Fina placeringar till Daniella Hansson

10/23/2018

I helgen tävlade Plantskole eleven Daniella Hansson i Linköping.

Daniella tävlade fredag kväll på 6-åriga Hamlet M Glocks Voice x Haarlem) i Msv B:2 och placerades 4:a med 68,605%.

På lördagen gjorde Daniella och 8-åriga Farmer (Delamanga x Rhodium) nationell debit i FEIs Lagtävlansprogram och placerades 3:a.

Sofie Lexner 4:a i Herning

10/22/2018

Knytkalas medlem Sofie Lexner tävlade i helgen i danska Herning.

Sofie tävlade hästen Fame (Bordeaux 28 x Rhodium) i CDI3* Lilla Rundan. I torsdagens S:t Georges blev det till en fin 4:e placering för ekipaget med 70%.

Fanny & Trampedach 4:a i Int. I debut

10/19/2018

Plantskole eleven Fanny Kokotsaki tävlade hästen Atterupgaards Trampedach i Lund.

Ekipaget debuterade i Intermediaire I och placerades 4:a med 67,059%.

Härliga dagar med Plantskole träningar i norr

10/18/2018

Nu har Plantskolan i norr haft oktober-träningar.

Ryttare i härligt humör och happy horses.

Carl Hedin plockade hem samtliga placeringar för 4-åringar på Elmia

10/14/2018

Plantskole eleven Carl Hedin tävlade i helgen på Elmia Scandinavian Horse Show.

Det blev en mycket framgångsrik helg för Carl där han tog över prispallen i klassen för 4-åriga hästar. Carl vann första klassen på Davalerian (Dante Weltino OLD x Vivaldi) med 87,6%, 2:a på El Tigre (Escolar x Charming) med 82,2% och 3:a på Nathan Der Weisse J (Nekton x Collin L) med 78,8%. Carl tog därmed hem samtliga placeringar i den klassen. I finalen tog Carl hem de två enda placeringarna, vinsten igen med Davalerian och 2:a på Nathan der Weisse J. Carl var även 4:a i första omgången för 6-åriga hästar på SimmerbrosDonnaFrapin (Sir Donnerhall II x Florestan I) med 73,4% och 3:a i finalen med 75,2%.

Plantskole kollegan Emelie Brolin vann första omgången för 5-åriga hästar på godkända hingsten Bergsjöholms Valbonne (Blue Hors Zack x Epson) med 83,6%. 3:a i klassen var Knytkalas medlem Sofie Lexner på Inaroline W (Johnson x Amiral) med 81,4%. Finalen var Sofie & Inaroline W med 89%. Emelie Brolin & Valbonne kom 3:a med 82,4%.

Knytkalasare och plantor i topp på SAAB tävlingarna på Flyinge

10/10/2018

Förra helgen igen avhöll Knytkalaset och Plantskolans ena huvudsponsor SAAB en stor tävling.

I ungdomsklasserna briljerade Plantskole eleven Lina Dolk med vinst i U25 Grand Prix Kür'en på Biggles (Bjorsells Briar 899 x Krevad) med 72,850%. Ekipaget placerades även 2:a i U25 Grand Prix'en med 70,615%. Plantskole kollegan Emma Jönsson placerades 3:a i Kür finalen på Donizetti (Don Frederico x Lauries Crusador XX) med 70,7%.

Lina placerades även 2 x 2:a i YR klasserna, både i lagtävlan och individuella klassen med respektive 72,304% och 70,245% på hästen Languedoc (Laomedon x Francisco I). I Kür finalen blev det en 5:e placering med 70,250%.

I senior klasserna blev det även här till 2 x 2:a placering för Sofie Lexner på hästen Danny Black (Desperados x Fleurop) med 71,716% i CDI3* S:t Georges och 74,042% i Intermediaire I Kür.

Breeders Trophy finalplatser till Knytkalasare och plantor

10/10/2018

Förra helgen avgjordes årets stora SWB avelschampionat på Flyinge, Breeders Trophy.

I finalen för 5-åriga dressyrhästar placerades Knytkalas medlem Marina Mattsson 2:a på Notting Hill TP ( Floricello x Donnerhall) med 87,4%. Ekipaget var även 2:a i första omgången på tisdagen. 5:a i klassen och vinnare och Stallion Trophy blev Plantskole eleven Emelie Brolin på Bergsjöholms Valbonne med 80,6%. Emelie var även 4:a i rikssto finalen på Bergsjöholms Isidor och 5:a bland 3-åringarna.

Carl Hedin kom 4:a i finalen för 6-åringarna på SimmebrosDonnaFrapin (Sir Donnerhall II x Florestan I) med 79,4%. I första omgången för 6-åriga hästar var Knytkalas medlem Mia von Essen 4:a på Zumba (Zuidenwind x Amiral) med 80,6%.

Natalie Oldfors dubbelsegrade i World Cup'en i Tallinn

10/08/2018

I helgen var det World Cup kval i Tallinn där flera Knytkalasare tävlade under svenska flaggan.

Knytkalas medlem Natalie Oldfors tävlade Mickey M (Metall x Bonaparte) som hon själv född upp och utbildat från unghäst till internationell Grand Prix häst. I helgen gjorde de debut i World Cup sammanhang och det resulterade i dubbelseger. Först vann de fredagens Grand Prix med 70,348% och sedan blev det vinst igen i Grand Prix Kür finalen med 74,585%.

6:a i både klasserna var Knytkalas kollegan Charlotte Haid-Bondergaard & Roberto des Frettes (Carinho des Noes x Boulou des Frettes).