2:a placering till Tove Melin & Lillevangs Pari-Lina

11/09/2017

Plantskole eleven Tove Melin tävlade förra helgen i Eslöv.

Tove tävlade Lillevangs Pari-Lina (Blue Hors Rush Hour x Fanal Prydsholm) i Msv B:2 och tog hem en fin 2:a placering med 72,2%.

Natalie Oldfors vann Grand Prix

11/08/2017

Knytkalas medlem Natalie Oldfors tävlade förra helgen i Norrhalland.

Hon tävlade hästen Mickey M (Metall x Bonaparte) i FEI Grand Prix och vann med 69,267% och nästan 3% till tvåan.

Plantor 2:a och 3:a i Halland

11/07/2017

I lördags tävlade plantorna Carl Hedin & Lina Andersson i Halland.

Lina tävlade hästen Sargon (Saigon x Nooitgedacht) i Intermediaire II och placerades 2:a med 65,746%.

För Carl var det debut med hästen Memphis (Twiligt x Regazzoni) och ekipaget placerades 3:a med 64,913%.

ELMIA Uppdatering: Paulinda avslutade Elmia med dubbel GP seger

11/01/2017

Knytkalas medlem Paulinda Friberg & Di Lapponia T avslutade Elmia Scandinavian Horse Show med dubbel seger i Grand Prix.

Lördagens GP vann ekipaget med 71,333% och i söndagens Grand Prix Kür blev det seger igen med 73,458%.

Elmia Uppdatering: Plantorna plockar än fler vinster..

10/31/2017

På lördagen tog Plantskole eleven Lina Jönsson hem vinsten i LFC för Unga Ryttare Quentin (Quattro B x Michelangelo) med 70,62% strax förre Plantskole kollegan Lina Dolk & Biggles (Briar x Krevad) med 70,426%.

Det är dessutom med tredje ryttare att hästen Biggles är med i Knytkalaset/Plantskolan. Först då han var i utbildning hos Jan Brink, senare med tidigare Knytkalas kollegan Kristian von Krusenstierna och nu med dennes elev Plantskole eleven Lina Dolk.

I kategorien Unga Hästar var Plantskole kollegan Ida-Linn Lundholm från Tullstorp 2:a Dan Brown (Dancier x Hohenstein) med 67,558%. Placerad 4:a i klassen var Knytkalas medlem Natalie Oldfors & Mickey M (Metall x Bonaparte) med 66,395%.

ELMIA Uppdatering: Vinsterna vältade in under fredagen...

10/27/2017

Det är inget tråkigt jobb att få rapportera om Knytkalaset och Plantskolans resultat. Bara under dagen idag har det blivit till följande:

Både vinsten och 2:a platsen i Intermediaire I Kür'en gick idag till Plantor. Vinsten tog Sofie Andersson väl hand om med CSI (United x Gribaldi) med 73,417% och 2:a platsen gick till Carl Hedin & Memphis (Twiligt x Regazzoni) med 72,917%. 8:a i klassen var Plantskole kollegan Daniella Hansson & Holsteins Florentino (Florencio I x Ragazzo).

Knytkalas medlem Sofie Lexner plockade hem vinsten i dagens final för 7-åringar Danny Black (Desperados x Fleurop) med 72,456%. 6:a i klassen var Carl igen, denna gången på Cabaletta SB (Zuidenwind x Davignon I).

I 6-årsfinalen var Knytkalas kollegan Marina Mattsson från Hannell Dressage 4:aFireball Macohl (Fürstenball x Rosentanz) med 77,2%.

I dagens sista klass FEI Intermediaire II blev det storvinst till Plantskole eleven Ida-Linn Lundholm från Tullstorp på hästen Dan Brown ( Dancier x Hohenstein). Ekipaget vann med 71,886%. Placerad 5:a i klassen var Plantskole kollegan Lina Jönsson & Quentin (Quattro B x Michelangelo) med 68,728% och placerad 7:a var även det en Plantskole kollega Nina Rademaekers & Dorano (Dormello x Silvio I) med 67,983%.

ELMIA: Ajax-stipendiaterna hyllar Ulla Håkansson

10/27/2017

Välmeriterade OS Grand Prix ryttarinnan Ulla Håkansson fyller snart 80 år. Av den anledning hyllades hon idag av alla sina mycket tacksamma Ajax-stipendiater på den stora arena under Elmia Scandinavian Horse Show.

I alla dom åren Ulla så generöst har delat ut 2-3 stipendier om året till unga, talangfulla ryttare har hon vid en ceremoni symboliskt överräckt en gigantisk bankcheck och då passade stipendiaterna på att ge tillbaka samma fina gest till Ulla då dom idag överlämnade en gigantisk Handelsbanken check - presenten från stipendiaterna är ett par måttbeställda, fina ridstövlar till Ullas framtida tävlingskarriär med den nya hästen.

