Trippelseger till Emelie Brolin

06/04/2018

Plantskole eleven Emelie Brolin tävlade förra helgen i Gnesta.

Det var en mycket framgångsrik helg för Emelie som åkte hem med trippelseger i bagaget.

Först ut var seger i FEI Finalprogram för 5-åriga hästar på godkända hingsten Bergsjöholms Valbonne (Blue Hors Zack x Epson) med 84,6%. Sedan var det dags för seger igen, denna gången i Msv B:5 på Apricot Brandy (Briar x Amiral). Vinst tog detta ekipage även i Msv A:1 med 67,009%.

Vinst och Falsterbokval till Charlotta Lundblad

06/04/2018

I helgen tävlade Plantskole eleven Charlotta Lundblad i Ledingenäs.

Charlotta tävlade Harvard RAA (Hofrat x Wolkentanz) och vann 6-årsklassen med 82,8%. Ekipaget har därmed även ett Falsterbokval klart.

Sverige vann Nations Cup i Danmark

05/29/2018

I söndags avgjordes Nations Cup vid de internationella tävlingarna i Ålborg.

I GULD-laget ingick Knytkalas medlem Paulinda Friberg som med stoet Di Lapponia (Donnerhall x Argument) placerades 5:a i lördagens CDIO4* Grand Prix med 70,304%.

Knytkalasare och plantor i topp i Ålborg

05/25/2018

Nu har U25 ryttarna ridit klart vid de internationella tävlingarna i Ålborg, Danmark.

I första omgången Zibra Sport U25 blev det till seger för Knytkalas medlem Marina Mattsson på Quartermain (Quarterback x Wilawander XX) med 71,029%. Placerad 3:a i klassen var Plantskole eleven Lina Dolk på hästen Biggles (Bjorsells Briar x Krevad) med 68,235%. I gårdagens U25 Grand Prix blev det till en 2:a placering för Marina & Quartermain med 72,094% och en 3:e placering igen för Lina & Biggles med 69,316%. Plantskole kollegan Emma Jönsson var 9:a och 10:a i klasserna.

I onsdagens lagtävling för Young Riders placerades Sverige 2:a. Bästa svensk var Plantskole kollegan Sofie Andersson & CSI (United x Gribaldi) med 70,637%.

Ida-Linn & Starwars vann 5-årsklass

05/23/2018

Plantskole eleven Ida-Linn Lundholm från Tullstorp Dressage tävlade i Björbäck förra helgen.

Ida-Linn tävlade 5-åriga Starwars E (Chirlon x Guinness). Det var tävlingsdebut för ekipaget och de vann med 82,2%.

Därmed har ekipaget första kvalet klart för Scandinavian Open för 5-åringar i Falsterbo.

Ebba von Essen & Dora vinst i S:t Georges

05/23/2018

I helgen tävlade Knytkalas medlem Ebba von Essen i Eslöv.

Ebba tävlade stoet Dora (Don Primero x Amiral) i S:t Georges och vann med 67,990%.

Amanda Svanberg toppar helg efter helg

05/22/2018

Plantskole eleven Amanda Svanberg tävlar med stor framgång helg efter helg.

Förra helgen vann hon S:t Georges i Stensäter på hästen Quite Swift (Quite Easy x Swift) med 73,088%. Amanda vann även den andra S:t Georges med hästen Diarado AH (Dr.Doolittle x Wanderbursch) med 65,735%.

Helgen efter var det dags för S:t Georges igen på Quite Swift, denna gången i Björbäck. Det blev till en 2:a plats med 69,5%. Tävlingsdebut blev det för 5-åriga Don Douceur (Don Index x Stedinger) med 80,6% och en 4:e plats i Inledande Program för 5-åringar. Och på 3-årstest i Bollerup blev det till diplom och 49p för 2M2 Foxtrot (Fürstbischof x Samba Hit).

Stefan Jansson vann Int. II

05/21/2018

Förra helgen tävlade Knytkalas medlem Stefan Jansson i Borås.

Stefan tävlade Locatelli (Loredes x Rubinrot) i Intermediaire II och vann klassen med 72,975% och 2,5% till tvåan.

Dubbel GP seger till Paulinda Friberg

05/21/2018

Förra helgen tävlade Knytkalas medlem Paulinda Friberg sitt fina sto Di Lapponia (Donnerhall x Argument) i Borås.

I lördagens Grand Prix blev det till seger med 72,572% för Paulinda & Di Lapponia. I söndagens Grand Prix Kür blev det till än en seger för ekipaget i Grand Prix Kür med 73,958%.

NM medaljer till Knytkalasare och plantor

05/16/2018

Förra helgen tävlade flera Knytkalasare och plantor på Nordiska Mästerskapen i Kristiansand, Norge.

Senior-laget tog NM silvermedalj och i laget ingick bl.a. Knytkalas medlem Charlotte Haid-Bondergaard på Roberto des Frettes (Carinho des Noes x Boulou des Frettes). Knytkalas kollegan Natalie Oldfors på Mickey M (Metall x Bonaparte 566). Natalie & Mickey M tävlade även hon och placerades 4:a i fredagens CDI3* Grand Prix med 69,457%. I söndagens CDI3* Grand Prix Kür placerandes Charlotte & Roberto 4:a med 72,210%. Natalie & Mickey kom på en 7:e plats med 70,370%.

Även Plantskole eleverna Nina Rademaekers och Emma Jönsson tävlade på NM och ingick i U25-laget som tog silver. I fredagens U25 Intermediare II placerades Nina & Dorano (Dormello 2 x Silvio) 3:a med 68,029%. I lördagens U25 Grand Prix placerades Nina & Dorano 3:a igen med 67,667% och tog därmed individuellt brons. Emma kom 8:a på Santo Domingo (Samba Hit x Flemmingh). I söndagens U25 Grand Prix Kür final blev det igen till en 3:e placering och brons individuellt igen för Nina & Dorano med 71,330%. Emma & Santo Domingo kom 6:a med 68,695%.