Ebba von Essen & Dora 2:a i Lund

07/06/2018

Knytkalas medlem Ebba von Essen tävlade förra helgen i Lund.

Ebba tävlade stoet Dora (Don Primero x Amiral) i Intermediaire I och placerades 2:a med 67,745%.

Stefan segrade dubbelt i Falkenberg

07/03/2018

Knytkalas medlem Stefan Jansson tävlade förra helgen i Falkenberg.

Stefan segrade i S:t Georges på Kitaro SB (Kostolany x Donatelli) med 70,196% och vann sedan även Intermediaire Ia på Locatelli (Loredes x Rubinrot) med 73,264%.

Daniella Hansson vann i Linköping

06/29/2018

Plantskole eleven Daniella Hansson tävlade i onsdags i Linköping.

Daniella tävlade hästen Törveslettens Rock Fairy (Rock Forever x Stedinger) och vann med 70,429%.

Knytkalasare och plantor intog prispallen i Everlöv

06/26/2018

Förra helgen tävlade ett antal Knytkalasare och plantor vid de traditionella Midsommar-tävlingarna i Everlöv.

Först ut fredag var Knytkalas medlem Charlotte Haid-Bondergaard som placerades 2:a i Intermediaire IB Dixiland (Loutano x Reichsgraf) med 69,574% efter maken Rasmus Haid-Bondergaard som vann klassen på San Andres med 70,814%.

Lördag var det dags för Prix S:t Georges där Plantskole eleven Lina Dolk & De-Lazet-Ö (De Noir x Solos Landtinus) kom 4:a med 66,544%. I lördagens LA:3 placerades Planskole eleven Amanda Svanberg 3:a på Don Doceur (Don Index x Stedinger).

Sedan var det dags för LFC, Lövsta Future Challenge Cup, först för Unga Ryttare och sedan för Unga Hästar. Plantskole kollegan Nina Rademaekers tog hem segern bland de unga ryttare på hästen Dorano (Dormello x Silvio I) med 70% och 2:a var Lina Dolk igen på hästen Biggles (Briar x Krevad) med 69,951%. Plantskole kollegan Emma Jönsson kom 5:a Tango (Obelisk x Lohengrin) med 67,598% och Plantskole kollegan Charlotta Lundblad 6:a Tonight (Aktion x Belisar) med 67,010%. I avdelningen för Unga Hästar gick segern till Knytkalas medlem Marina Mattsson & Quartermain (Quaterback x Wilawander xx) från Hannell Dressage med 74,118%. 7:a i klassen var Plantskole eleven Ida-Linn Lundholm från Tullstorp Dressage Stable med Empire (Wynton x Wellington).

Vinst i lördagens huvudklass Grand Prix gick till Knytkalas medlem Paulinda Friberg & Di Lapponia T (Donnerhall x Argument) med 73,116%. 2:a i klassen var Charlotte igen fast på hästen Roberto des Frettes (Carinho Des Noes x Boulou Des Frettes) med 67,681%.

Söndag intog Charlotte prispallen än en gång då hon tog hem vinsten i Grand Prix Specialen Dixiland med 71,489%.

Paulinda & Di Lapponia T vann igen, denna gången var det kval till LiveArena & Dressage Power Grand Prix Tour med 75,125% och Charlotte kom 2:a Roberto des Frettes med 73,350%. 6:a i klassen var Nina Rademaekers & Dorano och 8:a var Emma Jönsson & Tango.

Stefan segrar i somriga Båstad

06/20/2018

Knytkalas medlem Stefan Jansson tävlade förra helgen i Båstad.

Stefan segrade först i lördagen FEI Prix S:t Georges på Kitaro SB (Kostolany x Donatelli) med 70%. Han tog sedan även hem segern i söndagens FEI Intermediaire I Kûr på Locatelli (Loredes x Rubinrot) med 71,147%.

Daniella Hansson 2 x 2:a

06/20/2018

Plantskole eleven Daniella Hansson tävlade förra helgen i Vansbro.

Daniella tävlade hästen Farmer (Delamanga x Rhodium) och placerades 2:a i både fredagens Msv B:2 med 67,674%. Sedan på lördagen placerades ekipaget 2:a igen i Msv B:4 med 65,761%.

SM guld, silver, brons...

06/11/2018

Förra helgen gick årets stora nationella mästerskap SM av stapeln på Strömsholm.

Ett flertal plantor och Knytkalasare deltog och det blev till inget mindre än totalt 6 medaljer.

SM seniorer:
Silvermedaljen gick till Knytkalas medlem Rose Mathisen & Zuidenwind (OO Seven x Jazz) och bronset gick till Knytkalas kollegan Sofie Lexner Tobajo Pik Disney (Tobajo Picez x Walt Disney). Sofie & Tobajo Pik Disney placerades 2:a i fredagens Grand Prix med 70,739% och Rose & Zuidenwind placerades 3:a med 70,63%. I söndagens GP Kür final placerades Rose & Zuidenwind 2:a med 74,35% och Sofie & Tobajo Pik Disney 3:a med 74,175%. Guldmedaljör var Patrik Kittel.

