FALSTERBO - trippel i topp i Scandinavian Open final för 7-åringar

07/18/2017

I Scandinavian Open finalen för 7-åringar blev det till trippel Knytkalas i topp. Placerad 3:a var Knytkalas medlem Stefan Jansson & Zidney (Zuidenwind x Laurentio) med 70,171%. 4:a var Knytkalas kollegan Sofie Lexner & Fame (Bordeaux x Rhodium) med 70,128%. Sofie placerades även 5:a Danny Black (Desperados x Fleurop) med 69,273%.

I seminfinalen placerades Sofie & Fame 2:a med 71,538% och Jan Brink & RayMore (JJ RayBan x Figaro R) placerades 4:a med 71,282%.

FALSTERBO - seger i Scandinavian Open för 6-åringar

07/17/2017

Vinst i Scandinavian Open finalen för 6-åringar blev det för Knytkalas medlem Marina Mattsson från Hannell Dressage på Fireball Macohl (Fürstenball x Rosentanz) med 74,524%.

Ekipaget placerades 2:a i tisdagens semifinal med 74,238%.

Fireball Macohl ägs av Håkan Buskhe,

FALSTERBO - seger i Scandinavian Open för 5-åringar!

07/17/2017

Förra veckan gick årets stora utomhus tävling Falsterbo Horse Show av stapeln!

I Scandinavian Open klassen för 5-åringar blev det till seger för Plantskole eleven Ida-Linn Lundholm och godkända hingsten Dragon Welt (Dancier x Weltmeyer) från Tullstorp med 79,1198% och 5% till tvåan.

Ekipaget vann även semifinalen med 77,531%.

6:a i finalen var Knytkalas medlem Mia von Essen Zumba (Zuidenwind x Amiral) med 71,605%.

Dubbeseger till Carl Hedin

07/09/2017

Förra helgen tävlade Plantskole eleven Carl Hedin i Falkenberg.

Det blev en segerrik helg för Carl som vann för Msv A:1 på Cabaletta SB (Zuidenwind - Davignon I) med 68%. Sedan vann han även Dressyringens Int I kür kval på Eques Management´s Memphis (Twilight - Regazzoni) med 71 % och ligger därmed etta i cuppen med 95p.

Seger i Intermediaire I för Marina Mattsson & JJ RayBan

07/05/2017

Knytkalas medlem Marina Mattsson från Hannell Dressage tävlade i Falkenberg i helgen.

Marina tävlade tidigare godkända hingsten JJ RayBan (Rascalino x Londonderry) och vann med 70,658%.

Stefan Jansson dubbelsegrade i Falkenberg

07/05/2017

Knytkalas medlem Stefan Jansson tävlade i helgen i Falkenberg.

Stefan tävlade i Prix S.t Georges och vann på hästen Locatelli (Loredes x Rubinrot) med 74,254%. Stefan var även 2:a i klassen på andra hästen Kitaro SB med 71.053%.

NM guld och silver

07/04/2017

I helgen avgjordes årets Nordiska Mästerskapen i Hammarö.

Plantskole eleven Sofie Andersson tävlade hästen CSI (United x Gribaldi) och ingick i svenska Young Rider-laget som tog NM-guld.

Silver blev det för de svenska seniorerna där både Knytkalas medlem Paulinda Friberg på Di Lapponia T (Donnerhall x Argument) och Knytkalas kollegan Charlotte Haid-Bondergaard på Roberto des Frettes (Carinho des Noes x Boulou des Frettes) ingick.

I Grand Prix Kür'en placerades Paulinda & Di Lapponia 5:a individuellt med 71,190% och i Grand Prix Specialen var det Charlotte & Roberto des Frettes' tur att placeras 5:a med 66,353%.

Storslam för Knytkalaset och Plantskolan

06/26/2017

I helgen gick de traditionella midsommar-tävlingarna av stapeln i Everlöv.

Ett antal plantor och Knytkalasare var på plats och tävlade om Lag-SM medaljer mm - totalt 10 segrar och 14 placeringar.

