SM guld, silver och brons... Totalt 5 SM medaljer!

06/07/2017

Igår på Sveriges nationaldag avgjordes årets stora Svenska Mästerskap för junior - senior.

Totalt blev det till guld, silver och brons för Knytkalaset och Plantskolan.

Seniorer:
I SM Grand Prix Kür-finalen för seniorer blev det till en seger för Knytkalas medlem Rose Mathisen & Zuidenwind (OO Seven x Jazz) med 76,525%. 2:a placeringen gick till Knytkalas kollegan, Paulinda Friberg & Di Lapponia T (Donnerhall x Argument) med 75,650%. I det totala SM blev det därmed till SM guld för Rose & Zuidenwind och en brons medalj för Paulinda & Di Lapponia.

U25:
I U25 Grand Prix Kür finalen blev det till en 2:a plats för Plantskole eleven Mathilde Hannell & Deela Mae (De Niro x Landino) med 73,975% och en 4:e plats för Plantskole kollegan Lina Jönsson & Quentin (Quattro B x Michelangelo) med 70,825%. I det totala SM blev det till en silver medalj för Mathilde & Deela Mae och en brons medalj för Lina & Quentin.

Young Rider:
I YR Kür finalen segrade Plantskole kollegan Sofie Andersson på CSI (United x Gribaldi) med 72,075% och i det totala YR SM räckte det till en silver medalj för ekipaget.

Totalt blev det därmed till 1 guld, 2 silver och 2 brons SM medaljer.

Uppdaterad måndag! - Årets SM i full gång!

06/05/2017

Nu har årets stora Svenska Mästerskapen dragit igång!

Nu har SM dragit igång ordentligt för flera plantor och Knytkalasare.

SM för Young Riders:
I lördags inleddes SM med 1:a kvalet för Young Riders där Plantskole eleven Sofie Andersson & CSI (United x Gribaldi) placerades 3:a med 69,605% och 6:a med Donna Samba (Sandro´s Bube x Bernstein) med 68,605%.

Söndag var det 2:a kvalet för YR och där blev det till en 2:a plats för Sofie & CSI med 69,605% och en 4:e plats på Donna Samba med 68,684%.

SM för seniorer:
Sedan var det dags för seniorerna och där blev det en fin 2:a placering för Knytkalas medlem Rose Mathisen på godkända hingsten Zuidenwind (OO Seven x Jazz) med 72,860%. Knytkalas kollegan Paulinda Friberg & Di Lapponia T (Donnerhall x Argument) placerades 4:a med 69,580%.

SM för U25:
För första gången avhölls nu ett riktigt SM för U25-ryttare och det inleddes igår med 1:a kvalet.

För plantorna blev det en 2:a placering för Lina Jönsson & Quentin (Quattro B x Michelangelo) med 69,430% och en 3:e placering för Mathilde Hannell & Deela Mae (De Niro x Landino) med 68,991%. 6:a i klassen var Plantskole kollegan Emma Jönsson på Tango ( Obelisk x Lohengrin) med 67,58%.

Uppdaterad måndag:
Idag blev det ombytta roller - Mathilde & Deela Mae tog hem 2:a placeringen med 69,264% och Lina & Quentin placerades 4:a med 68,333%.

I det totala U25 mästerskapet ligger Mathilde & Deela Mae efter de första 2 kvalen på en 2:a plats med totalt 138,3 poäng. Lina & Quentin ligger nära på en 3:e plats med totalt 137,8 poäng. Flera ryttare ligger nära och slås om medaljerna som avgörs efter finalen i morgon där resultaten från alla 3 dagar slås ihop.

Foton: @photochannell

Uppdaterad! Grand Prix seger och en 2:a placering i GP Special till Anna Zibrandtsen

06/05/2017

Danska Plantskole eleven Anna Zibrandtsen tävlade i helgen vid de internationella tävlingarna i Ålborg, Danmark, hos Helgstrand Dressage.

