Lina Dolk & De-Lazet-Ö dubbelsegrare på Grevagården

08/05/2020

Plantskole eleven Lina Dolk hade att göra förra helgen på Grevagården där hon tävlade två hästar i var sina två klasser.

Fint fokus och fina placeringar blev det - seger med De-Lazet-Ö (De Noir x Solos Landtinus) i både Intermediare I där de landade på 69,804% och vinst i S:t Georges med 71,422%.

I Lövsta Future Challenge Cup för Unga Ryttare hamnade Lina och hästen Languedoc (Laomedon x Francisco I) 3:a och först utanför placering med 69,755%. Efter resultatet på Grevagården ligger ekipaget numera 3:a totalt i Cup'en. Lina & Languedoc placerades även 4:a i fredagens Intermediaire II med 70,343%.

Image: 2020-08/unknown-29.jpeg

Emelie & Toscham tog segern i YR Mästerskapsprogram debut

08/04/2020

Plantskole eleven Emelie Svanström tävlar sitt första år som Young Rider på hästen Toscham som hon har haft i två år. Förra året tävlade ekipaget på junior-EM och var enda svenska ekipage som tog sig till finalen.

I helgen gjorde ekipaget debut i FEI Mästerskapsprogrammet Msv A för Unga Ryttare på Grevagården och vann med 70,981%.

Emelie tränar för Knytkalas medlem Emma Jönsson.

Image: 2020-08/unknown-28.jpeg

Emma Jönsson tar ledningen i Lövsta Cup

08/03/2020

Knytkalas medlem Emma Jönsson tävlade i helgen i årets andra omgång av Lövsta Future Challenge Cup i Grevagården.

Emma tävlade hästen Gerion (Jazz x Don Primero) i lördagens Lövsta Cup i avdelningen för Unga Ryttare. Ekipaget vann med 71,029% och med en 2:a placering i första omgången av Lövsta ligger ekipaget därmed i ledning inför tredje och sista omgången.

Emma ligger även 4:a i Cup'en totalt med andra hästen Donizetti 39 (Don Frederico x Lauries Crusador xx). De 4 bästa ekipage efter sista omgången går vidare till den stora finalen på Friends under Sweden International Horse Show i februari 2021.

Emma & Gerion vann även fredagens FEI Intermediaire II 71,961 förre Tinne Vilhelmsson Silfvén med 2 hästar.

Image: 2020-08/651fc7d4-f0b6-45a8-8862-3ea9aa0d86d8.jpg

Felicia & Breezy 2:a i S:t Georges

07/31/2020

Plantskole eleven Felicia Bermar Vistedt tog hem en fin 2:a placering i nat. S:t Georges förra helgen.

Felicia tävlade stoet Breezy A.S. (Fürst Piccolo x Welt Hit II) berömdes med 70,098% för deras prestation i söndags.

Image: 2020-07/unknown-27.jpeg

Laholm bjöd på många fina placeringar

07/27/2020

Nu är sommartävlingarna i Laholm över för denna gången.

Med ett större antal ryttare från Knytkalaset och Plantskolan bör Laholm på ett antal fina placeringar.

Fredag:
Första klassen för våra ryttare var fredagens FEI S.t Georges och Plantskole eleven Charlotta Lundblad la ut med en fin 4:e placering på hästen X-Cilent (Connaisseur x Weltmeyer) med 68,677%. Knytkalas medlem Ida-Linn Lundholm placerades 7:a på stoet Fanita (Vivaldi x Havidoff) med 67,598%.

Lördag:
Då var det dags för Msv A:1! Ida-Linn gjorde tävlingsdebut med stoet Calla (Rock Forever I x Fürst Heinrich) och ekipaget placerades 2:a med 70,256%. I eftermiddagens FEI Intermediaire I placerades Knytkalas medlem Stefan Jansson 5:a på Kitaro SB (Kostolany x Donatelli) med 69,019%.

Söndag:
Dubbelt upp blev det för Stefan i söndagens FEI Intermeidiare A - vinst med Locatelli (Loredes x Rubinrot) med 69,265% och 2:a placering med Zidney (Zuidenwind x Laurentio) med 66,226%.

I söndagens St: Georges tog Ida-Linn hand om 2:a och 4:e placeringen med respektive Calla på 71,765% & Fanita medans Plantskole eleven Klara Svanberg knep 3:e platsen på Bon Geste (Dutch Dormello DDH x Nabuur). Segern gick till Carl Hedin & Van Der Veen med 71,863%.

Image: 2020-07/laholm-20.jpg

Dansk seger till Anna Zibrandtsen & Detroit

07/27/2020

I fredags tävlade danska Knytkalas medlemmet Anna Zibrandtsen godkända hingsten Detroit (Dimaggio - Lord Liberty G) i Intermediaire II i danska Solröd.

Ekipaget tog hem segern med 73,158%.

Image: 2020-07/img-6248-2-.jpg

SM brons för Ellen Olsson & Daimjenko

07/27/2020

SM medalj blev det igen för Ellen Olsson - för fjerde året i rad!

