plantskole eleven Mathilde Hannell från Hannell Dressage som vann med Deela Mae (De Niro x Landino) med 70,526%. Placerat 3:a i klassen var Plantskole kollegan Lina Andersson & Sargon (Saigon x Nooitgedacht) med 66,535%.

Söndag:
På söndagen tävlade Amanda & Strassie igen och det blev till en 4:e placering i Msv B:2 med 68,605%. Placerat 6:a var Tove & Berlisko med 66,744%.

Tävlingarna avslutades med en fin 2:a placering i söndagens huvudklass FEI Grand Prix Kür för Knytkalas medlem Charlotte Haid-Bondergaard & Triviant (Olivi x Saluut) med 72,042%.

Glad midsommar!

06/24/2016

Alla från Knytkalaset och Plantskolan önskar er en GLAD MIDSOMMAR!

3 EM-finalister

06/22/2016

I helgen avgjordes årets EM för U25-ryttare i tyska Hagen.

2 plantor och 1 Knytkalasare tävlade i lördags i det individuella mästerskapet och alla 3 ryttare slutade bland topp 13 i Europa.

Därmed var även alla 3 ekpiage kvalade till söndagens U25 Grand Prix Kür final.

Dessutom var alla 4 svenska ekipage bland topp 18 och därmed kvalade till finalen. Dock får endast 3 ekipage per land tävla i finalen och därmed fick Josefin Gyllenswärd tyvärr inte rida i söndagens final.

I finalen blev det till en 8:e plats för danska Plantskole eleven Anna Zibrandtsen & Rentino (e. Rosario x De Niro) med 73,50%. Knytkalas medlem Marina Mattsson från Hannell Dressage kom 11:a Beckham (e. Bernstein x Koncerz xx) med 72,950% och Plantskole elev samt Hannell Dressage kollega Mathilde Hannell kom på en 15:e plats med Deela Mae (e. De Niro x Landino).

Mathilde är egentligen fortfarande Young Rider men tävlar i år redan U25-mästerskap. Hennes häst Deela Mae tävlades tidigare av sin förra detta ägare Caroline Bonde från Ericsberg Säteri som även hon ingick i Knytkalaset med Deela Mae.

2 plantor + 1 Knytkalasare till EM

06/16/2016

I morgon drar första U25-EM någonsin igång i tyska Hagen.

Ryttare och hästar har anlänt och däribland finns 2 plantor och 1 Knytkalasare.

För svenska laget tävlar Plantskole eleven Mathilde Hannell och Knytkalas medlem Marina Mattsson, både ryttarna är från Hannell Dressage.

För danska laget tävlar Plantskole kollegan Anna Zibrandtsen.

2 SM YR medaljer till plantor

06/07/2016

Igår avslutades de nationella mästerskapen med kür final i Young Rider SM.

Plantskole eleven Emma Jönsson & Santo Domingo (Samba Hit II x Flemmingh) vann 1:a kvalet med 73,553% och slutade sammanlagt med en silvermedalj efter gårdagens final.

Bronsmedaljen gick till Plantskole kollegan Emelie Aldenfalk & Winton (Warsteiner x Donnerfly) som tog hem segern i kür finalen med 73,60%.

6:a i det totala YR SM var Sofie Andersson & Donna Samba, 8:a var Lina Dolk & Jouleen af Högberget och 9:a var Lina Jönsson & Quentin.

Alla U25-medaljerna gick till Knytkalaset och Plantskolan

06/06/2016

Denna helgen tävlar Sveriges ryttarelite om årets SM i dressyr och idag på Nationaldagen avgörs samtliga finaler i riksmästerskapet.

Först ut idag var GP-finalen för U25-ryttare och det blev trippel medaljer till Knytkalaset och Plantskolan. Guld gick till Knytkalas medlem Marina Mattsson från Hannell Dressage på Beckham (Bernstein x Koncerz xx), Plantskole eleven Lina Dolk & Biggles (Briar x Krevad) tog hem silvermedaljen och bronset gick till Plantskole kollegan Mathilde Hannell från Hannell Dressage på Deela Mae (De Niro x Landino).

Marina vann gårdagens SM-kval med 70,175% och även dagens final med 71,209%. Lina & Biggles kom 2:a igår med 69,649% och var även 2:a idag med 69,698%. Mathlide & Deela Mae kom 3:a igår med 68,684% och 3:a igen idag med 69,186%.

Marina gjorde även hat trick i lördags när hon tog emot vandrepriset som Årets Young Rider för 3:e året i rad. Priset delades ut av Ulla Håkansson.