Von Essen tar ena topplacering efter den andra

05/14/2018

Knytkalas medlemmarna Mia & Ebba von Essen har gjort den ena toppplacering efter den andra här på sistone.

Förra helgen vann Mia FEI Inledande programmet för 7-åringar på Leopold (Licosto x Lafitte) med 73,968%. Ekipaget är därmed färdigkvalade för Falsterbo.

Sedan var det dags för Ebba och Dora (Don Primero x Amiral) som placerades sig 4:a i FEI Intermediaire I med 67,353%.

Fina placeringar till Emelie Brolin på Hammarö

05/11/2018

Plantskole eleven Emelie Brolin tävlade förra helgen på Hammarö.

Det blev till fina placeringar! Emelie placerades 2:a på Miss Copper (De Niro x Briar) i FEI Mästerskapsporgram Msv A (UR) med 66,324% samt en 3:e plats på Apricot Brandy (Briar x Amiral) i FEI Mästerskapsprogram Msv B (J) med exakt samma procent, 66,324%.

Fina placeringar till Felicia Bermar Vistedt på Hammarö

05/10/2018

Plantskole eleven Felicia Bermar Vistedt tävlade förra helgen på Hammarö.

Felicia tävlade hästen Breezy A.S.( Fürst Piccolo x Welt Hit II). Felicia debuterade i FEI Lagprogram Msv B (J) och placerades 3:a med 65,8%. I FEI Mästerskapsprogram (J) blev det till en 2:a plats med 67,9% och Felicia är nu färdigkvalad till Junior SM 2018.

Ett antal internationella segrar i Ålborg

05/03/2018

Förra helgen igen tävlade ett några Knytkalasare och Plantor i danska Ålborg.

Knytkalas medlem Stefan Jansson tävlade egna uppfödningen Locatelli och placerades 3:a i Intermediaire I med 70,618% och 5:a i Prix S:t Georges med 67,471%.

I fredagens CDI för Young Riders blev det till vinst för Plantskole eleven Lina Dolk på hästen Languedoc (Laomedon x Francisco I) med 72,990%. Placeread 3:a i klassen var Plantskole kollegan Sofie Andersson på CSI (United x Gribaldi) med 72,059%.

I lördagens CDI för YR blev det till seger igen för Lina Dolk & Languedoc med 73,676%. Sofie & CSI placerades 5:a med 69,804%.

I lördagens CDI3* Grand Prix Kür placerades Knytkalas medlem Charlotte Haid-Bondergaard 4:a med Roberto des Frettes (Carinho des Noes x Boulou des Frettes) med 69,620%.

Sedan var det dags för CDIU25 Grand Prix och där blev det till en tredje seger för Lina Dolk, denna gången på Biggles (Bjorsells Briar 899 x Krevad) med 70,179%.

En 4:e seger plockade Lina Dolk hem i söndagens YR Grand Prix Kür på Languedoc med 73,325%. Sofie & CSI placerades 3:a med 71,925%. I söndagens U25 Grand Prix Kür placerades Lina & Biggles 2:a med 72,475%.

Trippelseger för Knytkalasare i Willands

05/03/2018

Förra helgen tävlade ett antal plantor och Knytkalasare vid de årliga vårtävlingarna i Willands.

Seger blev det för Knytkalas medlem Marina Mattsson från Hannell Dressage. Marina tävlade hästen Notting Hill (Floricello x Donnerhall) i lördagens klass Inledande Program för 5-åriga hästar och vann med 81%.

Seger blev det även för Knytkalas kollegan Ebba von Essen på hästen Macacho (Maserati (SWB) x Camaro M) i klassen för 7-åriga hästar. Ekipaget vann med 75,782%. Placerad 3:a i samma klass var kusin tillike Knytkalas kollegan Mia von Essen på hästen Leopold ( Licosto x Lafitte) med 73,540%. 7:a i klassen var Marina igen, denna gången på hästen Gladstone Zee T (Apache x Jazz) med 72,250%.