Denna gången var det SM debut som junior ryttare och med hästen Daimjenko (Dancier x Worldly). Ekipaget klättrade under SM dagarna i Laholm och det gick hela vägen till ett SM brons efter söndagens Kür final där ekipaget red ihop 71,575%.

Image: 2020-07/unknown-3.jpeg

Chans för SM medaljer för juniorerna?

07/23/2020

Nu har sommartävlingarna i Laholm dragit igång!

Imorgon fredag är det dags för första SM kval för juniorer där 2 plantskole elever är med och tävlar om medaljerna. Frågan är om Plantskole eleven Felicia Olofsson & Bellman skall göra hattrick och ta SM guldet för juniorer för 3:e året i rad? Även Plantskole kollegan och tidigare SM medaljören Ellen Olsson är med och tävlar om junior SM medaljerna i år. Detta är Ellens första år som junior och hon tävlar hästen Daimjenko. Ellen har tidigare vunnit SM för C-ponnyer de sista 3 åren på raken med ponnyn Daylight och nu är det första året som junior för Ellen.

Utöver SM för children och juniorer finns även ett antal klasser från LA till Grand Prix kür som kommer att gå av stapeln dessa dagar i Laholm.

Totalt kommer 9 ryttare från Plantskolan och Knytkalaset att tävla med totalt 16 hästar i diverse olika klasser från fredag till söndag.

Image: 2020-07/1595496161_sm.jpg

Seger med Bravour för Karolin Sjöland

07/20/2020

Plantskole eleven Karolin Sjöland tävlade sin häst Bravour (Hermes x Prestige VDL) för första gången på länge och det blev till en seger med bravur i Msv C:1 på 72,976% i Åsbo igår.

Image: 2020-07/unknown-25.jpeg

Artikelserie: Min Häst Historia - Ida-Linn Lundholm

07/11/2020

Jag heter Ida-Linn Lundholm och är 29 år gammal. För ganska exakt 25 år sedan var jag och min familj på semester i Orlando där vi skulle på en alligatorsafari, till häst. Ingen i min familj har verken hästvana eller intresse, jag var på tok för liten för att få rida, men efter mycket om och men fick jag sitta framför en guide på hästryggen. Sedan dess har jag inte velat göra annat än att rida eller hålla på med hästar.

Jag började på ridskola en gång i veckan på Kungsbacka Ridklubb. Hemma ritade jag hästar, läste om utrustning, hästraser, färger och allt annat som hade med hästar att göra.

Mina föräldrar skilde sig när jag var 4 år gammal. Då flyttade jag och min mamma till Norge där jag fortsatte på ridskola, först med shetlandsponnyer och sedan stora hästar. Jag började hjälpa till i stallet med allt från fodring och mockning till sadling, in o utsläpp och med tiden helg- och sommarjobb. Så länge jag kan minnas har all min lediga tid gått till att vara i stallet, jag har alltid vetat att min dröm och mål är att leva av att jobba med hästar och rida, tävla på högsta nivå och rida mästerskap.

Utan stark ekonomi hemifrån eller hästkunnskap i familjen, men med ett enormt stöd att följa min dröm, bestämde jag mig tidigt för att satsa på en ryttarkarriär och ett liv med hästar. Jag visste att min väg till toppen kommer att vara lång och jag kommer behöva bli så duktig på att rida olika hästar och utbilda dom att folk är villiga att betala mig för att göra just det, och få tag i hästar genom sponsorer, jobb och samarbeten. Jag red så mycket jag kunde på alla möjliga hästar under mina tonår, tävlade litegrann men på låg nivå.

Efter 1 år i ett utbildnings- och försäljningsstall i Norge ringde min tränare Marit Delebekk till Jan Brink som en referens till mig för att kolla om det fanns någon möjlighet för mig att komma till Tullstorp och jobba. Vi hade inga anspråk på en ridtjänst, få in foten var mitt fokus. Efter ett möte men Jan under NBC i Drammen sommaren 2010 packade jag mina saker och flyttade till Tullstorp. Jag fick börja rida ganska fort. Jan såg en talang i mig och i en kombination av hårt arbete och vilja att hela tiden bli bättre, och att Jan har gett mig ansvar, möjligheter, vägledning och träning har det som från början var en möjlighet att komma till gården och kanske rida, utvecklats till att jag idag lever i det som en gång var min dröm.

Jag minns tydligt alla gånger jag suttit på läktaren under Göteborg Horse Show och drömt om att en gång få vara en av dom som tävlar där och lever livet som professionell ryttare med allt vad det innebär. Jan har varit en förebild för mig så länge jag kan minnas, jag har hans autograf på en idolbild från tidigt 2000-tal. Samma med Kyra Kyrklund, en enorm förebild och legend för mig. Hade någon sagt att jag skulle få vara en del av Knytkalaset, träna med Kyra, få titta på, lära känna och inspireras av knytkalasets medlemmar, som anställd beridare på Tullstorp och genom det ha allt detta på hemmaplan, hade jag med all säkerhet inte trott att personen i fråga var riktigt klok. Min väg dit jag är idag har varit rätt väg för mig, och jag känner att jag skapar exakt den häst-historia jag alltid vela skriva genom min vardag och genom mina planer, mål och drömmar för framtiden.

Image: 2020-07/ill.jpg