04/17/2024

I helgen tävlade ett Knytkalas medlem och några plantor i holländska Tolbert.

Knytkalas medlem Mia von Essen tävlade sin 12-åriga Grand Prix häst Invoice (Jazz x Olympic Ferro) som Mia har ridit och utbildat sedan han var 2,5 år gammal.

Ekipaget vann World Cup kvalet på Scandinavium i Göteborg i februari.

Nu var det dags för första utomhus tävlingen och vilken tävling det blev! Mia & Invoice var oslagbara både dagar! Först vann ekipaget fredagens CDI3* Grand Prix med 74,131% och sedan vann dom söndagens Grand Prix Kür med 75%.

Även Plantskole eleven Ebba Wallin Ivarsson tävlade sin häst Santorini (San Remo x Wolkenstein II) i junior klasserna. Ebba & Santorini var enda svenska ekipaget att gå vidare till Kür finalen.

Härliga plantskole träningar i norr

04/16/2024

Plantskole eleverna i norr hade härliga dagar med träningar för Liane Wachtmeister.

Plantorna tar fina placeringar

04/16/2024

Några Plantskole elever tog fina placeringar när dom tävlade i Surahammar i påsken.

I söndagens FEI Intermédiarie l på Surahammars Ryttarförenings 3* tävlingar placerades Emma Brunfelter placerade sig 2:a i samma klass med Hot Spot (Okavango x Induc) född 2010 på 68.432%. Plantskole kollegan Ella Björklund placerades 3:a på Balotelli (SWB) (Baltimore x Crelido) född 2012 på 67.598%

Siri & Black Sense E 8:a I Aachen

04/09/2024

Plantskole eleven Siri Ernrooth tävlade förra veckan i Aachen.

Siri & Black Sense kom 8:a i Prix St. Georges med 68,529%.

Siri tävlade även U25 Grand Prix på Romeo.

Plantskole träningar i söder...

04/08/2024

...började i snöväder och avslutades i strålande vårsol... härliga dagar med entusiastiska ryttare och hästar.

U25 debut och fina placeringar för plantorna i Åstorp

03/26/2024

I helgen hade ungdomarna OBS-tävling i Åstorp.

Fast tävlingarna började med en Msv A:1 på fredagen där Knytkalas medlem Johanna Dueboje vann med Keane (Negro x Krack C) med 68,846%.

Lördag la juniorerna ut och det blev en fin 4:e placering för Plantskole eleven Ebba Wallin Ivarsson & Santorini (San Remo x Wolkenstein II) med 68,586% i Lagprogrammet.

I lördagens sista klass Intermediaire II placerades Plantskole kollegan Klara Svanberg & Bon Geste (Dutch Dormello x Nabuur) 3:a med 67,549%.

I söndagens U25 Grand Prix debuterade Plantskole kollegan Linnea Holmgren & Dennis QC Sir Dennis (Sir Donnerhall I x De Niro) och placerades 2:a med 67,949%. Placerad 3.a var Klara & Bon Geste med 67,308%.

Kyra Kyrklund träningar med Knytkalaset

03/25/2024

Förra veckan hade vi två dagar med riktigt bra träningar med Kyra och Knytkalaset.

Som vanligt fullspäckat schema med massor duktiga hästar och ryttare, avsuttit med NAF på eftermiddagen, gemensamma lunchar och middag in imellan träningarna. En härlig grupp med super gemenskap.

4 segrar och toppplaceringar för Cathrine och Sofie i Herning

03/22/2024

Danish Warmblood Stallion Show 2024 i Herning, en mycket lyckat tävling för flera Knytkalasare.

Först ut på torsdagen var Knytkalasarna Sofie Lexner och danska Cathrine Laudrup-Dufour i CDI3* Grand Prix. Cathrine la ut med vinst Vividus (Zaladin MI x Don Charly) med 72,282%. Placerad 3:a var Sofie & Inaroline (Johnson TN x Amiral) med 70,631%.

På fredagen var det dags för den 5* Grand Prix och här slog Cathrine till med en storseger på fantastiska stoet Mount St John Freestyle (Fidermark x Donnerhall 11) med 80,413% och mer än 5% till tvåan.

I lördagens 5* Grand Prix Special vann Cathrine & Freestyle igen, denna gången med 81,979%.

Senare lördag tog Sofie & Inaroline hem segern i den 3* Grand Prix Special med 72,915% och tät därefter kom Cathrine & Vividus på en 2:a plats med 72,809.