Anna tävlade nya hästen Arlando (Paddox x Mytens XX) och vann med 71,4%.

Uppdaterad:
Idag måndag har ekipaget tävlat i Grand Prix Special och placerades 2:a med 74,333%.

Fint reportage om Liane Wachtmeister i Hippson

06/03/2017

Idag kom ett fint reportage ut om Knytkalaset medlem och tränare för Plantskolan i norr, Liane Wachtmeister.

I reportaget berättar hon om kärleken till hästen, hennes väg dit hon är idag, Knytkalaset och vikten att ha ögon från marken.

Läs hela reportaget här!

Stort reportage om Tove Melin i Cheval

05/31/2017

Plantskole eleven Tove Melin driver Melin Equestrian tillsammans med sin bror Hannes.

Cheval Media har gjort ett stort fint reportage om de företagsamma syskon.

Reportaget finns i Cheval magasinet online här på sidan 12-27.

Carl Hedin vann Dressyrringens Int. I Kür

05/31/2017

Plantskole eleven har även han haft en segerrik helg.

Först var det vinst i lördagens 5-årskval på Särö.

Söndag tog han hem segern i Dressyrringens Intermediaire I Kür i Borås på Memphis (Twiligt x Regazzoni) med 74,208%.

Emma Jönsson segrade i Msv A:1 i Borås

05/31/2017

Plantskole eleven Emma Jönsson tävlade först i lördags i Särö med vinst i klassen för 6-åringar.

Söndag var det sedan dags för tävlingar i Borås på Santo Domingo (Samba Hit II x Flemmingh) i Msv A:1. Där blev det till än en seger med 69,487%.

Topplaceringar i solskenet i Särö

05/30/2017

I dagens första klass som var program för 4-åringar, placerades Knytkalas medlem Marina Mattsson från Hannell Dressage delad 2:a på Hannell Dressage ägda Notting Hill (Floricello x Donnerhall) med 85%.

Andra klassen för dagen var FEI's Inledande Program för 5-åriga hästar där vinsten gick till Plantskole eleven Carl Hedin Scaramandrine (an Amour x Rohdiamant) med 81%. Placerad 3:a var Plantskole kollegan Lina Dolk Danza Kuduro 2 (Dimaggio x Riverside) med 72%.

Det blev till dubbelseger i klassen för 6-åringar då Plantskole eleven tillike Särös hemmaryttare Emma Jönsson Gerrarave och Marina Fürstenglory tog hem en delat seger med 80%. Även Fürstenglory ägs av Hannell Dressage.

I dagens sista klass för 7-åringar blev det till en 2:a placering för Knytkalas medlem Stefan Jansson & egna uppfödningen Zidney (Zuidenwind x Laurentio) med 74,703%. Carl Hedin kom 3:a Cabaletta SB (Zuidenwind x Davignon I) med 72,344%. Både ekipagen är nu färdigkvalade till Scandinavian Open i Falsterbo.

Carl & Cabaletta tävlade även på fredagen då ekipaget debuterade i Prix S:t Georges i Borås och placerades 6:a med 66,5%. Cabaletta ägs av Monica Lindstedt.

Ida-Linn Lundholm vann Msv B.5

05/30/2017

Plantskole eleven Ida-Linn Lundholm från Tullstorp tävlade i Malmö i torsdags.

Ida-Linn tävlade i Msv B:5 på hästen Coldplay (Flash Flash Dancer I. M. x Briar) och vann med 70,203%.

Filippa Norrman vinst och placering på Djurgården

05/23/2017

Plantskole eleven Filippa Norrman tävlade i helgen på Djurgårdens nationella tävlingar.

Filippa tävlade hästen H.S Indigo (Skovens Rafael x Weltman).

Det blev till en vinst i lördagens Msv B:4 med 68,370% och en 2:a placering i söndagens Msv B:5 med 69,149%.