Ebba & Macacho tog hem än en seger i måndagens finalprogram för 7-åringar med 76,015%. Mia & Leopold kom på en 5:e plats med 69,3%.

Därmed är både ekipagen Ebba & Macacho, Marina & Notting Hill samt Marina & Gladstone Zee T alla färdigkvalade för Scandinavian Open i Falsterbo Horse Show.

Även Plantskole eleven Amanda Svanberg gjorde bra ifrån sig i helgen. Amanda tävlade Quite Swift (Quite Easy x Swift) i lördagens Prix S:t Georges och placerades 4:a med 67,647%. Ekipaget placerades även 3:a i söndagens FEI Mästerskapsprogram för UR (Msv A) med 68,676%. Även detta ekipage är nu färdigkvalade till Falsterbo i klassen Gina Tricot Future Elite.

Filippa Norrman vinst i FEI Mästerskapsprogram för YR

04/26/2018

Plantskole eleven Filippa Norrman tävlade förra helgen i Lyckås.

Filippa tävlade hästen H.S. Indigo (Skovens Rafael x Weltman) i FEI Mästerskapsprogram Msv A för Unga Ryttare och vann med 66,422%.

Vinst i Int II för Nina Rademaekers & Dorano

04/25/2018

Plantskole eleven Nina Rademaekers tävlade i Lidköping.

Först det blev 2:a placering i lördagens Intermediaire II för Nina och Dorano (Dormello x Silvio I).

Ekipaget tog sedan hem vinsten i söndagens Intermediaire II med 69,951%.

Topp 4 i LFC för Unga Ryttare och storseger för Unga Hästar

04/23/2018

I helgen avgjordes årets 2:a omgång av Lövsta Future Challenge Cup för både Unga Hästar och Unga Ryttare i Lidköping.

Deltävlingen avgjordes med programmet FEI Intermediaire II.

Först ut var de Unga Ryttare och det blev storslam till Plantskolan! Vinsten gick till Plantskole eleven Lina Dolk på Biggles (Briar x Krevad) med 70,343%. 2:a platsen gick till Plantskole kollegan Nina Rademaekers & Dorano (Dormello x Silvio I) med 69,657%. Placerad både 3:a och 4:a var Plantskole kollegan Emma Jönsson på Santo Domingo ( Samba Hit II x Flemmingh) med 69,314% respektive Tango (Obelisk x Lohengrin) med 68,725%.

Sedan blev det dags för klassen för Unga Hästar. Här blev det en storseger för Knytkalas medlem Marina Mattsson från Hannell Dressage som med hästen Quartermain (Quaterback x Wilawander xx) vann med 74,412% och 5% förre 2:a placerade Rasmus Haid-Bondergaard på San Andreas.

Marina och Ida-Linn i topp i Laholm

04/13/2018

Förra helgen tävlade flera Plantskole och Knytkalas elever i Laholm.

Först ut var Knytkalas medlem Marina Mattsson från Hannell Dressage. Marina tävlade hästen Notting Hill (Floricello x Donnerhall) och vann fredagens 5-årsklass med 86%. Fredagen avslutades med seger igen till Marina, denna gången i 7-årsklassen på hästen Gladstone Zee T (Apache x Jazz) med 75,640%.

På lördagen tog Ida-Linn Lundholm från Tullstorp hem en 2:e placering i LA:3 på 5-åriga stoet Ipolita (Johnson x Havidoff) med 72%. På söndagen tog de hem segern i LA:3 med 74,857% och är ekipaget är därmed färdigkvalade till Scandinavian Open för 5-åringar i Falsterbo.

Emma Jönsson 5:a i CDIU25 Grand Prix

04/06/2018

Plantskole eleverna Emma Jönsson & Nina Rademaekers tävlar denna veckan vid de internationella tävlingarna i Joosland, Holland.

Igår placerades Emma 5:a i CDIU25 Grand Prix på hästen Tango (Obelisk x Lohengrin) med 68,436%. Plantskole kollegan Nina & Dorano (Dormello x Silvio I) placerades 7:a med 67,077%.