05/22/2017

I helgen tävlade ett flertal plantor och Knytkalas medlemmar vid de årliga vårtävlingarna i Björbäck.

Det blev många fina vinster och placeringar till eleverna.

Fredag:
Först ut var Knytkalas medlem Marina Mattsson från Hannell Dressage som vann fredagens Msv B:2 Fireball Macohl (Fürstenball x Rosentanz) med 73,732%. Plantskole eleven Tove Melin gjorde debut i Msv B på Lillevangs Pari-Lina och placerades 3:a med 69,605%. 4:a i klassen var Knytkalas medlem Ebba von Essen & Zuma (Zuidenwind x Master) med 68,023%.

I fredagens Intermediaire IB placerades Knytkalas kolllega och kusin Mia von Essen 3:a Brighton (Briar x Granit) med 66,550%.

Lördag:
På lördagen var det dags för S:t Georges. Knytkalas medlem Stefan Jansson placerades 2:a Locatelli (Loredes x Rubinrot) med 72,237% och 3:a var Knytkalas medlem och en av Knytkalas grundarna Jan Brink på 7-åriga RayMore (JJ RayBan x Figaro R) med 69,211%.

I klassen för Unga Hästar kom Marina 3:aFürstenglory (Fürstenball x Rohdiamant) med 76,6%.

Sedan var det dags för Msv B:5 där Plantskole eleven Emma Jönsson placerades 4:a Savoy's Girl (Sir Savoy x Latimer) med 69,362%.

Söndag:
På söndagen avslutade Plantskole kollegan Ida-Linn Lundholm från Tullstorp meetinget med en 2:a placering i Intermediaire I Dan Brown (Dancier x Hohenstein) med 71,522% och en 3:e placering på godkända hingsten Eclectisch (Zenon x Olivi) med 71,053%.

Knytkalas träningar i sommarvärmen

05/19/2017

Äntligen var det dags, både för fler Knytkalas träningar och för lite sommarvärme...

Kyra var på Tullstorp som vanligt och tränade massor elever i 2 dagar och många fina ekipage börjar bli klara för diverse stora tävlingar som sommaren bjuder på.

Här är lite bilder från dagarna.

Anna Zibrandtsen 2:a i int. GP debut

05/19/2017

Danska Plantskole eleven Anna Zibrandtsen tävlade igår i franska Compiègne.

Anna tävlade för första gången någonsin i det långa senior Grand Prix programmet. Dessutom var det tävlingsdebut för ekipaget då hon tävlade nya tillskottet i stallet, Arlando (paddox x Mytens xx) för första gången.

Det blev en mycket fin 2:a placering i det starka startfältet vid de internationella CDI3* tävlingarna för ekipagets dubbel debut med inte mindre än 71,680%.

Fina placeringar i Danmark för Carl Hedin

05/18/2017

Plantskole eleven Carl Hedin tävlade förra helgen vid de CDI3* tävlingarna i Aalborg, Danmark.

Carl tävlade hästen Eques Management AB's Memphis (Twilight x Regazzoni). Ekipaget placerades 2:a i torsdagens Prix S:t Georges med 69,7% och sedan 5:a i lördagens Intermediaire I med 67%.

Dubbelseger till Lina Dolk i Danmark

05/17/2017

Plantskole eleven Lina Dolk tävlade även hon förra helgen vid de internationella tävlingarna i Danmark.

Lina tävlade Biggles (Briar x Krevad) i U25 Grand Prix klasserna.

Först tog ekipaget hem en segern i U25 Grand Prix'n med 71,2% och därnäst blev det även till seger i U25 GP Kür finalen med 76%.

Internationell GP Kür seger till Rose Mathisen

05/16/2017

Knytkalas medlemmer Rose Mathisen och Charlotte Haid-Bondergaard tävlade förra helgen vid de CDI 3* internationella tävlingarna i danska Ålborg.

Rose tävlade godkända hingsten Zuidenwind (Oo Seven x Jazz) och Charlotte tävlade Roberto des Frettes (Carinho des Noes x Boulou des Frettes).

I torsdagens Grand Prix placerades Charlotte & Roberto 3:a med 69,34%. Sedan i lördagens Grand Prix Kür klev Knytkalas kollegan Rose & Zuidenwind upp och tog hem segern med 75,5%.

Charlotte & Roberto placerades 2:a med 69,325%.

Seger igen för Tove Melin & Lillevangs Pari-Lina

05/15/2017

Platnskole eleven Tove Melin tävlade hästen Lillevangs Pari-Lina (Blue Hors Rush Hour x Fanal Prydsholm) igen förra helgen i Msv C.

Och det blev seger igen, denna gången med 72,89%.

Tove tävlade även Belisko (Belissimo M x Bellini) och placerades 2:a i S:t Georges med 65,263%.

Vinst i Intermediaire I för Marie Munters

05/12/2017

Knytkalas medlemmarna Marie Munters och Stefan Jansson tävlade förra helgen på Hallands Equestrian Center.

Marie tävlade stoet Indeed (Hofrat x De Niro) i Intermediaire I och vann med 70,702%.

Stefan placerades 2:a i S:t Georges på Locatelli (Loredes x Rubinrot) med 69,167%.

Seger i GP Special för Emelie Brolin

05/11/2017

Förra helgen tävlade Plantskole eleven Emelie Brolin i Hammarö.

Emelie tävlade egna hästen Briman (Briar x Martini). Ekipaget placerades 3:a i Intermediaire II med 68,9% och vann sedan Grand Prix Special med 67,8%.

Charlotta Lundblad klar för U25 SM

05/10/2017

Plantskole eleven Charlotta Lundblad tävlade förra helgen på hästen Tonight (Aktion x Belisar).

Ekipaget placerades 3:a i Intermediaire II och är därmed färdigkvalade för U25 SM.