Fredag:
Först ut var Plantskole eleven Carl Hedin Memphis (Twiligt x Regazzoni) som placerades 2:a i Msv A:1 med 69,915%. 3:a i klassen var Plantskole kollegan Emma Jönsson Santo Domingo (Samba Hit II x Flemmingh) med 69,487% och placerad 5:a var Knytkalas medlem Stefan JanssonKitaro SB (Kostolany x Donatelli) med 67,564%.

I dagens nästa Msv A:1 blev det till seger för Knytkalas kollegan Sofie Lexner Fame (Bordeaux x Rhodium) med 73,675%.

Lördag:
Sofie
la ut med ännu en seger i lördagens Msv C:1 Valerian (Vivaldi x Florestan I) med 75,638%.

Sedan var det dags för Lövsta Future Challenge kvalet för Unga Ryttare och Unga Hästar. Först ut var avdelningen för Unga Ryttare och det blev till dubbelseger till Plantskolan! Lina Jönsson tog hem segern Quentin (Quattro B x Michelangelo) med 70,921% och storasyster Emma placerades 2:a Tango (Obelisk x Lohengrin) med 69,693%. I avdelningen för Unga Hästar placerades Plantskole kollegan Ida-Linn Lundholm 3:a Dan Brown (Dancier x Hohenstein) med 69,868% och 0,5% från segern i Ida-Linns Intermediaire II-debut. 6:a i klassen var ytterligare en Plantskole kollega Lina AnderssonAretos (Briar x Nocturne) med 66,272%.

Sedan blev det dags för Prix S:t Georges och ännu en seger till Knytkalaset - Ebba von Essen vann Dora (Don Primero x Amiral) med 68,553%. 2:a var Plantskole eleven Tove Melin Belisko (Belissimo M x Bellini) med 68,421%. På en 4:e placering var Stefan Kitaro SB med 66,974%.

Lördagen avslutades med huvudklassen Grand Prix där Knytkalas medlem Paulinda Friberg & Di Lapponia T (Donnerhall x Argument) vann med personbästa 72,8%. Placerad 3:a var Knytkalas kollegan Charlotte Haid-BondergaardRoberto des Frettes (Carinho Des Noes x Boulou Des Frettes) med 68,7%.

Söndag:
På söndagen la Knytkalas medlem Natalie Oldfors ut med en 4:e placering i Intermediaire II Mickey M (Metall x Bonaparte) med 65,833%.

Seger blev det i Msv B:5 debuten för Tove & Lillevangs Pari-Lina (Blue Hors Rush Hour x Fanal Prydsholm) med 70,851%. 2:a var Sofie Lexner Danny Black ( Desperados x Fleurop) med 70%.

Sofie vann även söndagens Msv C:2 Valerian med 77,556%.

I söndagens Lätt A:3 placerades Carl 2:a Scaramandrine (San Amour x Rohdiamant) med 71,714%. Knytkalas medlem Mia von Essen var 7:a i klassen på Invoice (Jazz x Ferro) med 67,571%.

Sedan var det dags för Lag-SM! I första avdelningen tävlades i S:t Georges och 1:a i klassen var Carl & Memphis med 71,798% som tävlade i laget för Särö Ryttareförening. 2:a var Stefan Kitaro SB med 68,289% för Kungsbacka Ridklubb. I andra avdelningen tävlades i Intermediaire I och 1:a var Emma & Santo Domingo som tävlade även dom för Särö Ryttarförening. SM GULDET gick till Särö och därmed plantorna Carl och Emma tillsammans med tredje ryttaren i laget Sofie Relander.

I söndagens Grand Prix Kür blev det trippel i topp för Knytkalaset och Plantskolan. Vinsten gick igen till Paulinda & Di Lapponia T med ännu ett personbästa på 76,917%. Placerad 3:a var Emma & Tango med 73,167% och 4:a var Charlotte & Roberto des Frettes med 70%.

Lina Dolk 2:a i Båstad

06/20/2017

Plantskole eleven Lina Dolk tävlade förra helgen i Båstad.

Lina tävlade hästen Danza Kuduro (Dimaggio x Riverside) i FEI's Indledande program för 5-åriga hästar och ekipaget placerades 2:a med 78,4%.

Ekipaget är nu även färdigkvalade till Falsterbo.