Elin Mattsson


Biografi

Född: 1999.

Hästar:
Beckham (2002, Bernstein-Koncerz),
Cognac (2007, Roosevelt-Koncerz),
Damour (2011, San Amour-Danone).

Målsättning: Det största målet för mig är att utvecklas så mycket som möjligt som ryttare. Mitt långsiktiga mål är att tävla Grand Prix, helst med en av de hästarna som jag har nu. Mitt kortsiktiga mål är att bli uttagen till EM för Young Rider i år igen!

Drivkraft: Att varje dag se hästarna utvecklas och jobba tillsammans med dem mot mina mål.

Styrka och svaghet som ryttare: Min styrka är mitt lugn och min känsla samt anpassning för varje häst. Min svaghet är att jag ibland vill lite för mycket men jag jobbar mycket med att förbättra det.

Tränar för: Jan Brink, Lottie Mattsson, Marina Mattsson.

Jag och Plantskolan

Vad Plantskolan ger mig: Plantskolan ger mig en otrolig möjlighet till att utvecklas ännu mer som ryttare samt tillsammans med mina hästar med hjälp av en riktigt duktig tränare som ser hela ekipaget och hjälper en att hitta lite fler ”knappar”. Dessutom ger Plantskolan mig bra erfarenheter och intryck av andra duktiga ryttare.

Vad jag ger Plantskolan: Jag ger Plantskolan en arbetsvillig, engagerad och ambitiös elev och ryttare som brinner för hästarna och som vill ta till sig allt och lite till för att utvecklas ännu mer och få lite fler ”verktyg i lådan”.

Tävlingsresultat

Meriter:
Internationella starter, placeringar och vinster. Lag-SM guld 2014 samt silver 2015. SM-brons 2015 samt silver 2019. NM-silver 2015 samt 2017. Brons i lag på EM 2019

Image: 2021-04/img-3163-red-.jpg Elin Mattsson Elin Mattsson & Beckham Elin Mattsson & Beckham Elin Mattsson Elin Mattsson & Beckham Elin Mattsson & Beckham Elin Mattsson Elin Mattsson