Bland Ajax-stipendiaterna idag finns Plantskole eleverna Carl Hedin, Ida-Linn Lundholm, Lina Dolk, Lina Andersson och Knytkalas medlemmarna Marina Mattsson & Sofie Lexner.

"Ulla är ett fantastisk exempel hur man i denna sport kan hålla på det mesta av livet och det på en hög nivå. Hästlivet håller en igång och föryngrar och det tycker jag Ulla är ett bra bevis på. Och vad Ulla gör för sporten med Ajax-stipendiet är fantastiskt, en stor tillgång för svensk ridsport som stärker en redan ganska stark nyare generation av tävlingsryttare", kommenterar Jan Brink.

ELMIA: Knytkalaset lägger ut med vinster och placeringar på Elmia

10/27/2017

Årets stora inomhustävling för unghästar Elmia Scandinavian Horse Show har dragit igång ordentligt med show och tävlingar om varann.

Onsdag:
I onsdags la Knytkalas medlem Sofie Lexner ut med en vinst i semifinalen för 4-åringar. Sofie tävlade hästen Inoraline W (Johnson x Amiral) och vann med 93%. Placerad 3:a i klassen var Plantskole eleven Emelie Brolin & Bergsjöholms Valbonne (Blue Hors Zack x Epson) med 87,6%. 7:a i klassen var Plantskole kollegan Carl på Donna June (Sir Donnerhall I x Sir Schölling).

I semifinalen för 5-åringar var det dags för Carl igen där han placerades 2:a på Scaramandrine (San Amour x Rohdiamant) med 78%.

Torsdag:
Igår torsdag började dagen med seminfinal för 6-åringar. Knytkalas medlem Marina Mattsson från Hannell Dressage placerades 3:a på Fireball Macohl (Fürstenball x Rosentanz) med 83,6%.

I semifinalen för 7-åringar i Prix S:t Georges tog Sofie Lexner hem ännu en seger, denna gången på Danny Black (Desperados x Fleurop) med 73,991%. 5:a i klassen var Carl än en gång, nu på Cabaletta SB (Zuidenwind x Davignon I).

Vinst blev det även för Plantskole eleven Sofie Andersson & CSI (United x Gribaldi) i Intermediaire I med 70,572%. 4:a i klassen var såklart Carl & Memphis (Twiligt x Regazzoni) med 67,581%. 8:a i klassen var nya Plantskole eleven Daniella Hansson & Holsteins Florentino (Florencio I x Ragazzo).

I finalen för 4-åringar blev det en 4:e plats för Sofie Lexner & Inoraline W, Emelie Brolin & Bergsjöholms Valbonne kom 6:a och Carl & Donna June på en 8:e plats.

Carl & Scaramandrine höll sin 2:a placering även i finalen för 5-åringar med 78,6%.

Plantskole eleven Emma Jönsson 1:a och 3:a i Int. 1

10/25/2017

Plantskole eleven Emma Jönsson tävlade i Intermediaire I i Linköping i helgen.

Det blev en lyckad tävlingshelg med seger för Emma & Santo Domingo ( Samba Hit II x Flemmingh) med 72,588%. Med hästen Donizetti (Don Frederico x Lauries Crusador xx) blev det till en fin 3:e placering med 68,245%.

Paulinda Friberg vann den stora Dressage Power finalen och SEK 100.000:-

10/23/2017

Knytkalas medlem Paulinda Friberg tävlade i Linköping i helgen.

Paulinda tävlade Di Lapponia T (Donnerhall x Argument) och de vann först lördagens Grand Prix med 70,1%.

Sedan var det dags för Grand Prix Kür final på sönsdagen och där tog ekipaget hem den stora seger med 73,64%. Det var nämligen inte bara en kür final men även den stora finalen för årets Dressage Power satsning.

Paulinda som i vardagen jobbar som frisör utöver sina hästar kunde åka hem med största prissumman som någonsin delats ut i Sverige i en dressyrtävling, SEK 100.000:-

En mycket glad och överväldigad Paulina kommenterar segern som följer:

"Det börjar " sjunka in nu" att jag vunnit finalen. Jag är så stolt över Lapponia och våra prestationer i år. På något sätt så kändes allt så overkligt, så mycket uppståndelse och jag var hela tiden lugn och tänkte inte på prissumman. Vi gjorde bara vårt jobb och hade kul. Super glad såklart ! Så lycklig och stolt över att ha vunnit de två kval jag ställde upp i och sen finalen."

Här är en länk till en artikel från Tidningen Ridsport.