Knytkalas och Plantskolan 1:a och 2:a i Laholm

08/03/2017

Förra helgen tävlade flera Knytkalasare och Plantor i Laholm.

Det blev till en vinst i fredagens FEI Prix S:t Georges för Knytkalas medlem Marina Mattsson från Hannell Dressage. Marina tävlade Quartermain (Quaterback x Wilawander xx) och ekipaget vann överlägset med 72,983% och mer än 5% till tvåan.

I fredagens FEI Intermediaire II placerades Plantskole eleven Ida-Linn Lundholm från Tullstorp 2:a på hästen Dan Brown (Dancier x Hohenstein) med 69,649%.

På lördagen var det dags för Marina igen, denna gången på JJ RayBan (Rascalino x Londonderry). Ekipaget placerades 2:a i FEI Intermeidiare I med 68,289%.

2 x 2:a placering i GP debut för Natalie Oldfors & Mickey M

07/26/2017

Knytkalas medlem Natalie Oldfors tävlade i helgen i Lilla Edet på egna uppföddningen Mickey M.

Det var debut för ekipaget i Grand Prix och de placerades 2:a med 66,7%. På söndagen placerades de 2:a igen i Intermediaire II med 68,2%.

Plantor fina placeringar i Aachen

07/24/2017

I helgen avgjordes årets stora internationella tävlingar World Equestrian Festival i Aachen.

I år deltog tre Plantskole elever, Mathilde Hannell och Lina Jönsson i U25 och danska Plantskole kollegan Anna Zibrandtsen i CDIO4* för seniorer.

För U25-ryttarna Mathilde, Lina och Josefin Gyllsenwsärd blev det till en fin 3:e placering i Nations Cup efter onsdagens ritt. I fredagens semifinal blev det till en 4:e placering för Lina & Quentin (Quattro B - Michelangelo) med 71,070% och i lördagens kürfinal placerades ekipaget 10:a med 70,550%.

Anna tävlade Arlando (Paddox x Mytens XX) och placerades 7:a i onsdagens Grand Prix med 70,70%. I fredagens Grand Prix Special placerades ekipaget 4:a med 72,510%.

FALSTERBO - Ajax stipendie till två plantor

07/21/2017

Varje år delar dressyr legenden Ulla Håkansson runt 600.000:- till unga lovande ryttare med 200.000:- till var som skall användas till träning inom de närmsta två åren.

I år gick både stipendierna inom dressyr till Plantskole eleverna Ida-Linn Lundholm från Tullstorp och Lina Dolk som tränar för Kristian von Krusenstierna.

FALSTERBO - mini-clinic med Kyra Kyrklund

07/21/2017

Knytkalas grundare och tränare Kyra Kyrklund höll en clinic på söndagen under Falsterbo Horse Show.

Det var en uppskattat mindre clinic med Felicia Grimmenhag. Felicia tog nyligen NM guld i paradressyr grade 3, är uttagen till EM och siktar mot OS i Tokyo 2020.

FALSTERBO - U25 Grand Prix placering

07/20/2017

I söndagens U25 Grand Prix Kür final blev det till en 6:e placering för Plantskole eleven Emma Jönsson & Tango (Obelisk x Lohengrin) med 66,5%.

FALSTERBO - vinst i Nations Cup

07/20/2017

I lördagens CDI5* Grand Prix Nations Cup blev det till en 3:e placering för Knytkalas medlem Rose Mathisen & Zuidenwind (Oo Seven x Jazz) med 72,840%.

På söndagen red ekipaget i CDI5* Grand Prix Special och placerades 2:a med 72,431%.

Med ryttarna Patrik Kittel och Tinne Vilhelmson Silfvén blev det till seger i Nations Cup för Sverige.

FALSTERBO - 2:a placering x 2 i CDI3* Grand Prix

07/19/2017

I den CDI3* Grand Prix blev det i år till dubbel 2:a placering för Knytkalas medlem Paulinda Friberg & Di Lapponia T (Donnerhall x Argument).

I fredagens GP kom ekipaget 2:a med 71,940% och i lördagens Kür final en 2:a plats med 76,650%. Begge dagar efter lansmannan Patrik Kittel.

FALSTERBO - Gina Tricot Future Elite

07/18/2017

Knytkalasets ena huvudsponsor Gina Tricot anordnar sedan flera år tillbaka en egen tävling för ungdomar i Falsterbo, Gina Tricot Future Elite.

I år gick vinsten till Plantskole eleven Sofie Andersson & CSI (United x Gribaldi) med 73,042%.

Sofie & CSI placerades även 3:a i semifinalen med 69,913%.

FALSTERBO - trippel i topp i Scandinavian Open final för 7-åringar

07/18/2017

I Scandinavian Open finalen för 7-åringar blev det till trippel Knytkalas i topp. Placerad 3:a var Knytkalas medlem Stefan Jansson & Zidney (Zuidenwind x Laurentio) med 70,171%. 4:a var Knytkalas kollegan Sofie Lexner & Fame (Bordeaux x Rhodium) med 70,128%. Sofie placerades även 5:a Danny Black (Desperados x Fleurop) med 69,273%.

I seminfinalen placerades Sofie & Fame 2:a med 71,538% och Jan Brink & RayMore (JJ RayBan x Figaro R) placerades 4:a med 71,282%.