SM U25:
Guldet gick med stor marginal till Knytkalas medlem Marina Mattsson & Quartermain (Quarterback x Wilawander xx) från Hannell Dressage. Ekipaget vann lördagens U25 Grand Prix med 75,684% och även söndagens U25 GP Kür final med 76,525%. Totalt blev det en seger med 8% marginal till tvåan Denise Ljungkvist. Bronsmedaljen gick till Plantskole eleven Lina Dolk på Biggles (Briar x Krevad) som plockade hem 68,803% i U25 GP och 72,025% i kür finalen.

SM Young Rider:
Brons blev det för Plantskole eleven Sofie Andersson & CSI (United x Gribaldi). I 1. kval placerades Lina Dolk 2:a på hästen Languedoc (Laomedon x Francisco I) med 71,961% och Sofie & CSI kom 3:a med 70,784%. Plantskole kollegan Amanda Svanberg placerades 5:a på Dirado AH (Dr. Doolittle x Wanderbursch) med 69,657% och 6:a på Quite Swift (Quite Easy x Swift) med 68,725%. I lördagens 2. Kval blev det till en 3:e placering för Sofie & CSI med 68,235% och en 4:e placering för Lina & Languedoc med 67,255%. Amanda & Quite Swift placerades 5:a med 67,059%. I söndagens Kür final blev det till seger för Sofie & CSI med 74,450% och Lina & Languedoc placerades 2:a med 73,625%. I det totala mästerskap blev det till brons för Sofie & CSI, 4:e plats till Lina & Languedoc samt en 6:e plats för Amanda & Quite Swift.

SM juniorer:
I SM för juniorer kom Plantskole eleven Sofia Buskhe på en 6:e plats med Red Starlight (Santana x Falleur).

DM för seniorer:
DanskaMästerskapen avhölls på Broholm Slott samma helg. Bronset gick då till Knytkalas medlem Anna Zibrandtsen & Arlando (Paddox – Mytens xx) som i torsdagens Grand Prix placerades 3:a med 72,380%, var 5:a i fredagens Grand Prix Special med 72,608% och i söndagens Kür final 3:a igen med 78,175%.

I torsdagens U25 warm-up placerades Plantskole eleven Nina Rademaekers 2:a på Dorano (Dormello x Silvio I) med 68,235% och Plantskole kollegan Emma Jönsson kom 3:a på Donizetti 39 (Don Frederico x Lauries Crusador xx) med 67,892%.

I fredagens Msv A:1 placerades Plantskole kollegan Carl Hedin 2:a på Cabaletta SB (Zuidenwind x Davignon I) med 69,615%. Ekipaget placerades sedan 8:a i lördagens Prix S:t Georges med 68,873%.

Söndagens Consolation Kür för juniorer vann Plantskole kollegan Felicia Bermar Vistedt & Breezy A.S. (Fürst Piccolo x Welt Hit II) med 69,834%. Amanda & Dirado placerades 2:a i söndagens Consolation Kür för Young Riders med 67,5%. 6:a i klassen var Plantskole kollegan Filippa Norrman & Fabergé H.S. (Topaasch x Constant).

Ida-Linn & Starwars segrar igen

06/08/2018

Plantskole eleven Ida-Linn Lundholm från Tullstorp Dressage Stable tävlade i Flyinge förra helgen.

Ida-Linn tävlade hästen Starwars (Chirlon x Guinness) i klassen för 5-åriga hästar och vann igen med 82%. Ekipaget är nu färdigkvalade för Scandinavian Open för 5-åringar.

Amanda Svanberg vinst i Sösdala

06/07/2018

Plantskole eleven Amanda Svanberg tävlade förra helgen Sösdala.

Amanda tävlade hästen Don Doceur (Don Index x Stedinger) i FEI Indledande Program för 5-åringar. Ekipaget vann med 82% och är därmed färdigkvalade till Scandinavian Open i Falsterbo.

Von Essen tjejerna segrar igen!

06/07/2018

Förra helgen tävlade både Mia & Ebba von Essen.

Ebba tog hem segern i 7-årsklassen i Flyinge med Macacho (Maserati x Camaro M) med 74%.

Mia von Essen vann i Sösdala med Zumba (Zuidenwind x Amiral) i Msv B:2 med 72,624% och var 2:a på Langs Lifestyle ( Bellagio x Don Schufro). Mia & Zumba var även placerade 2:a i Msv B:2 i Skromberga med 71,047% och är därmed färdigkvalade till Falsterbo.